Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legfrappánsabb okosotthon trükkök, amik megkönnyítik az életed

Az okosotthonok nagy előnye, hogy a megfelelő élethelyzetekre, szokásokra könnyedén létrehozhatunk úgynevezett „jeleneteket”, azaz előre beállított programok sorozatokat, hogy kényelmesebbé és egyszerűbbé tegyük mindennapjainkat. Létezik pár igencsak frappáns megoldás, amely mutatja, hogy mennyire nagy segítségünkre lehet egy ilyen intelligens rendszer.

  1. Romantikus beállítás

Ki mondta, hogy el kell menni otthonról, hogy egy romantikus estéd lehessen? Állíts be automatikus programsorozatot, amivel elsötétítheted a szobát, felkapcsolhatod a hangulatvilágítást, és elindíthatsz egy kis relaxáló jazz zenét, mindezt egy gombnyomásra. Nincs barátnő, aki ne ámulna el egy ilyen trükktől.

okosotthon otthonautomatika smart home fibaro biztonság

  1. Ijesztő biztonsági őr

A tipikus biztonsági rendszerek fülsüketítő sziréna hangja már igencsak múlt századi. Ha igazán egyedi és hatékony védelmet szeretnél, szerelj fel néhány mozgásérzékelőt, így a hangszóróból bármilyen torzított hanggal ijeszthetünk rá a hívatlan betolakodókra, hogy „Le vagy tartóztatva!” vagy „Lebuktál!”. Mindezt fokozhatjuk villogó lámpákkal és fel-le mozgó redőnyökkel.

okosotthon otthonautomatika smart home fibaro biztonság

  1. Kisállatok felügyelője

Nem kell többé aggódnia azoknak a gazdiknak, akiknek okosotthona van. Ha vannak olyan területek a lakásban, aminek nem örülünk, ha az állataink megközelítik. Ilyen esetben például beállíthatjuk azt, hogyha a mi kis macska kedvencünk (aki imádja kikaparni a földet a cserepekből) ólálkodik kedvenc virágainknál, arra ráijesszen a rendszer egy figyelmeztető hanggal, vagy akár a saját hangunkat is felvehetjük erre a célra. Ehhez nem kell más, mint egy olyan mozgásérzékelő  a megfelelő helyre, és egy hang lejátszására alkalmas eszköz, ami illesztve van a rendszerhez.

okosotthon otthonautomatika smart home fibaro biztonság

  1. Reggeli ébresztő az egész családnak

Bizonyára sokaknak ismerős a helyzet, amikor kicsit hosszabbra nyúlik a szundi idő, rohanni kell munkába, de még a gyerekeket is ki kell szedni az ágyból, és elindítani az iskolába. Sokat segíthet ebben, ha mindenkinek személyre szabott jeleneteket állítunk be a reggeli ébredéshez. A redőny felhúzódik a megfelelő időben, elindul a kedvenc rádiónk, mindez a gyerekek szobájában is. Mire átérünk hozzájuk, a fény és zene hatására már az is lehet, hogy talpon várnak minket. Elindulunk a fürdőszobába, de nem kell percekkel előbb megindítani a csapot a meleg vízhez, a rendszer gondoskodik erről is. Kiérsz a konyhába, mielőtt előkészíted a reggelit mindenkinek a te kávéd már készen vár. Késésben vagytok, de induláskor nem kell körbeszaladni a szobákon, hogy minden zárva van-e, vagy kihúztad-e a hajvasalót. A távozás jelenet aktiválásával ez is automatikusan megoldódik.

okosotthon otthonautomatika smart home fibaro biztonság

0 Tovább

Kicsi a gomb, de hasznos

FIBARO Button az az okosgomb, ami nem csak letisztult megjelenésű, de hasznos is.

okosotthon fibaro button z-wave ces otthonautomatika vezetéknélküli eszköz

Ezt a mindösszesen 4,6 x 3,4 cm méretű gombot egy szóban lehet jellemezni, ami maga az egyszerűség – kinézetében és felhasználásában is. Arra lett tervezve, hogy kompakt, mobilis és könnyen kezelhető legyen, mindeközben hozza a megszokott FIBARO minőséget.

Ez az okosgomb 8 különböző színben érhető el, -narancssárga, sárga, fehér, zöld, piros, fekete, barna és kék színekben- , így a lakás és a helyiség színeihez is jól igazítható. Felületére akár a gyerekek is rajzolhatnak - így válik szórakoztatóvá az egész család számára.

okosotthon fibaro button z-wave ces otthonautomatika vezetéknélküli eszköz

Alkalmazás változatos:

- "éjszakai fény" jelenet indítása, hogy a sötétben ne essen el az első küszöbben, mikor éjszaka a konyha felé veszi az irányt,

-"welcome" jelenet aktiválása, hazaérve a lakásba belépve már fény irányítja utunkat a frissen lefőzött életmentő kávé felé, miközben kedvenc rádiócsatornánk is kellemes zenével fogad,

-"távozás" jelenet esetében egy kattintással áramtalaníthatjuk az eszközöket, így nem gyullad fel a bedugva maradt vasaló sem,

- pánik gombként is alkalmazható, vészhelyzet esetén nem csak minket értesít, hanem akár a mentőt, tűzoltót vagy a rendőröket is.

Ezek csak néhány lehetséges felhasználási funkciók. Te mire használnád?

0 Tovább

8 egyszerű tipp, amivel feldobhatod otthonod, ha vendégeid jönnek

Egy hívogató, kellemes hangulatú otthon képe sokáig megmarad vendégeink emlékezetében. Egészen kis odafigyeléssel a részletekre otthonossá, barátságossá tehetőek a belső terek, ahol mindenki jól érzi majd magát. 


1.    Használj színeket, hogy odatereld a figyelmet
Próbálj a vendégeid szemével nézni otthonodat, és próbáld meg kitalálni, melyek azok a felületek, amelyek a legjobban vonzzák a szemet, és gondold át, hogyan tudod ellensúlyozni az ettől távolabbi terek esztétikáját. Lehetséges, hogy festményeket vagy dekor tárgyakat kell áthelyezni egyik helyről a másikra, vagy játszhatunk a fényekkel is. Figyelj arra, hogy az első, amit meglátnak, az a bejárati ajtóval szemben lesz – mint tudjuk, az első benyomás a legfontosabb, oda mindenképpen helyezzünk el egyet ízléses kedvenceink közül.

okos otthon  otthon design tippek design tippek lakberendezés otthon automatika

forrás: haikudeck.com


2.    Már a bejárati ajtó is legyen hívogató
Ne felejtsd el kívülről is gondoskodni az esztétikus megjelenésről, a bejárati ajtó is ugyanolyan fontos, mint a berendezés, ne becsüld alá ennek a jelentőségét sem. Az ezer éves lábtörlő lecserélésével és egy kedves kis ajtódísszel máris sokat dobhatunk a bejáratunk hangulatán. Ha van hely, akkor érdemes szép nagy növényekkel tovább szépíteni a bejáratot. 

okos otthon  otthon design tippek design tippek lakberendezés otthon automatika

forrás: hometriangle.com


3.    Ne akadályozzák a bútorok a közlekedést
Ha egyedül vagy otthon, valószínűleg nem okoz nehézséget a bútorok elmozdítása, ha útban van. Több vendég esetén ez kényelmetlenséget okozhat. Legyen mindig tiszta az út a bejárati ajtó, az ülőhelyek, a konyha és a fürdőszoba felé. Érdemes átgondolni, a túl nagy méretű bútorok használatát is, hogy ne legyen kész akadálypálya otthonunkból.  

okos otthon  otthon design tippek design tippek lakberendezés otthon automatika

forrás: prefabnsmallhomes.com


4.    Egyedi bútordarabok
Ha minden bútordarabunk valamelyik nagy áruháztól származik, úgy érezhetjük magunkat, mint egy Ikea bemutató teremben. Egy-egy átalakított, felújított tárgy sokkal otthonosabbá, egyedibbé teszi otthonodat, és mindjárt beszédtémát is biztosít a vendégeiddel, így nem kell aggódni, hogy túl hamar haza akarnak menni. 

okos otthon  otthon design tippek design tippek lakberendezés otthon automatika

forrás: brit.co

5.    Egyedi design részletek
Egy olyan belső tér, ami a te személyiségedet tükrözi, az apró részletekben mutatkozik meg. A saját készítésű dekorbeton tárgyak remek ötletként szolgálhatnak a terek egyedivé tételéhez, sőt, még a külterekhez is kiválóan alkalmazható. Az egyedi, színes vagy designos világítással különösen este teremthetünk remek hangulatot.

okos otthon  otthon design tippek design tippek lakberendezés otthon automatika

forrás: cdn.designrulz.com


6.    Modern automatizmusok, világítástechnika
Ha otthonodban van bármilyen modern, vagy okos technika, bátran mutasd meg. Legyen az világítástechnikai hangulatbeállítás, vagy a hangrendszer, amit a mobilodról irányítasz. Képzeld csak el, milyen hatást érsz el, ha bekapcsolod a házimozi rendszeredet, egy gombnyomással leereszkedik a vászon, lehúzódik a redőny, lekapcsolódik a világítás, és neked már csak a popcorn-ról kell gondoskodnod. Ezekkel garantáltan nagy sikert érhetsz el látogatóidnál. 

okos otthon  otthon design tippek design tippek lakberendezés otthon automatika

forrás: otthonautomatika.hu


7.    Hívogató illatok 
A jó és a rossz illatok, szagok is nagyban befolyásolják, hogyan érezzük magunkat vendégségben. Dobj ki mindent, ami kellemetlen szagot áraszthat, mosogasd el az edényeket, vidd ki a szemetet. Fontos, hogy ne elfedd, hanem szüntesd is meg azok forrását, a helyükre már helyezhetsz illatgyertyákat, párologtatókat.

okos otthon  otthon design tippek design tippek lakberendezés otthon automatika

forrás: goodhousekeeping.com


8.    Legyen tiszta a fürdőszoba
Fontos, hogy a fürdőszoba makulátlanul tiszta, jó illatú legyen. Gondoskodj megfelelő mennyiségű toalettpapírról, törölközőről, szappanról, és a wc melletti mini kukáról. 

okos otthon  otthon design tippek design tippek lakberendezés otthon automatika

forrás: diyandmag.com
 

0 Tovább

Vertikális kert - okosan

Mégis mire és kinek lehet jó a függőleges kert?  Hát bárkinek, aki lakásban él és szeretne egy kis természetet varázsolni otthonába.

okos otthon okos eszköz okos konyha otthonautomatika

A Verde Vertikal szabadalma egy olyan technológiai megoldás, amely segítségével akár egy egész falat különböző növényekkel boríthatunk be. Ha ez a szabadalom elterjed, akkor a városokban újra teret nyerhet a zöld. A zölterületek hiánya nem csak esztétikai kérdés persze, hanem a növények légtisztító, oxigén termelő hangszigető, porgyűjtő tulajdonságai is igencsak hiányoznak. 

okos otthon okos eszköz okos konyha otthonautomatika

A függőleges kert azok számára is lehetővé teszi a természettel való kapcsolatot, akik olyan helyen laknak, hogy csak álmodozhatnának a kertészkedésről. Hiszen a függőleges kert megalkotói nem csak nagy felületekben, hanem kicsi blokkokban is is gondolkodtak: akár 1nm függőleges falfelület is hasznosítható. 
Kicsi és zsúfolt a lakásod? Akkor is kipróbálhatod a függőleges kertet! Akár 1 blokk is elég és a konyhád máris 4-5 különböző friss fűszernövénnyel gazdagodhat! 

Szívesen varázsolnál egy kis természetet az otthonodba? Akár a nappalid dísze is lehet egy pár négyzetméter átmérőjű zöld díszkert. Minél nagyobb felületet borítunk be zöld növényzettel, annál inkább érvényesül a növények ereje: javul a levegő minősége, csökkenhet a beltéri hőmérséklet, letompítja a kültéri zajt,  elnyeli a káros porokat, gázokat és persze esztétikatilag kellemes érzetet nyújt. 

A Vertical Garden csúcstechnológiája hat elemre épül: a blokkos szerkezet, a műanyag szigetelés, a textil szubsztrátok, az öntözőrendszer, távfelügyelet és automatizálás és persze a kiválasztott növényzet.

Mivel főképp városiak számára tervezték, ezért a modern gondolkodásra is építettek: a függőleges kert gondozását mobilunkról irányíthatjuk, egy okos alkalmazás segítségével. 

0 Tovább

Leplezd le kis kedvenced titkos életét!

Már ez sem lehetetlen feladat többé: az Acer egy leányvállalata, a Pawbo, az IFA-n bemutatta legújabb, vezetéknélküli, interaktív kisállat-kameráját, ami sokkal több, mint egy egyszerű webkamera. 

feladat okos otthon otthonautomatika vezetéknélküli kamera

Nem csak megfigyelhetjük kedvencünket, hanem távolról is gondoskodó gazdik lehetünk: a Pawdo+ kapott egy laser pointert, így otthon lustálkodó macskánkkal jót játszhatunk a reggeli kávézásunk közben.

feladat okos otthon otthonautomatika vezetéknélküli kameraNem csak mi láthatjuk őket, hanem a kis kedvenceink is hallhatják a hangukat, sőt, ha egy-egy utasításunkat szófogadóan végrehajták még jutalomfalattal is díjazhatjuk, az okos adagolónak köszönhetően. 

Egész nap élő stream felvételeket készíthetünk, ráadásul akár 8 különböző személy is figyelemmel kísérheti az otthoni történéseket. A kamera tulajdonosok a napközben készült videókat automatikusan tárolhatják Dropbox-on vagy Google Drive-on, de arra is van lehetőség, hogy azonnal megosszunk egy-egy felvételt a közösségi médián keresztül. 

Az okos kamerához számos kiegészítőt lehet párosítani, de ha még így sem éreznénk magunkat elég gondoskodónak távollétünk alatt, akkor egy komplex okos otthon rendszerrel még nagyobb kényelmet biztosíthatunk: ha a lakásunkban a hőmérséklet már nem lenne megfelelő, akkor távolról is elindíthatjuk a fűtést vagy éppen a hűtést kis kedvencünk számára. 

feladat okos otthon otthonautomatika vezetéknélküli kamera

Kutyusod nem mindig tartja be a szabályokat és távollédedben szívesen kikaparja a földet féltve őrzött virágod alól? Az okos otthon rendszereddel a növényeidet is megvédheted: egy mozgásérzékelő és egy hangszóró segítségével akkor is tudsz neki utasítást adni, ha éppen nem figyeled a Pawbo+ alkalmazáson keresztül. 

A Pawbo+ október közepétel lesz megvásárolható, bár egyelőre hazánkban nem tervezik a forgalmazását, azonban azt ígérik, hogy további családtagokkal bővül majd a rendszer. 

feladat okos otthon otthonautomatika vezetéknélküli kamera
 

0 Tovább
12345
»

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)