Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ne fűtsd az utcát!

Te is mérgelődsz amikor a konyhában túl meleg, a nappaliban pedig túl hideg van? Hiába állítod be a termosztátot, nem sikerül az egyes helyiségek hőmérsékletét megfelelően szabályozni. Erre nyújt most praktikus megoldást a radiátorokra szerelhető thermo szelep a Netatmo-tól.

A Netatmo név ismerős lehet, hiszen egy igazán designos, okos termosztátot dobott piacra kb. 3 éve. Ehhez használható ez a kis kütyü, amely végre átveszi tőlünk azt a feladatot, hogy minden helyiségben egyesével próbáljuk beállítani a radiátorok intenzitását, annak érdekében, hogy végre elérjük a kívánt hőmérsékletet. 

A legtöbb európai szerelvényre egyszerűen felcsavarható, mindössze két elemmel működik, és persze az okos termosztáttal vezeték nélkül tartja a kapcsolatot. A saját szabályozójával könnyedén beállíthatjuk a kívánt hőfokot, és így végre a termosztát nem csak a saját hőmérője alapján kapcsolja ki-be a kazánt, hanem a raditátorokon elhelyezett szelepek is küldik folyamatosan a jelet. Kvázi minden szobánk külön fűthető lesz. 

Ez persze nem csak arra jó, hogy végre bármelyik helyiségben komfortosan érezzük magunkat, pedig ugye ez is egy fontos szempont. Hanem a fogyasztásunkat is csökkenthetjük, akár 30-40%-kal. 

Az okos kis szelep még azt is érzékeli, hogy például kinyitjuk az ablakot, és gyorsan jelzi a termosztátnak, hogy ne akarja az utcát is kifűteni. Majd ha vége a szellőztetésnek, akkor máris küldi a jelet, hogy ismét kapcsolhatja vissza a fűtést a megfelelelő szintre. 

 

0 Tovább

Nincs többé hűtő titok

Végre Európában is elérhető lesz az ázsiak között oly népszerű Samsung Family Hub hűtőszekrény, ami egy nagy lépés az okos otthonok okos konyhája felé. 

okos eszköz okos otthon

A legújabb technológia kombinációjának köszönhetően az ételek a lehető legfrissebbek maradnak állandó, optimális hőmérsékleten, a szagok pedig nem keverednek a hűtőtér és a fagyasztó között.

A nagy szám viszont, hogy három belső kamera fényképezi a hűtőszekrény tartalmát minden alkalommal, amikor az ajtót becsukjuk.  És ez még hagyján, DE ez a csodhűtő arra is képes, hogy a benne lévő ételek lejárati idejét megjegyezze - persze ehhez meg kell adnunk a szavatosság időkig hátralévő napok számát, nem fogja magától kitalálni ;) A számláló automatikusan visszaszámol, és anélkül ellenőrizhetjük, hogy vajon jó-e még a hűtőben lévő joghurt, hogy kinyitnánk az ajtót. 

Így mobilról ellenőrizhetjük a hűtő tartalmát bevásárlás közben, és ráadásul nem kell óriás kutakodást tartani,hogy ellenőrizzük a legalsó polcra begyömöszölt előrecsomagolt saláta lejárati idejét. 

okos eszköz okos otthon

A hűtő ajtaján egy 21,5 hüvelykes érintőképernyő interaktív családi üzenőfalaként funkcionálhat:  szöveges vagy képi üzeneteket küldhetünk egymásnak, mobilról bárhonnan, sőt a naptárunkat is szinkronizálhatjuk így itt láthatjuk egymás időbeosztását is - és ehhez is tudjuk igazítani a bevásárlásokat. Szombaton vendégsereget hívott a kamasz fiad? nem árt feltölteni a mirelit pizza és az üdítő tartalékot! 

A főzés közben önként konyhai rabságot vállalt háziasszonyokra is gondolt a gyártó: egyrészt beépített hangszóróval is rendelkezik a készülék, másrészt a screen mirroring funkció segítségével például a nappaliban lévő Samsung TV adását is nézhetjük rajta. 

A Famili Hub hűtőszekrény valóban már egy új generációs okos konyha központi eleme lehet, amely nem csak a mindennapokat teszi kényelmessé, de a szórakoztatással és az intelligens szolgáltatásokkal a konyha ismét a család egyik központi találkozó helye lehet. 

0 Tovább

Leplezd le kis kedvenced titkos életét!

Már ez sem lehetetlen feladat többé: az Acer egy leányvállalata, a Pawbo, az IFA-n bemutatta legújabb, vezetéknélküli, interaktív kisállat-kameráját, ami sokkal több, mint egy egyszerű webkamera. 

feladat okos otthon otthonautomatika vezetéknélküli kamera

Nem csak megfigyelhetjük kedvencünket, hanem távolról is gondoskodó gazdik lehetünk: a Pawdo+ kapott egy laser pointert, így otthon lustálkodó macskánkkal jót játszhatunk a reggeli kávézásunk közben.

feladat okos otthon otthonautomatika vezetéknélküli kameraNem csak mi láthatjuk őket, hanem a kis kedvenceink is hallhatják a hangukat, sőt, ha egy-egy utasításunkat szófogadóan végrehajták még jutalomfalattal is díjazhatjuk, az okos adagolónak köszönhetően. 

Egész nap élő stream felvételeket készíthetünk, ráadásul akár 8 különböző személy is figyelemmel kísérheti az otthoni történéseket. A kamera tulajdonosok a napközben készült videókat automatikusan tárolhatják Dropbox-on vagy Google Drive-on, de arra is van lehetőség, hogy azonnal megosszunk egy-egy felvételt a közösségi médián keresztül. 

Az okos kamerához számos kiegészítőt lehet párosítani, de ha még így sem éreznénk magunkat elég gondoskodónak távollétünk alatt, akkor egy komplex okos otthon rendszerrel még nagyobb kényelmet biztosíthatunk: ha a lakásunkban a hőmérséklet már nem lenne megfelelő, akkor távolról is elindíthatjuk a fűtést vagy éppen a hűtést kis kedvencünk számára. 

feladat okos otthon otthonautomatika vezetéknélküli kamera

Kutyusod nem mindig tartja be a szabályokat és távollédedben szívesen kikaparja a földet féltve őrzött virágod alól? Az okos otthon rendszereddel a növényeidet is megvédheted: egy mozgásérzékelő és egy hangszóró segítségével akkor is tudsz neki utasítást adni, ha éppen nem figyeled a Pawbo+ alkalmazáson keresztül. 

A Pawbo+ október közepétel lesz megvásárolható, bár egyelőre hazánkban nem tervezik a forgalmazását, azonban azt ígérik, hogy további családtagokkal bővül majd a rendszer. 

feladat okos otthon otthonautomatika vezetéknélküli kamera
 

0 Tovább

Van aki forrón szereti



A pihentető mély alváshoz mindenkinek más és más körülmények szükségesek. Van aki szeret már meleg ágyba bújni, van, aki a hűvös takarót kedveli – az igazi durmolók kedvence lehet a BedJet.

Ha lefekvés előtt beállíthatjuk a kívánt hőmérsékletet, a fejlett technológiájú BedJet szelíd és csendes légáramlatot irányít közvetlenül az ágyba, éjszaka pedig csendes üzemmódban tartja a kívánt hőt.

A Bedjet bioritmus hőmérséklet technológiája segíthet a gyors elalvásban, hiszen azonnal relaxációs állapotba kerülhetünk a kellemes, meleg ágyban.

Gyűlölöd a reggeli ébresztőóra hangját? A Bedjet lehetővé teszi azt is, hogy végleg száműzzük a reggeli csörgést/csipogást: csak be kell programozni, hogy a kívánt ébredés előtt pár perccel hűvösebb levegőt fújjon az ágyba és szép fokozatosan ébredhetünk.

Még kellemesebb ébresztőt szeretnél? Otthonautomatika rendszerrel az is megoldható, hogy a fények fokozatosan erősödjenek vagy a redőny szépen lassan engedje be a nap sugarait, elinduljon a kedvenc zenéd...

 A BedJet akár Android akár iOs alapú mobiltelefonnal vagy tablettel irányítható, bluetoothon keresztül.  

0 Tovább

Az okos mackó, aki lesi a parancsaidat

Igazi cukiságot álmodott meg a Mu Design: egy mackó formájú gesztusirányítású távvezérlőt, a Bearbot-ot.

Szinte mindenkinek volt gyerekkorában plüss mackója, és persze ezzel a mackóval nagyokat lehetett játszani, beszélgetni – hiszen leste minden mozdulatunkat, kitalálta a gondolatunkat és megvigasztalt, megnyugtatott, ha kellett. A Bearbot egy igazán aranyos és játékos modern társ lehet a mindennapok során. Ha megszelídítjük, azaz beprogramozzuk, akkor valóban lesi minden kívánságunkat és reagál a parancsainkra.

Konkrét gesztusokat lehet neki megtanítani, az általunk kiválasztott mozdulatsorra végrehajtja az előre meghatározott feladatokat. A Bearbot segítségével kívánságunkat leső otthont varázsolhatunk a lakásunkból. 

A FIBARO Swipe gesztusirányítású távvezérlője hasonló mozdulatokkal irányítja a Z-Wave alapú eszközöket. 

Bearbot


A Bearbot végülis nem más, mint egy univerzális távirányító, amely infra, bluetooth, ZigBee és rádió jelekkel képes kommunikálni. Egy erre megfelelő applikáció segítségével akár android, akár iOs alapú okostelefonunk segítségével könnyedén programozhatjuk.

3D gesztusvezérlőnek köszönhetően ismeri fel a mozdulatokat, ráadásul egy apró 1,44 hüvelykes TFT képernyőn még láthatjuk a reakcióit is, pl. tüsszentés, kacsintás. 

A Bearbot segítségével egyszerre több eszközt is irányíthatunk, kézmozdulat segítségével változtatgathatjuk, hogy éppen a tévét vagy légkondit vagy a fényeket szeretnénk szabályozni. 

Ha valóban az egész lakásunkban ezt a maximális kényelmet szeretnénk megélni, akkor szükségünk lesz a Bearbot kisöccsére a mini Bearbot-ra is. A kölyök nem interaktív, csak figyeli a nagytesót, és mindössze annyi a feladata, hogy 5 méteren túl vagy valamilyen akadályon keresztül közvetítse az infrajelet. 

Én bizony drukkolok, hogy a projekt megvalósuljon, nagyon szívesen befogadnék egy ilyen cuki medvét! 

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)