Mielőtt még bárki is azonnal előkészítené az alváshoz szükséges kellékeket és lemenne alfába, hogy testét, lelkét kényeztetve az eszményi pihenés átlátszó, megfoghatatlan felhőjén ringassa magát alvás címszó alatt, bocs, de ne olvassa tovább mai írásunkat. 
Igaz, egy kelléket ki fogunk emelni a kuszaság nagy kosarából, de ez pontosan az az egy, a legfontosabb, a minden. Ugye az nyilvánvaló, hogy legtöbbünk ágyban - akár délben, akár este - hajtja álomra fejét, bízva abban, hogy a pihenés után, egy másik, egy új, friss, üde világkép fogadja. 
Hát kérem szépen, itt van a Balluga, aki magát csak a világ legokosabb ágyaként pozícionálja magát. Igen, szép lassan háztartásunk minden szegletét elfoglalják az okos kütyük, és most, kopogtatnak már a hálószoba ajtaján is. Az még hagyján, hogy a konyhában okosan főzzük a kávét, a szobában okosan kapcsoljuk a világítást és talán még az is belefér, hogy automatikusan egy vezérlő egység szabályozza az árnyékolásunkat. 


De kérem, mi folyik itt, hogy a hitvesi ágyban is már az intelligens szó előbb ér oda, mint a család eltartója? És most javaslom, hogy tekintsünk el a szokásos bullshittől, hogy applikáción, meg mobilon ki-bekapcsolunk valami kényelmi funkciót. 
Első extraként álljon itt egy aktív légrugózás, mely arról szól, hogy az ágyon fekvő testet figyeli és méri az ágy, zónákra osztva tudja, hogy mekkora a nyomás. És itt jön a csavar, mert az ágy szabályozza a zónák légnyomását, azt csökkenti vagy növeli, annak érdekében, hogy a test és vele együtt a gerinc makulátlanul helyezkedjen el. Az ágy belsejében az egyéni légbuborékok puhák ahhoz, hogy ne korlátozzák az egészséges vérkeringést, miközben határozottan támasztják az egész testet. 


Szintén az újszerű megoldások tárházát bővíti az állítható keménység funkció. A Balluga felfüggesztés lehetővé teszi, hogy használatkor – minden alkalommal -, változtassunk a matrac keménységén, függetlenül attól, hogy melyik oldalán vagyunk az ágynak, matracnak. 
Akár klíma funkcióként is tekinthetjük, ahogy a folyamatos levegő áramlás során, az ágy képes optimális hőmérsékleten tartani a testet az éjszaka alatt. Az egyedi hőmérséklet színt meghatározása, jószerivel nullára redukálja a párok vitatkozást a hideg-meleg, melyik oldalon fekszem témát illetően. 
A felsorolt különlegességeken kívül az alapfelszereltséget gazdagítja a vibro masszázs rendszer, ami akár finomam ébreszt reggel, az okos kütyüknél elengedhetetlen mobilalkalmazás ellenőrzés, irányítás és az alvás monitoring funkció. És van itt még horkolás elleni mód, ami addig emeli a párnádat, amíg hallja a horpasztásod, és mindehhez, finom LED világítás párosul, ami tovább emeli az éjszaka minőségét. 


Szóval urak, hölgyek, ti, akik folyton vágytok a sok és alapos pihenésre, és ki tudtok alsóhangon 1.200 amerikai dolcsit pengetni a minőségi alvásért, ne hezitáljatok…mentem aludni.