Miért döntene Ön is az Okos otthon mellett?

Sokunk fejében megfogalmazódika gondolat, hogy lakásunkat okos otthonná alakítsuk. Amikor leülünk ádgondolni mit is szeretnénk vezérelni, általában két dolog szokott eszünkbe jutni. Világítás, fűtés. Valljuk be, ez nem valami sok. Mi most adunk még egy pár ötletet, ami arra fogja sarkallni, ha a gondolat megszületett, lépjen is tovább a megvalósítás felé.

1 – Nagyobb biztonságérzet

Mihelyt kiteszi a lábát otthonról, akkor nagy eséllyel azon jár az agya, hogy lekapcsolta-e a villanyt mindenhol, kihúzta-e a vasalót reggel, vagy a kávéfőző bekapcsolva maradt-e. Ezentúl egy képernyőérintéssel megbizonyosodhat minderről, és akár le is kapcsolhat mindent egy simításra. Ha hosszabb időre utazik el a családjával, akkor a „jelenlét szimulátor” azt a látszatot kelti, hogy otthona, lakása nem üres.

2 – Fűtésoptimalizálás

Ha nem akar gépészetileg belenyúlni a fűtésrendszerébe, akkor érdemes elgondolkoznia azon, hogy okos termosztátba, vagy az Okos otthon rendszerbe fektet. Az egyéni életritmust szemmel tartó, aktuális igényekhez alkalmazkodó, és akár tanulni képes megoldás alapesetben látható kiadáscsökkenéssel is járhat. Ne fűtsön fölöslegesen!

3 – Tartsa az egyik szemét állandóan az otthonán

Sajnos nem lehetünk mindenhol egyszerre. Ez azt jelenti, hogy hiába nyaralunk valahol, az otthonunkat nem tudjuk felügyeletünk alatt tartani. Az Okos otthon rendszerrel könnyen nyomon követheti, hogy mi történik az otthonában, és biztosra mehet, hogy nem lesznek ezentúl hívatlan vendégei. Egy képernyőérintéssel bárhonnan megnézheti, hogy épp mi folyik otthon.

4 – Redőnyszabályozás

Bizonyított tény, hogy természetes fényre kelni a legegészségesebb. Lehetőség van arra, hogy a redőnye a kinti fényviszonyokhoz, időjáráshoz alkalmazkodva engedjen be fényt. Ha leszáll az este, és kint még hideg van, akkor a redőny egy extra szigetelőrétegként is tud funkcionálni.

5 – Időt takarít meg

Vitathatatlan, hogy egyre kevesebb időnk van ebben a rohanó világban. Mindenki szereti a kényelmet, de nem tud már honnan időt elvenni. A tennivalók listája néha úgy tűnik, hogy soha véget nem érő. Egy Okos otthon rendszerrel soha nem kell már azon aggódnia, hogy mit hagyott otthon égve, bekapcsolva maradt-e a vasaló, bezárta-e a bejárati ajtót, megy-e a fűtés, vagy épp ki és mikor ért haza. Nem kell már semmi bizonytalan miatt hazaszaladnia, ellenőriznie. Röviden! Könnyen takarít meg időt, mivel egy érintéssel mindent ellenőrizhet, kapcsolhat, vezérelhet otthonában.

0 Tovább

Yoda? Nem Yoda!

Mi az? Kicsi, zöld, olyan a hangja, mint Yoda mesternek, és nagyon bölcs!
A válasz az - lenne, hogy - Yoda mester maga, de sajos nem. Yoda emberére - umm, állatára? - talált egy olyan modern kütyüben, ami egy beszélő-hallgató-értő-gondolkozó dinoszaurusz.

Ez a kicsi dinoszaurusz nem más használ agyának, mint az IBM által állandóan fejlesztés alatt álló Watson-t.

Watson az IBM "agya", azaz egy olyan számítógépes rendszer, ami a természetes beszélt nyelvet érti. Fejlődik magától, tanul és így állandóan okosodik.

Ahogy az alábbi videón látni fogják, a kis dinoszaurusz teljesen interaktív. Érti a gyerekek kérdéseit, válaszol, dönt, és mérlegel is akár.
"Biztonsági okokból nem lenne célszerű, ha a robotka direktbe kapcsolódna Watson-hoz, így egy olyan Q&A adatbázist hoztunk létra, ami Watson bölcsességét ötvözi, de a kapcsolat nem direkt vele. Watson-t használjuk a logikusan gondolkozó bal egyféltekének, egy kreatív jobb mellett. Minden egyes dinoszaurusznak van egy saját felhő adatbázisa is, ahova a tanult dolgokat tárolja. Ezek a tanult dolgok a viccek, szójárások, kedvenc színei a gyerekeknek, és más olyan adatok, amik még személyesebbé teszik a robotkával való kommunikációt." - mondta JP Benini, az Elemental Path társalapítója

A robotka hasán van egy nagy gomb, aminek a megnyomásával a gyerekek feltehetik a kérdéseiket, amiket az 5 és 9 éves korosztály intelligenci szintjének megfelelően meg is tud a kis dinoszaurusz érteni. Ami a legszebb, hogy értelemsen válaszolni is tud a kis dínó.

Hogy mennyire lesz az okos dinoszaurusz jó társ, vagy kiegészítő a gyerekeknek? Az gyerek, de leginkább szülő függő. Sokan inkább a gyerek kezébe nyomnak egy okostelefont, hogy csendben maradjon. A Watson aggyal rendelkező okos dinoszaurusz ennél sokkal többre képes, és sokkal több a nevelő hatása is van, hiszen interaktív!

0 Tovább

A FIBARO otthon automatika rendszer

Már korábban olvashattak bejegyzést a FIBARO termékeiről. Most újra elővesszük a témát, és magáról a rendszerről ejtünk néhány szót.

A FIBARO rendszer olyan megoldást kínál, amely nem teszi szükségessé falak bontását - vésését, valamint a hagyományos, vezetékes rendszereknél megszokott kábelezést. Az eszközök telepítése könnyen és gyorsan elvégezhető. A miniatürizált vezérlő modulok beépíthetők a mindennapokban használt fali aljzatokba, villanykapcsolók mögé, vagy esetleg a motoros redőny vezérlőkapcsolója mellé. Az eszközök bármilyen elektromos rendszerrel kompatibilisek. A FIBARO  rádiós eszközei a telepítés után is nagyfokú szabadságot biztosítanak. Az egyes eszközök Z-wave vezeték nélküli protokollt használva kommunikálnak egymással. A rendszer konfigurációját grafikus felületen végezhetjük el.

A FIBARO rendszer teljes szabadságot kínál a vezérlés és a kommunikáció terén. Kompatibilis az IOS és Android operációs rendszert futtató mobiltelefonokat és egyéb mobileszközöket gyártók jelenleg kapható termékeivel. A különböző gyártók termékei közül közel 300 vezeték nélküli, Z-Wave technológiát használó eszközzel kompatibilis. Együtt működik a jelenleg kapható IP kamerákkal is - ha eseményt érzékel a rendszer, képet vagy videót küld mobiltelefonunkra.

A központi egység folyamatosan ellenőrzi és felügyeli a rendszer elemeinek állapotát, és ha szükséges, tájékoztatást küld a bekövetkezett változásokról, eseményről. 
 A rendszer másolatot készít az aktuális beállításokról, és felhőszolgáltatásban is tárolja azokat. Az elemmel működő eszközök előre jelzést küldenek, hogy időben cserélhessük a lemerülőben lévő energiaforrásokat.

0 Tovább

A Sonesse ULTRA 50 AC redőnymotor

A Sonesse ULTRA 50 AC motor kevesebb, mint 38 dB zajszinttel működik, ami messze a leghalkabb redőnymotor a piacon. Tökéletes bármilyen olyan környezetben, ahol a nyugodt és csendes teljesítmény elengedhetetlen.

Kiemelkedő nyomatékkal rendelkezik, ami akár a 6Nm is lehet. Több redőnyt is fel tud húzni egyszerre, és a nehezebb alumínium redőnyökkel is könnyedén bánik.

Többféle vezérléssel is elérhető. RS485, RTS (Radio Technology Somfy) és normál vezetékes változatban is. A motort páratlan teljesítmény és a rugalmasság jellemzi.

A Sonesse ULTRA 50 AC motor többféle redőnnyel használható, hogy tökéletesen kielégítse a végfelhasználók igényeit ugyanúgy, mint a néha extrém megoldásokkal dolgozó lakberendezőkét is.


 

0 Tovább

Hangvezérelt otthonok – voicepod

Több szó esett a hangvezérelt megoldásokról mostanában, mint eddig valaha. Ez valami véletlen lenne? Természetesen nem, hiszen minden olyan újat és érdekeset bemutatunk a BLOG-unkban, ami jövőbemutató, innovatív és igen nagy eséllyel meg is fogja állni a helyét a piacon.

Voicepod mindenképpen hoz valami újat a nap alá. Volt már ugyan szó hangvezérelt otthonokról korábban, de ők mást ígérnek.

Az alábbi videó röviden – kicsit tele közhelyekkel – bemutatja, hogy milyen egyszerű is használni a rendszert.

Mivel nem mindenkinek van egy csodálatos loft lakása valamelyik amerikai nagyvárosban megtalálható felhőkarcoló tetején, azért mindenki bele tudja magát képzelni a hölgy helyzetébe. Sűrű napok, sok munka, pörgő élet. Ez alól kevesen mentesülnek manapság, és az időhiányból adódó kapkodást egy-egy „vezényszóval” meg is tudunk oldani.
 

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (62),smart home (32),intelligens otthon (21),otthonautomatika (19),okos otthon (19),smarthome (17),iot (17),fibaro (11),IOT (10),FIBARO (10),z-wave (9),okos ház (8),okos eszköz (7),lakberendezés (6),design (5),otthon (4),biztonság (4),lakásfelújítás (4),mesterséges intelligencia (4),okos konyha (4),co sensor (3),okos nyaraló (3),berendezés (3),futurizmus (3),okos eszközök (3),zwave (3),okosház (3),okos világítás (3),jövő (2),ingatlan (2),DIY (2),okos autó (2),kislakás (2),futurism (2),otthon design (2),jövő technológia (2),virtuális valóság (2),szénmonoxid érzékelő (2),találmányok (2),világítás (2),szén-monoxid érzékelő (2),okoslakás (2),tech (2),ces (2),életmód (2),otthon design tippek (2),vezetékes okosotthon (2),technológia (2),2017 trendek (2),okos lakás (2),vezetéknélküli eszköz (2),vezeték nélküli okosotthon (2),design világítás (1),okos konnektor (1),kirándulás (1),találmány (1),kütyü (1),wallplug (1),otthonok (1),lakások (1),netatmo (1),szakma (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),nyitásérzékelő (1),AR (1),internet of things (1),okos ottthon (1),Internet of things (1),építészet (1),okos fűnyíró (1),homekit (1),siri (1),alexa (1),apple (1),távvezérlés (1),kert (1),házimunka (1),élettér (1),telefontöltés (1),hangvezérlés (1),alvás okosan (1),alvás (1),ötletek (1),okos hűtő (1),okos paplan (1),ifa2017 (1),kütyük (1),videochat (1),kisállatok (1),konyha (1),tipp (1),okos_otthon (1),felújítás (1),okos randizás (1),1 nap (1),távoli elérés (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),intelligens ház (1),modern ház (1),energiamagtakarítás (1),amazon (1),echo (1),echo dot (1),utazás (1),épületek (1),intelligens otthon (1),smart kitchen (1),kutatás (1),dekoráció (1),AI (1),művészet (1),okosotthon rendszerek (1),okos árnyékolóvezérlés (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),érintés nélküli vezérlés (1),nyaralás (1),oktatás (1),okos étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),automata étterem (1),ces2017 (1),otthon technológia (1),lakás design (1),2017-es trendek (1),garzon (1),eladás előtt ingatlan (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),ingatlan eladás tippek (1),ház eladás (1),lifestyle (1),time management (1),navigáció (1),okos tükör (1),lézerprojektor (1),tomtom (1),okos kütyü (1),vezetéknélküli kamera (1),okosóra (1),mozgásérzékelő (1),okos otthon (1),design tippek (1),informatika (1),applikációk (1),alkalmazások (1),elektronika (1),mini eszközök (1),otthon automatika (1),button (1),elektromos autó (1),2017 tavasz (1),divat (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),divatblogger (1),amazon echo look (1),VR (1),automatika (1),amazon (1),okos zár (1),okos távirányító (1),okos alvás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),irodafelújítás (1),Do it yourself (1),smartme (1),csináldmagad (1),digitális jövő (1),feladat (1),újítások (1),helykihasználás (1),construma (1),házépítés (1),3d nyomtatás (1),2017 trend (1),dekor (1),lakásdekor (1),smartshop (1),okosbolt (1),repülő autó (1),autócsodák (1),Aero Mobil (1),lépcső világítás (1),nyaralók (1),tárolás (1),airbnb (1),egészség (1)