Hétről-hétre azon vagyunk, hogy a technológia új vívmányait mutassuk be, ezért mindig lázas kutatómunka előzi meg a cikkeink tartalmát. Valljuk be magunk között, hogy nem könnyű az okos kütyük tengerében öreg halász módjára kifogni a legnagyobb cetet az olvasóknak, de mindig azon vagyunk, hogy agyeldobós tartalmat generáljuk.

Hát kérem, amikor megláttuk ezt az okos cipellőt, könnyek csordultak irodánkban, mindenki egyperces győzelmi szeánszot ült, mintha fogtuk volna a szerencse négylevelű lóheréjét és közben a levegőben hangos heurékák szálltak, jelezve, megtaláltuk.

A Digitsole Smartshoe 01 nickname alatt született cipő az első csatlakoztatott, interaktív, fűtött és rezgéscsillapítós cipő, amely automatikusan szorítja a lábfejet és okostelefonról lehet vezérelni.

A tervezés során elsősorban kényelmi és egészségügyi primer szempontok lebegtek a fejlesztők szemei előtt. Kivételességét a cipőnek az adja, hogy ellentétben a legtöbb kapcsolt termékkel – csuklópánt, órák -, a kapott információkat nem csak gyűjti, hanem azokat meg is változtatja adott jellemzők alapján.

A lábbeli lelke egy speciális több rétegű talpbetét, amelynek súlya alulról súrolja a 120 grammot, vastagsága 13 mm. A hat részből álló betét szolgáltatja a kiváló ütéselnyelő tulajdonságot, illetve a Soft Touch PU mikroszálas résznek köszönhetően optimálisan vezeti a hőt.

A kapcsolat Bluetooth 4.0-án keresztül történik az okostelefonnal, az applikáció kétirányú kommunikációt folytat, ami az adatok gyűjtésén túl, hőmérséklet szabályozásra is kiterjed. A fűtési funkció – maximum 45C fokig - egyetlen érintéssel elérhető a telefonon, ami a beépített termosztátot hozza működésbe. A cipő viselője mindig tudja ellenőrizni a belső hőmérsékletet, akár egy házban vagy autóban. A beépített gyorsulásmérő rögzíti a megtett lépések számát, méri a távolságot és kiszámolja az elégetett kalóriát.

Hát eljött az idő, hogy a cipőt felhúzva visszamenjünk a jövőbe és apatikusan megállapítsuk, hogy a világegyetem sokkoló rejtélyei már egy cipővel is bővültek.