Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Okosotthon a legjobb segítségünk ünnepekkor

Az ünnepi készülődés, dekorálás, bevásárlás és főzés körkörös váltakozásában biztos eszedbe jutott már neked is, hogy jól jönne, ha magától felkapcsolódna a világítás, vagy lehúzódna a redőny, vagy bekapcsolódna a zene, vagy éppen a maszatos kezeddel nem kellene megérintened a kávéfőzőt. Lehető legjobb alkalom, hogy felmérd magadnak, mit lehetne okosítani az otthonodon és automatizálni. Hogyan is tudna segíteni a lakás automatizálása túlélni az ünnepeket? Íme 4 tipp.

Dekorációs fények

Otthonos automatizálásával nem csak fel tudod venni a versenyt a szomszédokkal a karácsonyi fények versenyében, de magasan meg is nyerheted. A dekorációs fényeidet szinkronizálni is tudod az ünnepi zenelistáddal, beállíthatod, hogy mikor legyen csak a fény, mikor váltakozzon ütemre, mikor kövesse a dallamot. Mindezt fények színének változtatásával és a különböző világítási stílusokkal is fel tudjuk még jobban dobni. Dekorációs elképzeléseidnek csak a csillagos ég szabhat határt. Lakás automatizálással valóra válthatod régóta dédelgetett karácsonyi dekorációs álmaidat.

Forrás: www.cincoresource.com

Töltsünk együtt több időt

Okos időzítővel, figyelmeztetővel és összeszinkronizált eszközökkel időt spórolhatunk meg. Nincs szükség arra, hogy egy adott időpontban be vagy kikapcsoljuk a készülékeket,  hiszen megteszik ezt saját maguk, ha helyesen beidőzítettük. Nem kell megszakítanunk a családunkkal töltött értékes időt, nem kell szabadkoznunk a vendégek előtt, mikor már harmadjára hagyjuk ott a társaságot konyhai teendőink miatt. Időzítsük be a sütőt, vagy vezéreljük telefonunkról a kávéfőzőt. Sőt már olyan app-ot is használhatunk, ami nem csak jelez, ha kész a sütés, de már folyamat közben arról is ad rendszeresen információkat, hogy áll éppen a sütésünk. Így biztos nem ég oda semmi és még együtt is tudunk tölteni minőségi időt családunkkal, barátainkkal.

Forrás: www.mirror.co.uk

 

Együtt mozizik a család

Ha automatizált a lakásunk és hozzá van illesztve a mozi rendszerünk is, akkor a karácsonyi mozizás csak egy gombnyomásnyira van tőlünk. Indítjuk a „mozizás” jelenetet – lehúzódik a redőny, a világítás lekapcsolódik teljesen, vagy csak elhalványul és bekapcsolódik a lejátszó. Ha ennél többre van szükséged a nyugodt mozihoz, még azt a lépést is hozzáadhatod a jelenthez. Kész is a tökéletes mozi hangulat. Viszont mit tegyünk, ha valaki még sem tud a nappaliba jönni? Például anya főz még a konyhában. Őt se hagyjuk ki, és a nappaliból akár a konyhában lévő tévére is kivetíthetjük a filmet, hogy ne maradjon le a film elejéről. Így mindenki figyelemmel kísérheti a sztorit és a süti is elkészül.

Forrás: Pinterest

Nyugodalmas jó éjszakát!

Amikor elérkezett az idő, hogy nyugovóra térjünk, akkor is segítségünkre válhat az okosotthonunk. „Éjszakai” jelenet indításával lakásunk elvégzi a beprogramozott feladatokat helyettünk – bezárja a bejárati ajtót, leengedi a redőnyöket, tompít a fényeken és indítja a biztonsági felügyeleti rendszert. Gyerekeket ugyan letesszük aludni, de melyik gyerek akarna valóban aludni, amikor ágyba küldik főleg ünnepek alkalmával. Beállíthatjuk a gyerekek éjszakai megfigyelését is, távolról ellenőrizhetjük, hogy alszanak-e már. Így nem kell minden alkalommal a rájuk nyitni a nyikorgó ajtót és nem kell óvatosan lépkedni a recsegő lépcsőn. Ha alszanak, nem ébresztjük fel őket, és mi is tudunk társasági életet élni a velünk ünneplő barátokkal.

www.fibaro.com

Te mire használnád karácsonykor az okos otthonod?

0 Tovább

Kicsi a gomb, de hasznos

FIBARO Button az az okosgomb, ami nem csak letisztult megjelenésű, de hasznos is.

okosotthon fibaro button z-wave ces otthonautomatika vezetéknélküli eszköz

Ezt a mindösszesen 4,6 x 3,4 cm méretű gombot egy szóban lehet jellemezni, ami maga az egyszerűség – kinézetében és felhasználásában is. Arra lett tervezve, hogy kompakt, mobilis és könnyen kezelhető legyen, mindeközben hozza a megszokott FIBARO minőséget.

Ez az okosgomb 8 különböző színben érhető el, -narancssárga, sárga, fehér, zöld, piros, fekete, barna és kék színekben- , így a lakás és a helyiség színeihez is jól igazítható. Felületére akár a gyerekek is rajzolhatnak - így válik szórakoztatóvá az egész család számára.

okosotthon fibaro button z-wave ces otthonautomatika vezetéknélküli eszköz

Alkalmazás változatos:

- "éjszakai fény" jelenet indítása, hogy a sötétben ne essen el az első küszöbben, mikor éjszaka a konyha felé veszi az irányt,

-"welcome" jelenet aktiválása, hazaérve a lakásba belépve már fény irányítja utunkat a frissen lefőzött életmentő kávé felé, miközben kedvenc rádiócsatornánk is kellemes zenével fogad,

-"távozás" jelenet esetében egy kattintással áramtalaníthatjuk az eszközöket, így nem gyullad fel a bedugva maradt vasaló sem,

- pánik gombként is alkalmazható, vészhelyzet esetén nem csak minket értesít, hanem akár a mentőt, tűzoltót vagy a rendőröket is.

Ezek csak néhány lehetséges felhasználási funkciók. Te mire használnád?

0 Tovább

8 egyszerű tipp, amivel feldobhatod otthonod, ha vendégeid jönnek

Egy hívogató, kellemes hangulatú otthon képe sokáig megmarad vendégeink emlékezetében. Egészen kis odafigyeléssel a részletekre otthonossá, barátságossá tehetőek a belső terek, ahol mindenki jól érzi majd magát. 


1.    Használj színeket, hogy odatereld a figyelmet
Próbálj a vendégeid szemével nézni otthonodat, és próbáld meg kitalálni, melyek azok a felületek, amelyek a legjobban vonzzák a szemet, és gondold át, hogyan tudod ellensúlyozni az ettől távolabbi terek esztétikáját. Lehetséges, hogy festményeket vagy dekor tárgyakat kell áthelyezni egyik helyről a másikra, vagy játszhatunk a fényekkel is. Figyelj arra, hogy az első, amit meglátnak, az a bejárati ajtóval szemben lesz – mint tudjuk, az első benyomás a legfontosabb, oda mindenképpen helyezzünk el egyet ízléses kedvenceink közül.

okos otthon  otthon design tippek design tippek lakberendezés otthon automatika

forrás: haikudeck.com


2.    Már a bejárati ajtó is legyen hívogató
Ne felejtsd el kívülről is gondoskodni az esztétikus megjelenésről, a bejárati ajtó is ugyanolyan fontos, mint a berendezés, ne becsüld alá ennek a jelentőségét sem. Az ezer éves lábtörlő lecserélésével és egy kedves kis ajtódísszel máris sokat dobhatunk a bejáratunk hangulatán. Ha van hely, akkor érdemes szép nagy növényekkel tovább szépíteni a bejáratot. 

okos otthon  otthon design tippek design tippek lakberendezés otthon automatika

forrás: hometriangle.com


3.    Ne akadályozzák a bútorok a közlekedést
Ha egyedül vagy otthon, valószínűleg nem okoz nehézséget a bútorok elmozdítása, ha útban van. Több vendég esetén ez kényelmetlenséget okozhat. Legyen mindig tiszta az út a bejárati ajtó, az ülőhelyek, a konyha és a fürdőszoba felé. Érdemes átgondolni, a túl nagy méretű bútorok használatát is, hogy ne legyen kész akadálypálya otthonunkból.  

okos otthon  otthon design tippek design tippek lakberendezés otthon automatika

forrás: prefabnsmallhomes.com


4.    Egyedi bútordarabok
Ha minden bútordarabunk valamelyik nagy áruháztól származik, úgy érezhetjük magunkat, mint egy Ikea bemutató teremben. Egy-egy átalakított, felújított tárgy sokkal otthonosabbá, egyedibbé teszi otthonodat, és mindjárt beszédtémát is biztosít a vendégeiddel, így nem kell aggódni, hogy túl hamar haza akarnak menni. 

okos otthon  otthon design tippek design tippek lakberendezés otthon automatika

forrás: brit.co

5.    Egyedi design részletek
Egy olyan belső tér, ami a te személyiségedet tükrözi, az apró részletekben mutatkozik meg. A saját készítésű dekorbeton tárgyak remek ötletként szolgálhatnak a terek egyedivé tételéhez, sőt, még a külterekhez is kiválóan alkalmazható. Az egyedi, színes vagy designos világítással különösen este teremthetünk remek hangulatot.

okos otthon  otthon design tippek design tippek lakberendezés otthon automatika

forrás: cdn.designrulz.com


6.    Modern automatizmusok, világítástechnika
Ha otthonodban van bármilyen modern, vagy okos technika, bátran mutasd meg. Legyen az világítástechnikai hangulatbeállítás, vagy a hangrendszer, amit a mobilodról irányítasz. Képzeld csak el, milyen hatást érsz el, ha bekapcsolod a házimozi rendszeredet, egy gombnyomással leereszkedik a vászon, lehúzódik a redőny, lekapcsolódik a világítás, és neked már csak a popcorn-ról kell gondoskodnod. Ezekkel garantáltan nagy sikert érhetsz el látogatóidnál. 

okos otthon  otthon design tippek design tippek lakberendezés otthon automatika

forrás: otthonautomatika.hu


7.    Hívogató illatok 
A jó és a rossz illatok, szagok is nagyban befolyásolják, hogyan érezzük magunkat vendégségben. Dobj ki mindent, ami kellemetlen szagot áraszthat, mosogasd el az edényeket, vidd ki a szemetet. Fontos, hogy ne elfedd, hanem szüntesd is meg azok forrását, a helyükre már helyezhetsz illatgyertyákat, párologtatókat.

okos otthon  otthon design tippek design tippek lakberendezés otthon automatika

forrás: goodhousekeeping.com


8.    Legyen tiszta a fürdőszoba
Fontos, hogy a fürdőszoba makulátlanul tiszta, jó illatú legyen. Gondoskodj megfelelő mennyiségű toalettpapírról, törölközőről, szappanról, és a wc melletti mini kukáról. 

okos otthon  otthon design tippek design tippek lakberendezés otthon automatika

forrás: diyandmag.com
 

0 Tovább

7 okos konyhai kütyü, ami nélkül nem élet az élet (vagy mégis?)

1. Somabar egy saját bártender, amely 5 másodperc alatt kikeveri a kedvenc koktélodat

okos konyha okos eszköz okosotthon


2. CinniBird segítségével gyönyörű mintákat készíthetsz például a kávédra

okos konyha okos eszköz okosotthon

3. Swipe - gesztusvezérelt pad, konyhai munkák közben egy-egy kézmozdulattal irányíthatod elektromos eszközeidet, így anélkül felveheted a telefonod, vagy bekapcsolhatod a zenelejátszót, hogy épp a főzés folyamatát megszakítanád

okos konyha okos eszköz okosotthon

4. Peres, az okos orr, segítségével, meg tudod határozni a hús minőségét, így elkerülhető az esetleges gyomorbaj

okos konyha okos eszköz okosotthon


5. Top Brewer egy designos kávéfőző, amely a konyhapultba süllyesztve bármely minimalista konyha éke lehet, és persze tabletről irányítva keverheted ki a kedvenc kávédat

okos konyha okos eszköz okosotthon


6. Egg Minder - okos tojástartó, egyrészt mobillal csatlakoztatva akár vásárlás közben jelzi, hogy elfogyott a tojás, másrészt megjegyzi melyik a legrégebbi

okos konyha okos eszköz okosotthon

7. A Prep Pad a személyes táplálkozási tanácsadód lehet, a rátett élelmiszernek nem csak a súlyát, hanem a szénhidrát-, fehérje tartalmát illetve kalóriaértékét is megadja.

okos konyha okos eszköz okosotthon

0 Tovább

Vertikális kert - okosan

Mégis mire és kinek lehet jó a függőleges kert?  Hát bárkinek, aki lakásban él és szeretne egy kis természetet varázsolni otthonába.

okos otthon okos eszköz okos konyha otthonautomatika

A Verde Vertikal szabadalma egy olyan technológiai megoldás, amely segítségével akár egy egész falat különböző növényekkel boríthatunk be. Ha ez a szabadalom elterjed, akkor a városokban újra teret nyerhet a zöld. A zölterületek hiánya nem csak esztétikai kérdés persze, hanem a növények légtisztító, oxigén termelő hangszigető, porgyűjtő tulajdonságai is igencsak hiányoznak. 

okos otthon okos eszköz okos konyha otthonautomatika

A függőleges kert azok számára is lehetővé teszi a természettel való kapcsolatot, akik olyan helyen laknak, hogy csak álmodozhatnának a kertészkedésről. Hiszen a függőleges kert megalkotói nem csak nagy felületekben, hanem kicsi blokkokban is is gondolkodtak: akár 1nm függőleges falfelület is hasznosítható. 
Kicsi és zsúfolt a lakásod? Akkor is kipróbálhatod a függőleges kertet! Akár 1 blokk is elég és a konyhád máris 4-5 különböző friss fűszernövénnyel gazdagodhat! 

Szívesen varázsolnál egy kis természetet az otthonodba? Akár a nappalid dísze is lehet egy pár négyzetméter átmérőjű zöld díszkert. Minél nagyobb felületet borítunk be zöld növényzettel, annál inkább érvényesül a növények ereje: javul a levegő minősége, csökkenhet a beltéri hőmérséklet, letompítja a kültéri zajt,  elnyeli a káros porokat, gázokat és persze esztétikatilag kellemes érzetet nyújt. 

A Vertical Garden csúcstechnológiája hat elemre épül: a blokkos szerkezet, a műanyag szigetelés, a textil szubsztrátok, az öntözőrendszer, távfelügyelet és automatizálás és persze a kiválasztott növényzet.

Mivel főképp városiak számára tervezték, ezért a modern gondolkodásra is építettek: a függőleges kert gondozását mobilunkról irányíthatjuk, egy okos alkalmazás segítségével. 

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)