Mai okos ketyerénk abszolút a fiatal generáció egyik ékköve lehet, de sokszínűségét és funkcióit látva, az idősebb korosztály is lubickolhat az okosságban, ha magáévá teszi használat során. 
A FIXO okoslemez elsősorban egy óra és időjárás-előrejelző berendezés első rápillantásra. Az egyszerűség mezején lépdelve, hogy mindenki értse a lényeget, egy csomó alkalmazás bújik meg, a kecsesen dekoratív, mélyfekete burkolat alatt. 


A készülék üzemeléséhez elég egy otthoni Wi-Fi hálózat vagy ha ez nincs akkor egy jó öreg és bevált Google-fiók. A zenelejátszó funkció extázisban történő emésztéséhez Bluetooth kapcsolatos hangszóró javallott. 
A naptár és időjárás-előrejelző funkcióhoz, eseményeket tudunk párosítani, ami azonnal szinkronban megjelenik a Google naptárunkban. Az információs sztrádán tovább száguldozva és gondolva az élethosszig tartó tanulásra, folyamatosan tudjuk bújni a Wikipédiát, híreket, térképeket és a portugálok elleni holnap győzelemről is értesülhetünk a készüléket használva. 


Az okos kütyü hasznosságát lineárisan növeli a jegyzet és kalkulátor funkció, amelyek már szinte kötelező appok egy-egy okos telefonban. Hasznos kiegészítők szerezhetők be a készülékhez, így az, okosotthon vezérlő egységgé avanzsál, figyelve és kontrollálva a világítást. Egy otthon- vagy lakás szenzorral bővítve a működési kört, haladva a totális nyálcsorgatás felé, olyan adatokat kaphatunk, mint hőmérséklet, páratartalom, de figyelmeztet is, ha nyitva felejtjük az ablakot, ajtót vagy ha törés történik. 


Egészségünk védelmében az okoslemezhez okosmérleg és egy úgynevezett egészségmonitor párosítható. Ez utóbbi a hagyományos vérnyomásmérést is magába foglalja és a mért adatokat telefonunkon tudjuk elemezni, bőszen haladva a hipochondria felé. 
És hogy az írás címe is értelmet nyerjen, hogy az aszalt gyümölcsdarab is felkerüljön a gesztenyehegy tetejére, az intelligens eszköz lejátssza a bakelit lemezt, és ehhez ütemesen világít a társított okoslámpa. Disco feeling forever. 


Az eszköz funkcionális nagyszerűségét tovább fokozza a játék üzemmód, a videótelefonálás opció egy másik FIXÓ-val vagy okostelefonnal. A használati élményt a teljes képernyős emotikon küldés teszi felejthetetlenné. 
Ha már nagyon nem tudunk mit kezdeni önmagunkkal és a magyarok is kiestek az EB negyeddöntőben, nyúljunk a ketyere után, és készítsünk selfie-t, amit képernyővédőként tárolhatunk a kör alakú keret között. A videót HD minőségben rögzíti, ha nem mondtam volna még. 
Egy szónak is száz a vége, végre egy olyan okos eszköz, amely számos, a hétköznapokban is gyakran használt alkalmazással, funkcióval van teli. A könnyen emészthető kialakításnak köszönhetően, hamar a népszerű intelligens kütyük élharcosa válhat belőle.