Nincs olyan nyaraló tulajdonos, akinek ne vették volna igénybe még a rokonai vagy barátai 1-2 hétvégére hétvégi házát. Ilyenkor álmatlan éjszakáink vannak, hogy vajon mit tesznek tönkre, hogy hagyják ott a nyaralót. Okosotthon megoldásokkal viszont egyszerűen véget vethetünk ezeknek az aggodalmaknak.

  1. Füstérzékelő a konyhában

Az egyik sarkalatos pont a tűzvédelem lehet. A vakáción lévő, szórakozott, sokszor alkohol mámorban lévő vendégeink otthagyhatják a tűzön a készülő vacsorát. Ilyenkor jól jön egy intelligens tűzjelző, mint ami a FIBARO rendszerhez tartozik, ami különbséget tud tenni az odaégett étel és a valóban veszélyes, kialakult tűz között. Beállíthatjuk, hogy ilyenkor értesítést küldjön a telefonunkra.

okos nyaraló okosotthon okos ház intelligens otthon iot Internet of things okos otthon smart home

Fibaro

  1. Kamera védelem

Nyilván nem illik bekamerázni a ház minden szegletét, de azokon a helyeken, ahol értékes tárgyaink vannak, ott nem árthat. Vendégeinket előre tájékoztatni kell a kameráról, hogy hol található. Érdemes ezt a funkciót is bevonni egy okosotthon rendszer alá, így egy felületről kezelhetünk minden okos funkciót.

okos nyaraló okosotthon okos ház intelligens otthon iot Internet of things okos otthon smart home

  1. Okos elektronika

Beépített relékkel és intelligens konnektorokkal ellenőrizhetjük, hogy mely elektronikát használják a házban, és mennyit. Persze nem is azzal van a legnagyobb baj, ha használják, hanem ha úgy felejtik. Ilyenkor távolról is ki tudjuk kapcsolni ezeket az eszközöket, legyen szó tv-ről, vagy a klíma berendezésről.

  1. Nyitásérzékelők

A nyitásérzékelőkkel nem csak azt ellenőrizhetjük, hogy minden ablakot és ajtót bezártak-e, hanem megóvhatjuk értékeinket is, vagy azokat a helyeket, ahol nem szeretnénk, ha vendégeink garázdálkodnának, legyen szó szobáról vagy szekrényről.