Elfogytak a dicsérő szavak, amikor először olvastam az Ori új bútordarabjáról, egy szimpla szekrényről. Az első pillanatban megérzi az ember egy okos kütyü hasznosságát, annak várható élettartalmát. Jelen esetben a belülről érkező késztetés az volt, hogy az egyszerűség találkozott a zsenialitással.

Maga a cégnév a japán papírhajtogatás jelentéséből, az origami-ból ered, ami már magában hordozza a szépséget és figyelemre méltó csodát. Képzeljünk el egy olyan szekrény, mely egyetlen kapcsoló megnyomásával, irodát, hálószobát, nappalit képes csinálni, attól függően, hogy éppen mihez van kedvünk és igényünk.

Az alapkoncepció egy olyan szekrény, aminek a belsejében van ágykeret, íróasztal és kanapé. A tervező cég nem akart sokat markolni, nem akarta egyből megváltani a világot, ezért csupán csak a hasznosság határozott talaján állt két lábbal, és glóriát emelt a kis lakásban élők feje felé.

Az egész szerkezet mozgatója egy kapcsoló, mely egyben interfész is, mert minden opció látszik rajta. A kapcsoló mögött robot technika húzódik, melynek kettő mozgási lehetősége van. Reggeli ébredéskor az ágyból kikelve a szekrénybe irányíthatjuk azt, miközben a tárolók megnyílásával egy gardróbszobává válik a helyiség. A kapcsoló egyik irányba történő működtetése nappalit csinál, másik irányba kapcsolva a kihúzható asztalnak lesz helye és irodává alakul a szoba.

Okos kütyühöz illően a világ bármely pontjáról tudjuk alkalmazás segítségével állítani az okos szekrényt.A bútor várhatóan jövőre kerül az eladható, kézzel megfogható fázisba és egyelőre csak három amerikai város, új építésű lakásaiban lesz széria felszereltség.