A FIBARO, nemrég mutatta be, a karcsú, vezeték nélküli gesztus kontroll padját, az úgynevezett FIBARO Swipe-ot. Ezzel az eszközzel lehetőségünk lesz, hogy intelligens eszközeinket egyszerű kézmozdulatokkal vezéreljük. A FIBARO Swipe egy 5 x 7”-os, vezeték nélküli kontroll pad, ami négy AA elemmel vagy micro USB csatlakozón keresztül állandó táplálással működik.

FIBARO Swipe felismeri az egyszerű gesztusokat - fel, le, jobbra, balra, körzés jobbra, és körzés a balra – így vezérelhetjük pl. légkondicionálónkat. A készülék csatlakoztatható bármilyen Z-Wave-et használó okos otthon vezérlőhöz, vagy más csatlakozni képes eszközhöz, mint pl. a fényképezőgép vagy szórakoztató rendszerek.

Mozdulatainkkal különböző forgatókönyveket aktiválhatunk, mint pl. világítás kapcsolása, zene bekapcsolását a konyhában, amikor főzés közben koszos a kezünk, stb. Érintés nélkül vezérelhetjük otthonunkat.

Az alapötletet FIBARO Swipe létrehozására egy kórház megkeresése adta. Olyan megoldást kerestek, ahol a világítást érintés nélkül lehessen kapcsolni a fertőzések megakadályozása miatt. A FIBARO mérnökei ezt az elgondolást fejlesztették tovább, egy olyan terméket létrehozva, amelyik bármilyen Z-Wave-s otthonautomatika rendszerbe beleilleszthető.