Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

5 dolog amiért imádjuk az okos árnyékoló vezérlést

  1. Mert reggel napfényre kelhetünk

Az okos árnyékoló tulajdonosoknak irigylésre méltó a reggeli ébresztője. Tökéletes sötétségben aludhatnak, reggel pedig szépen lassan felgördülnek a redőnyök, vagy elhúzódnak a sötétítőfüggönyök, ezzel megszépítve az ébredés pillanatát.

okosotthon smart home iot z-wave okos redőnyvezérlés okos árnyékolóvezérlés

  1. Mert növeli a biztonságérzetünket

A redőnyök sokat hozzátesznek egy otthon biztonságához. Ha elutazunk, és hosszabb távon nem vagyunk otthon, érdemes lehúzva tartani őket. Ha növényeink vannak otthon, beállíthatjuk, hogy csak naplemente után húzódjanak le. Tovább fokozhatjuk a biztonságot azzal, ha nem tartjuk lent folyamatosan – ezzel egyértelművé téve, hogy huzamosabb ideig nem tartózkodunk otthon. Egy okosotthonnal egybekötött redőnyvezérléssel jelenlét szimulációval téveszthetjük meg a betörőket.

okosotthon smart home iot z-wave okos redőnyvezérlés okos árnyékolóvezérlés

  1. Mert spórolhatunk vele

A nyári hónapokban beállíthatjuk, hogy amikor a legjobban éri a szobánkat a nap, automatikusan lehúzódjanak az árnyékolók, akkor is, ha nem vagyunk otthon. Így egy kevésbé felmelegedett otthonba érkezünk haza, nem kell nagy teljesítményen működtetnünk a klímánkat. Télen pedig fent tarthatjuk a redőnyöket, amíg süt a nap, amikor lenyugszik, akkor automatikusan legördülnek, így bent tartva a felmelegedett levegőt.

okosotthon smart home iot z-wave okos redőnyvezérlés okos árnyékolóvezérlés

  1. Mert vihar esetén sem kell aggódnunk a napernyők miatt

Léteznek olyan redőnyvezérlő modulok, amelyekkel bármilyen motoros árnyékolót vezérelni tudunk, így a terasz napellenzője sem kivétel. Kertes házaknál és nyaralóknál nagyon kellemes árnyékot adnak a terasznak, így rendkívül népszerűek. A kinti bútorokat is védik a napsugárzástól, éppen ezért hasznos, ha többnyire nyitott állapotban hagyjuk. Egy nyaraló esetében viszont ez problémás, hiszen ha hirtelen vihar alakul ki, nem vagyunk ott, hogy behúzzuk, és a nagy szél félő, hogy letépi vagy tönkreteszi értékes berenedezésünket. Az okosotthonhoz rendelt árnyékoló időjárás figyelő állomáshoz kapcsolható, így ha megnövekszik a szélsebesség, automatikusan behúzódik a napellenzőnk.

okosotthon smart home iot z-wave okos redőnyvezérlés okos árnyékolóvezérlés

freshdesignpedia

  1. Mert lenyűgözhetjük vendégeinket

Egy mozieste sikeressége a barátokkal vagy a pároddal nem csak a jó filmen múlik. Alapozd meg az estét a megfelelő hangulattal. Az okosotthonnal egybekötött, automatizált függönyök vagy redőnyök jelenetekhez kapcsolhatók, így beállíthatsz olyan programot, ahol gombnyomásra legördül a projektor, elsötétül a szoba, és a megfelelő hangulatvilágítás kapcsolódik be.

okosotthon smart home iot z-wave okos redőnyvezérlés okos árnyékolóvezérlés

Hogyan valósítható meg mindez?

Egy ilyen otthonautomatika rendszer elsőre komoly befektetésnek, egyenesen luxusnak tűnhet, pedig a technológia fejlődésének köszönhetően már egyáltalán nem az. A vezeték nélküli megoldások ráadásul lehetővé teszik, hogy egy meglévő otthonba is, komoly átalakítások nélkül telepíthessünk ilyen rendszert. Az okosotthonok népszerűsége már Magyarországon is érezhető, egyre több ismerősünk otthonában található legalább alap szintű intelligencia. Léteznek külön okos redőny megoldások, távolról elérhető szolgáltatásokkal, viszont egy kicsivel nagyobb befektetéssel olyan vezeték nélküli okosotthon rendszerrel is megvalósíthatjuk mindezt, mint a FIBARO. Ha komplett automatika kialakítására első körben nincs is keretünk, akkor is érdemes ezt a megoldást választani, hiszen a vezeték nélküli eszközökkel bármikor rugalmasan bővíthetjük a rendszert. Így mindent egy alkalmazáson belül vezérelhetünk.

Ha érdekel egy ilyen rendszer, további információkat itt találhatsz: otthonautomatika.hu

0 Tovább

Az okosotthon életet mentett

okosotthon amazon echo echo dot hangvezérlés smart home AI mesterséges intelligencia

A segítség hívása a megfelelő időben lehet a döntő abban, hogy egy vagy több élet megmeneküljön. Szerencsére egy anya és a lánya Új-Mexikóban éppen emiatt megmenekült. A különleges a történetben, hogy nem ők indították a hívást, hanem az intelligens asszisztens hívta fel és értesítette a rendőrséget az épp folyamatban lévő incidensről.

A Bernillo Megyei Sheriff Osztály hatóságait riasztották egy állítólagos incidensről, amelyet a 911-en jelentett egy okos eszköz. Az operátor hallotta a kiabálást a háttérben – Eduardo Barros és barátnőjének felettébb hangos vitáját. Barros, aki vigyázott aznap a házra, állítólag pisztolyt szegezett barátnőjére, és azt kérdezte: „Did you call the sheriffs (Hívtad a rendőrséget)?” Az okos eszköz hallotta a parancsot „Call the sheriffs (Hívd a rendőrséget!)” és indította is a hívást.

A rohamosztag megérkezett a helyszínre és sikeresen elfogták a tettest néhány óra tárgyalás után. A barátnője megsérült, a rendőrség jelentései szerint, de a kislánya sértetlen volt.

A megyei seriff, Manuel Gonzales kifejezte elismerését a technológiáról. „A sürgősségi szolgálatokkal való kapcsolatfelvétel új technológiájának váratlan használata valószínűleg segített megmenteni az életet. Ez a csodálatos technológia határozottan segített megmenteni egy anya és gyermeke egy nagyon erőszakos helyzetből.”

Valójában ez nem az első eset, hogy az IOT (Dolgok Internete) segített a törvény ügyében. 2016-ban az Amazon átadta az egyik Echo eszközének adatait, amelyek egy 2015-ös gyilkosság vizsgálat során kulcsfontosságú bizonyítékként szolgáltak.

Míg a mesterséges intelligencia jogainak kérdését még meg kell vitatni, az már biztos, hogy ezek az okos eszközök folyamatosan figyelnek. Mindkét ügy esetében, ez a mindent halló jelenlét bizonyított. Azonban előfordulhat olyan eset is, amikor az intelligens eszköz olyat hall, amit nem szeretnénk. A feladatunk az, hogy megtaláljuk az aranyutat a biztonság és a magánélet védelme között.

0 Tovább

Takarékoskodj okosotthonnal 4 féle képpen

A vezeték nélküli okosotthon (smart home) rendszer elsősorban kényelmi funkciói miatt nagyon közkedvelt. További előnye, hogy egy ilyen automatikával akár megtakarítani is tudunk. Erre több különböző lehetőség közül is választhatunk megoldásokat. A Z-Wave-es kommunikációnak hála ma már vezetékezés nélkül is kialakítható egy ilyen rendszer. 

  1. Elektromos eszközök monitorozása

A Z-Wave-es vezeték nélküli FIBARO wall plug már működés közben, a gyűrűjének színével is jelzi, hogy melyik eszközünk milyen teljesítménnyel működik. Segít abban, hogy azonosítsuk azokat az eszközeinket, amelyek a legtöbb energiát igénylik. Napszakonként és szobánként is láthatjuk a napi fogyasztást.

otthonautomatika okosotthon smart home intelligens otthon energiamagtakarítás fibaro

  1. Automatikus kikapcsolás

A FIBARO okosotthon rendszer azt is lehetővé teszi, hogy távozáskor automatikusan lekapcsoljon minden olyan eszközt, aminek napközben nincs szükség a működésére. Időzíthetjük azt is, hogy elektromos eszközeink az éjszaka folyamán se használjanak áramot standby módban.

otthonautomatika okosotthon smart home intelligens otthon energiamagtakarítás fibaro

  1. Hőenergia megtakarítás redőnyökkel

A redőnyök köztudottan jól funkcionálnak a nyílászárók szigetelő képességének fokozásában. Az őszi-téli időszakban a napsütés felmelegíti otthonunkat, a napnyugtakor leengedett redőnyök pedig segítenek ezt a hőmérsékletet a lehető legtovább megtartani. Nyáron pedig a jól programozott árnyékolónkkal megelőzhetjük a túlzott felmelegedést, így a klímát is kisebb teljesítménnyel működtethetjük.

otthonautomatika okosotthon smart home intelligens otthon energiamagtakarítás fibaro

  1. Világítás a fénymennyiséghez igazítva

A FIBARO multifunkcionális mozgásérzékelője fénymennyiség detektálására is alkalmas. A Dimmer modulokkal pedig beállíthatjuk, hogy az adott fényviszonyokhoz igazodva akkora fényerővel kapcsoljanak fel a lámpák, amekkorával éppen szükséges.

otthonautomatika okosotthon smart home intelligens otthon energiamagtakarítás fibaro

1 Tovább

Minden, amire egy okos konyha képes lehet

Az okos konyha megoldások nagyfokú kényelmet és nyugalmat biztosítanak. Rengeteg olyan hasznos funkciót érhetünk el, amik megkönnyítik életünket, és csökkentik az otthoni munkával töltött időnket, hogy ezzel is több időnk maradjon pihenésre és a családra.

Nézzük, mik a legjobb okos konyhaeszközök és funkciók, amik már nem csak az álmainkban vagy a filmekben léteznek. A legjobb, hogy ezek mostmár akár a hétköznapi emberek számára is elérhetőek.

okosotthon intelligens otthon okos konyha smart home smart kitchen IOT z-wave

Okos hűtő

Senki sem képes napról napra fejben tartani a hűtő aktuális tartalmát. Így a boltban ácsorogva sokszor nem jut eszünkbe, mi fogyott el. Ilyenkor hatalmas segítség lehet, ha a rá tudunk pillantani távolról is a hűtő tartalmára. A Samsung okos hűtők LCD kijelzős panellel is rendelkeznek, így ezen keresztül, online is bevásárolhatunk. Ez a panel a posztitokat is kiváltja, elektronikusan írhatsz fel üzeneteket, emlékeztetőket, melyeket szinkronizálhatsz telefonoddal is.

okosotthon intelligens otthon okos konyha smart home smart kitchen IOT z-wave

samsung

Távoli elérés telefonnal

0 Tovább

5 ok amiért az emberek az okosotthon mellett döntenek

#1 – Nagyobb biztonságérzet

Hány gondterhelt arcot látni a metrón és a dugóban a szomszédos autókban, akiknek valószínűleg azon jár az agya, hogy lekapcsolta-e a villanyt mindenhol, kihúzta-e a vasalót reggel, vagy a kávéfőző bekapcsolva maradt-e. Ezentúl egy képernyőérintéssel megbizonyosodhatsz minderről, és akár le is kapcsolhatsz mindent egy gombnyomásra. Ha hosszabb időre elutazol a családdal, akkor a „jelenlét szimulátor” azt a látszatot kelti, hogy otthonod, lakásod nem üres.

okosotthon fibaro smart home intelligens otthon iot

#2 – Fűtésoptimalizálás

Ha nem akarsz nagyobb és költségesebb gépészeti átalakítást a fűtésrendszernél, akkor érdemes elgondolkoznod azon, hogy okos termosztátba, vagy okosotthon rendszerbe fektetsz be. Az egyéni életritmust szemmel tartó, aktuális igényekhez alkalmazkodó, és akár tanulni képes megoldás alapesetben látható kiadáscsökkenéssel is járhat. Ne fűts fölöslegesen!

okosotthon fibaro smart home intelligens otthon iot

#3 – Tartsd szemmel bármikor otthonodat

A nyaralás akkor az igazi, ha el tudjuk engedni magunkat teljesen, és nem aggódunk otthonunk biztonsága miatt. Az otthonautomatika rendszerrel könnyen nyomon követheted, hogy mi történik az otthonodban, és biztosra mehetsz, hogy nem lesznek ezentúl hívatlan vendégeid. Egy képernyőérintéssel bárhonnan megnézheted, hogy épp mi folyik otthon.

okosotthon fibaro smart home intelligens otthon iot

#4 – Redőnyszabályozás

Bizonyított tény, hogy természetes fényre kelni a legegészségesebb ás a legkellemesebb is. Lehetőség van arra, hogy a redőnyök a kinti fényviszonyokhoz, időjáráshoz alkalmazkodva engedjenek be fényt. Ha leszáll az este, és kint még hideg van, akkor a redőny egy extra szigetelőrétegként is tud funkcionálni.

okosotthon fibaro smart home intelligens otthon iot

#5 – Időt takarít meg

Vitathatatlan, hogy egyre kevesebb időnk van ebben a rohanó világban. Mindenki szereti a kényelmet, de nem tud már honnan időt elvenni. A tennivalók listája néha úgy tűnik, hogy soha véget nem érő.

Nem kell már semmi bizonytalan miatt hazaszaladnod, hogy ellenőrizd. A jól beállított okosotthon rendszerrel olyan automatizmusokat állíthatsz be, melyek igazodnak a napi rutinodhoz. Ilyen például a fűtés, világítás, redőnyvezérlés, éjszakai fény. Beállíthatsz több funkciót, úgynevezett jeleneteket, melyek egy gombnyomásra vagy bizonyos érzékelések vagy történések alapján mennek végbe.

okosotthon fibaro smart home intelligens otthon iot

1 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)