Sokunk fejében megfogalmazódika gondolat, hogy lakásunkat okos otthonná alakítsuk. Amikor leülünk ádgondolni mit is szeretnénk vezérelni, általában két dolog szokott eszünkbe jutni. Világítás, fűtés. Valljuk be, ez nem valami sok. Mi most adunk még egy pár ötletet, ami arra fogja sarkallni, ha a gondolat megszületett, lépjen is tovább a megvalósítás felé.

1 – Nagyobb biztonságérzet

Mihelyt kiteszi a lábát otthonról, akkor nagy eséllyel azon jár az agya, hogy lekapcsolta-e a villanyt mindenhol, kihúzta-e a vasalót reggel, vagy a kávéfőző bekapcsolva maradt-e. Ezentúl egy képernyőérintéssel megbizonyosodhat minderről, és akár le is kapcsolhat mindent egy simításra. Ha hosszabb időre utazik el a családjával, akkor a „jelenlét szimulátor” azt a látszatot kelti, hogy otthona, lakása nem üres.

2 – Fűtésoptimalizálás

Ha nem akar gépészetileg belenyúlni a fűtésrendszerébe, akkor érdemes elgondolkoznia azon, hogy okos termosztátba, vagy az Okos otthon rendszerbe fektet. Az egyéni életritmust szemmel tartó, aktuális igényekhez alkalmazkodó, és akár tanulni képes megoldás alapesetben látható kiadáscsökkenéssel is járhat. Ne fűtsön fölöslegesen!

3 – Tartsa az egyik szemét állandóan az otthonán

Sajnos nem lehetünk mindenhol egyszerre. Ez azt jelenti, hogy hiába nyaralunk valahol, az otthonunkat nem tudjuk felügyeletünk alatt tartani. Az Okos otthon rendszerrel könnyen nyomon követheti, hogy mi történik az otthonában, és biztosra mehet, hogy nem lesznek ezentúl hívatlan vendégei. Egy képernyőérintéssel bárhonnan megnézheti, hogy épp mi folyik otthon.

4 – Redőnyszabályozás

Bizonyított tény, hogy természetes fényre kelni a legegészségesebb. Lehetőség van arra, hogy a redőnye a kinti fényviszonyokhoz, időjáráshoz alkalmazkodva engedjen be fényt. Ha leszáll az este, és kint még hideg van, akkor a redőny egy extra szigetelőrétegként is tud funkcionálni.

5 – Időt takarít meg

Vitathatatlan, hogy egyre kevesebb időnk van ebben a rohanó világban. Mindenki szereti a kényelmet, de nem tud már honnan időt elvenni. A tennivalók listája néha úgy tűnik, hogy soha véget nem érő. Egy Okos otthon rendszerrel soha nem kell már azon aggódnia, hogy mit hagyott otthon égve, bekapcsolva maradt-e a vasaló, bezárta-e a bejárati ajtót, megy-e a fűtés, vagy épp ki és mikor ért haza. Nem kell már semmi bizonytalan miatt hazaszaladnia, ellenőriznie. Röviden! Könnyen takarít meg időt, mivel egy érintéssel mindent ellenőrizhet, kapcsolhat, vezérelhet otthonában.