A szomszéd fűje mindig zöldebb – ismerjük a mondást. A nyaraló övezet utcáiban nem ritka, hogy versengünk egymással: kinek rendezettebb a kertje, kinek szebbek a virágai, vagy kinek van nagyobb medencéje. Íme néhány trükk, amivel ámulatba ejtheted a szomszédokat és a vendégeidet is, akikkel együtt töltöd a hétvégét.  

1. Gyönyörű, öntözött zöld gyep, szép virágok költséghatékonyan

Ha nem tudunk minden héten lemenni, hogy meglocsoljuk a füvet, de azt se szeretnénk, hogy egy kiadós eső után is elinduljon az automata, akkor a legjobb megoldás az időjárás figyelő okos öntözőrendszer megoldás. A legegyszerűbb berendezés is okosítható FIBARO okosotthon rendszer segítségével, ugyanis képes páratartalmat és hőmérsékletet is érzékelni szenzoraival. Egy egyszerű relé modullal pedig vezérelhetjük a szivattyút.

okos nyaraló okosotthon smart home iot2. Fogadó fény

Egy egész héten üresen álló nyaralóba megérkezni az esti órákban nem túl kellemes, pláne, ha az utcában alig van valami közvilágítás. A FIBARO okosotthonnal beállíthatunk fogadó jelenetet, melynek kiváltója a kertkapu nyitása lehet. Nyaralónk világításai szépen egymás után felkapcsolnak, és ha szeretnénk, teljes fényáradattal fogad minket.

okos nyaraló okosotthon smart home iot

3. Házimozi élmény

Egy messze eső, nyugodt, vidéki környezetnek megvan az az előnye, hogy végre békében és csendben lehetünk, ugyanakkor sokszor szembesülünk azzal, hogy este már nem tudunk mit csinálni, ha nincs a környéken szórakozóhely vagy mozi. Alakítsd ki a saját házimozi rendszeredet, és hívd át barátaidat. Az okosotthon rendszerrel összekötve beállíthatod, hogy egyetlen gombnyomásra a telefonodon leereszkedjen a vászon, bekapcsoljon a projektor, elgördüljenek a függönyök, és a lámpák mozizásra alkalmas hangulatvilágításra kapcsoljanak.

okos nyaraló okosotthon smart home iot