Igazi cukiságot álmodott meg a Mu Design: egy mackó formájú gesztusirányítású távvezérlőt, a Bearbot-ot.

Szinte mindenkinek volt gyerekkorában plüss mackója, és persze ezzel a mackóval nagyokat lehetett játszani, beszélgetni – hiszen leste minden mozdulatunkat, kitalálta a gondolatunkat és megvigasztalt, megnyugtatott, ha kellett. A Bearbot egy igazán aranyos és játékos modern társ lehet a mindennapok során. Ha megszelídítjük, azaz beprogramozzuk, akkor valóban lesi minden kívánságunkat és reagál a parancsainkra.

Konkrét gesztusokat lehet neki megtanítani, az általunk kiválasztott mozdulatsorra végrehajtja az előre meghatározott feladatokat. A Bearbot segítségével kívánságunkat leső otthont varázsolhatunk a lakásunkból. 

A FIBARO Swipe gesztusirányítású távvezérlője hasonló mozdulatokkal irányítja a Z-Wave alapú eszközöket. 

Bearbot


A Bearbot végülis nem más, mint egy univerzális távirányító, amely infra, bluetooth, ZigBee és rádió jelekkel képes kommunikálni. Egy erre megfelelő applikáció segítségével akár android, akár iOs alapú okostelefonunk segítségével könnyedén programozhatjuk.

3D gesztusvezérlőnek köszönhetően ismeri fel a mozdulatokat, ráadásul egy apró 1,44 hüvelykes TFT képernyőn még láthatjuk a reakcióit is, pl. tüsszentés, kacsintás. 

A Bearbot segítségével egyszerre több eszközt is irányíthatunk, kézmozdulat segítségével változtatgathatjuk, hogy éppen a tévét vagy légkondit vagy a fényeket szeretnénk szabályozni. 

Ha valóban az egész lakásunkban ezt a maximális kényelmet szeretnénk megélni, akkor szükségünk lesz a Bearbot kisöccsére a mini Bearbot-ra is. A kölyök nem interaktív, csak figyeli a nagytesót, és mindössze annyi a feladata, hogy 5 méteren túl vagy valamilyen akadályon keresztül közvetítse az infrajelet. 

Én bizony drukkolok, hogy a projekt megvalósuljon, nagyon szívesen befogadnék egy ilyen cuki medvét!