Hogyan ösztönöznek minket otthonunk okosítására a gyerekek, családtagjaink és a biztonság? Ezt nézzük most meg!

A világ minden táján egyre több embernek van internet hozzáférése az otthonában, ezzel pedig, nem meglepőmódon, arányosan nő az okos eszközök használata is. 

A Home Depot megbízása által készített tanulmány szerint az otthonunk biztonsága és a gyerekek jelenléte nagyban befolyásolják az okos otthon felé tendálást. Ami nem meglepő, hiszen ki ne akarná biztonságban tudni a családját és az értékeit! 

Szeretjük a biztonságot

Az okos rendszerekkel nyomon követhető lakásunk minden négyzetcentimétere. Megfigyelhetjük például, hogy hogyan viselkedik házi kedvencünk, amikor nem vagyunk otthon, a riasztót pedig is távolról is tudjuk élesíteni, ha épp elfelejtettük volna a reggeli rohanásban bekapcsolni. 

A Home Depot kutatásában megkérdezettek háromnegyede említette a gyerekeket és a biztonságot az okos rendszerek vásárlásának fő okaként. További 13% az energiaköltségek megtakarítását, 20% pedig a kényelmet helyezte előtérbe. Az okos eszközöknek pedig szinte egyetlen feltétele van, az internet hozzáférés, ezt követően pedig igazán kézenfekvő a használatuk saját magunk, szeretteink és értékeink biztonsága érdekében.

Szeretnénk, ha mások is használnák

Az intelligens eszközökkel sokkal könnyebbé tehetjük a mindennapokat, a hangvezérléses rendszerek, úgy mint az Amazon Alexa, az Apple Siri vagy a Google asszisztense, pedig szórakoztatóak, pofon egyszerű a használatuk és nem mellesleg kedvező áron juthatunk hozzájuk! 

A kutatásban választ adók többsége szerint az idős rokonok életét is megkönnyítik ezek az eszközök. Gondoljunk csak bele, olyan idős emberek, akiknek már fárasztó a mozgás, a fotelból telefonálhatnak, irányíthatják a világítás, beállíthatják a hőmérsékletet, ételt, taxit rendelhetnek, híreket hallgathatnak.

Az okos vezérlés már nem egy gyerekcipőben járó újdonság, sokat segíthetünk magunkon és idősebb rokonainkon vele, ezért minden korosztálynak érdemes fontolóra vennie a használatukat!