Az ünnepi készülődés, dekorálás, bevásárlás és főzés körkörös váltakozásában biztos eszedbe jutott már neked is, hogy jól jönne, ha magától felkapcsolódna a világítás, vagy lehúzódna a redőny, vagy bekapcsolódna a zene, vagy éppen a maszatos kezeddel nem kellene megérintened a kávéfőzőt. Lehető legjobb alkalom, hogy felmérd magadnak, mit lehetne okosítani az otthonodon és automatizálni. Hogyan is tudna segíteni a lakás automatizálása túlélni az ünnepeket? Íme 4 tipp.

Dekorációs fények

Otthonos automatizálásával nem csak fel tudod venni a versenyt a szomszédokkal a karácsonyi fények versenyében, de magasan meg is nyerheted. A dekorációs fényeidet szinkronizálni is tudod az ünnepi zenelistáddal, beállíthatod, hogy mikor legyen csak a fény, mikor váltakozzon ütemre, mikor kövesse a dallamot. Mindezt fények színének változtatásával és a különböző világítási stílusokkal is fel tudjuk még jobban dobni. Dekorációs elképzeléseidnek csak a csillagos ég szabhat határt. Lakás automatizálással valóra válthatod régóta dédelgetett karácsonyi dekorációs álmaidat.

Forrás: www.cincoresource.com

Töltsünk együtt több időt

Okos időzítővel, figyelmeztetővel és összeszinkronizált eszközökkel időt spórolhatunk meg. Nincs szükség arra, hogy egy adott időpontban be vagy kikapcsoljuk a készülékeket,  hiszen megteszik ezt saját maguk, ha helyesen beidőzítettük. Nem kell megszakítanunk a családunkkal töltött értékes időt, nem kell szabadkoznunk a vendégek előtt, mikor már harmadjára hagyjuk ott a társaságot konyhai teendőink miatt. Időzítsük be a sütőt, vagy vezéreljük telefonunkról a kávéfőzőt. Sőt már olyan app-ot is használhatunk, ami nem csak jelez, ha kész a sütés, de már folyamat közben arról is ad rendszeresen információkat, hogy áll éppen a sütésünk. Így biztos nem ég oda semmi és még együtt is tudunk tölteni minőségi időt családunkkal, barátainkkal.

Forrás: www.mirror.co.uk

 

Együtt mozizik a család

Ha automatizált a lakásunk és hozzá van illesztve a mozi rendszerünk is, akkor a karácsonyi mozizás csak egy gombnyomásnyira van tőlünk. Indítjuk a „mozizás” jelenetet – lehúzódik a redőny, a világítás lekapcsolódik teljesen, vagy csak elhalványul és bekapcsolódik a lejátszó. Ha ennél többre van szükséged a nyugodt mozihoz, még azt a lépést is hozzáadhatod a jelenthez. Kész is a tökéletes mozi hangulat. Viszont mit tegyünk, ha valaki még sem tud a nappaliba jönni? Például anya főz még a konyhában. Őt se hagyjuk ki, és a nappaliból akár a konyhában lévő tévére is kivetíthetjük a filmet, hogy ne maradjon le a film elejéről. Így mindenki figyelemmel kísérheti a sztorit és a süti is elkészül.

Forrás: Pinterest

Nyugodalmas jó éjszakát!

Amikor elérkezett az idő, hogy nyugovóra térjünk, akkor is segítségünkre válhat az okosotthonunk. „Éjszakai” jelenet indításával lakásunk elvégzi a beprogramozott feladatokat helyettünk – bezárja a bejárati ajtót, leengedi a redőnyöket, tompít a fényeken és indítja a biztonsági felügyeleti rendszert. Gyerekeket ugyan letesszük aludni, de melyik gyerek akarna valóban aludni, amikor ágyba küldik főleg ünnepek alkalmával. Beállíthatjuk a gyerekek éjszakai megfigyelését is, távolról ellenőrizhetjük, hogy alszanak-e már. Így nem kell minden alkalommal a rájuk nyitni a nyikorgó ajtót és nem kell óvatosan lépkedni a recsegő lépcsőn. Ha alszanak, nem ébresztjük fel őket, és mi is tudunk társasági életet élni a velünk ünneplő barátokkal.

www.fibaro.com

Te mire használnád karácsonykor az okos otthonod?