A Construmán való részvétel igazán izgalmas kihívás minden cég számára. Általában hosszas előkészületet igényel, és rengeteg munkát. A Smartme számára viszont még izgalmasabb kihívást jelentett a felkészülés azáltal, hogy egy visszautasíthatatlan részvételi meghívást kaptunk, mindössze egy héttel a Construma előtt. 

okosotthon smarthome construma

Amint megtudtuk a hírt, hogy résztveszünk Közép-Európa legnagyobb kiállításán, máris munkának láttunk, elkezdődött a kreatív tervezés. Minden kollégánk óriási lelkesedéssel és időt nem kímélő munkával járult hozzá ehhez a rendkívül rövid határidejű projekthez. 

A tetszetős designon túl mindenképpen szerettünk volna interaktív, kézzel fogható és látványos bemutatókkal készülni. A stand, amit kaptunk nem tartozik a leghivalkodóbb méretű kiállítóterületek közé a Construmán, így a legnagyobb kihívás az volt, hogy ezen a kis területen esztétikusan el tudjunk helyezni mindent úgy, hogy ne keltsünk zsúfolt benyomást. 

okosotthon smarthome construma

Végül szinte minden összeállt, amit szerettünk volna: műszaki kollégáink összehozták a Fibaro bemutató dobozát, ami pont úgy működik, mint egy mini okosotthon. Még hangulatvilágítás is van benne. Készítettünk a Fibaro Button okos gombok segítségével igazi "itt a piros hol a piros" játékot. Ha valaki 3szor eltalálja, azt tapsviharral és villogó színes fényekkel és jópofa ajándékokkal jutalmazzuk. 

okosotthon smarthome construma

Egyedül a léggömb világításról kellett lemondanunk, amit hálóra rögzítve szerettünk volna feltenni, és színes ledekkel megvilágítani, de végeredményben enélkül is - szomszédaink és látogatóink elmondása alapján - a D pavilon egyik legszórakoztatóbb standja lettünk a hangulatvilágításainkkal, a Multiroom Audio-t bemutató zenéinkkel, és a játékunkkal. 

Végeredményben teljes mértékben megérte a sok munka. Ez a kalandokban nem szegény hét igazán meghozta gyümölcsét, hiszen rengeteg érdeklődővel találkoztunk már a két nap alatt. Igazán tanulságosak számunkra is a veletek folytatott beszélgetéseink, hiszen így láthatjuk, hogy milyen kép alakult ki eddig az okosotthonokról, és nagyon szívesen elmeséljük, hogyan működik egy ilyen rendszer. El is határoztuk, hogy jövőre se hagyjuk ki ezt a rendezvényt, így biztosak lehettek benne, hogy találkozunk még, és nem csak ezen a kiállításon.

A hír hallatán, hogy részt veszünk a Construmán csatlakozott hozzánk a Chameleon egyik munkatársa is, aki az okosotthonok még szélesebb lehetőségeiről, a különböző típusú smart home rendszerek integrálásáról is rengeteg érdekességgel, hasznos információval szolgál. 

Látogass meg minket a D pavilonban te is, ha a Construmán jársz, garantáljuk, hogy megéri!