Az év elején mutatták be az okos zárak új generációjába tartozó 90K ajtózárat. Több ilyen eszköz közül választhatunk, ha lakásunk ajtaját okos zárral szeretnénk felszerelni. Egy-két ilyen termékről már írtunk blogunk oldalain. A 90K okos zár magasabbra tette a lécet konkurensei számára.

Már első ránézésre látszik, hogy egy masszív, a mechanikai biztonságot is szem előtt tartó megoldás született, és a szolgáltatásokból sem szenvedünk hiányt. Itt nem csak egy plusz okos eszközt vásárolhatunk, amit a meglévő zárszerkezetünkre ültethetünk, hanem egy komplett rendszert. Nézzük milyen okosságokat is kapunk.

Ajtócsengő gomb, ami telefonunkon jelez, ha valaki érkezik

Egy 1 megapixeles infravörös éjjellátó web kamera, melynek segítségével láthatjuk, hogy ki áll az ajtó előtt. Beépített mikrofon és hangszóró található benne, így online beszélhetünk, mint egy video kaputelefonon, természetesen okos telefonunkon keresztül. Facetime-al és skype-al is együtt működik

Ujjlenyomat érzékelő, így pl. nem kell a gyerekeknek kulcsot adni. Kulcs és telefon nélkül is bármikor bejutnak.

4 ponton záródó mechanika. A német szabványnak megfelelő bevésőzár, "Extra.B" fokozatú zár maggal.

Természetesen minden funkciót az okos telefonunkon felügyelhetünk, vezérelhetünk.  A video kaputelefonunk képe megjelenik telefonunkon, bárhol is vagyunk. Lehetőségünk van akár távolról beengedni személyeket (pl. takarító).

És ne menjünk el szó nélkül a látvány mellett. Látszik, hogy minőségi anyagokat használtak, és megjelenésével bármilyen környezetbe beleillik. Egy valóban okos, és biztonságos megoldást kapunk a pénzünkért