EO1 – digitális fali képkeret

Már régóta kaphatók különféle digitális képkeretek, amiken saját fotóinkat jeleníthettük meg. Az EO1 fejlesztői ezt a lehetőséget magasabb szintre emelték. Nagyobb méretű, mint az eddig kaphatóak voltak, falra akaszthatjuk akár egy festményt. A a 16:9 arányú megjelenítőn fényképeket, videókat, animált GIF-ket nézhetünk. A fekete vagy fehér keretben egy 1080p felbontású matt kijelző kapott helyet, így mindig csillogás mentessen, ultra-széles látószögből nézhetjük kedvenc képünket.


Az EO1 az internethez kapcsolódik, telefonról, tabletről, vagy számítógépünkről választhatjuk ki a megjelenítendő képet. Az applikációval egy egész népes közösséghez kapcsolódhatunk, ahol híres művészek, mint például Björk, Ai Wei Wei, YACHT, és Sabrina Ratte  képei közül is válogathatunk, sőt híres múzeumok gyűjteményeiből (Cooper Hewitt Múzeum, a New York Public Library) is kiakaszthatunk egy-egy  képet a falunkra. Akár minden nap új „festmény” lehet a nappalinkba, elvarázsolva vendégeinket.

 

0 Tovább

Az okos zárak új generációja - 90K smart lock

Az év elején mutatták be az okos zárak új generációjába tartozó 90K ajtózárat. Több ilyen eszköz közül választhatunk, ha lakásunk ajtaját okos zárral szeretnénk felszerelni. Egy-két ilyen termékről már írtunk blogunk oldalain. A 90K okos zár magasabbra tette a lécet konkurensei számára.

Már első ránézésre látszik, hogy egy masszív, a mechanikai biztonságot is szem előtt tartó megoldás született, és a szolgáltatásokból sem szenvedünk hiányt. Itt nem csak egy plusz okos eszközt vásárolhatunk, amit a meglévő zárszerkezetünkre ültethetünk, hanem egy komplett rendszert. Nézzük milyen okosságokat is kapunk.

Ajtócsengő gomb, ami telefonunkon jelez, ha valaki érkezik

Egy 1 megapixeles infravörös éjjellátó web kamera, melynek segítségével láthatjuk, hogy ki áll az ajtó előtt. Beépített mikrofon és hangszóró található benne, így online beszélhetünk, mint egy video kaputelefonon, természetesen okos telefonunkon keresztül. Facetime-al és skype-al is együtt működik

Ujjlenyomat érzékelő, így pl. nem kell a gyerekeknek kulcsot adni. Kulcs és telefon nélkül is bármikor bejutnak.

4 ponton záródó mechanika. A német szabványnak megfelelő bevésőzár, "Extra.B" fokozatú zár maggal.

Természetesen minden funkciót az okos telefonunkon felügyelhetünk, vezérelhetünk.  A video kaputelefonunk képe megjelenik telefonunkon, bárhol is vagyunk. Lehetőségünk van akár távolról beengedni személyeket (pl. takarító).

És ne menjünk el szó nélkül a látvány mellett. Látszik, hogy minőségi anyagokat használtak, és megjelenésével bármilyen környezetbe beleillik. Egy valóban okos, és biztonságos megoldást kapunk a pénzünkért
 

0 Tovább

A jövő ahogy a Samsung látja

A gyár már több fórumon hangoztatta, hogy 2020-ra minden terméke mindennel össze lesz kapcsolva. Legyen az akár hűtő, sütő, telefon, TV.  És merre tart a fejlesztés iránya?

Felmérésük szerint egy átlagember 85-ször nézi meg a telefonját naponta. Ez Kb. 5 óra használatot jelent. A nemrég felnőtt generációk igazából már nem is okos telefonként gondolnak az új készülékekre, nekik egyszerűen ilyen egy telefon. Beleszülettek ebbe a világba. Őket sokkal nehezebb megfogni egy új fejlesztéssel, mint az idősebb generációt. Mi csodálkozó szemmel néztük, amikor megjelent az első okos telefon. Minden gyártónak figyelembe kell venni, hogy felnőtt már egy új generáció, és a fejlesztések irányát ez határozza meg. Nem minden a külső, olyan szolgáltatásokat kell nyújtani, amelyet a fiatalok szívesen használnak.

A Samsungnak 100 millió készüléke van 80 millió háztartásban. Céljuk, hogy 2020-ra csak olyan terméket dobnak piacra, amelyek egymással kommunikálnak. A telefonok és a TV-k mellett az okos háztartási eszközök piacán is erősít a Samsung. Az okos hűtő kijelzőt kapott, ahol képeket oszthat meg a felhasználó, zenét hallgathat, vagy épp telefonjáról menedzselheti a hűtő tartalmát. Az okos sütő kommunikálhat a hűtővel, és az alapanyagokból kiindulva recepteket ajánl. És itt nem áll meg a felsorolás. Hamarosan itthon is kapható lesz az okos mosógépük az AdWash, amit telefonunkról felügyelhetünk. Bemutatták a PowerBot porszívót is, ami az otthoni Wi-Fi hálózaton kapcsolódhat telefonunkhoz. Porszívózás közben feltérképezi a lakást, így mindig tudjuk merre jár, de másik helyiségbe is átirányíthatjuk távolról.

Nemrég a Monaco-i Samsung fórumon elhangzott, hogy hamarosan a termékeik IOS kompatibilisek lesznek, így már IOS rendszerekkel is irányíthatjuk, ellenőrizhetjük okos otthoni eszközeinket. Arra törekednek, hogy az eszközök irányítása minél egyszerűbbé váljon, és az egyes termékek egymáshoz kapcsolását is pár egyértelmű mozdulattal meg tudja oldani az átlag felhasználó.

És végül ejtsünk néhány szót a virtuális valóságról is. A Samsung Gear VR egyre népszerűbb a világon mindenhol. Használhatunk térkép alkalmazást, játékokat, és egyre gyorsuló ütemben jelennek meg az újabbnál újabb alkalmazások. Tény, hogy csak a Samsung felső kategóriás mobiljaival élhetjük át ezeket az élményeket. A virtuális valóság elterjedése új távlatokat nyithat a mindennapi használaton kívül akár még az oktatás területén is.


Ezeket az okos eszközöket saját okos otthonunkba integrálhatjuk, így hamarosan valóban átélhetjük azt az érzést, mint amikor Marty McFly-t hazaérkezve otthona köszönti.

0 Tovább

Emberlight – az okos foglalat

Lakásunk világításának vezérlésére sokféle megoldást láthattunk már. Komplett otthon automatika rendszerek, okos izzók. Ezekről már sokat írtunk itt blog oldalunkon. Most egy olyan megoldásról olvashatnak, amivel a hagyományos izzónkat okosíthatjuk.

Az Emberlight egy szabványos izzó adapter. Először ebbe csavarjuk bele hagyományos izzónkat, majd együtt a lámpánkba. Ennyi az egész, és már készen is vagyunk az okosítással. Az adapterbe maximum 40W-os izzót tehetünk. Az adaptert Wi-Fi vagy Bluetooth LE kapcsolaton keresztül érhetjük el, a telefonunkon futó applikációval. Az applikáció egyaránt fut IOS és Android operációs rendszereken.  És milyen funkciókat kapunk?

Teljes fényerő szabályzás hagyományos izzókkal, de használhatunk kompakt vagy LED izzókat is. Ha több adaptert használunk, csoportokba is rendezhetjük őket. Különböző világítási hangulatképeket hozhatunk létre az alkalmazással, melyeket egyetlen gombnyomásra aktiválhatunk.

Az Emberlight egy ötletes megoldás, ha világításvezérlésben gondolkodunk. Nem kell minden izzót lecserélnünk lakásunkban, és különféle átalakításokra sincs szükség. Egyszerűen becsavarjuk a lámpába, és élvezzük a kényelmét.

0 Tovább

Wally - Páratartalom érzékelő a jövőből

A lakások, házak tulajdonosainak van miért aggódnia, főleg ha beázásról, magas páratartalomról, penészedésről vagy épp eresztő csövekről van szó. Ezek végkimenetelét senkinek sem kell bemutatni!

Egy új kütyü - ami a WALLY névre hallgat - mentesít minket, és állandóan figyelemmel tartja az esetlegesen előforduló, korábban leírt dolgokat.

A WALLY egy érzékelő hálózat, amit a vásárló egyszerűen telepíthet, kedve szerint elhelyezve a különböző érzékelőket. Az érzékelők figyelik a gyors páratartalom változást - beázás, csőtörés -, és a lassút, ami figyelmeztet arra, hogy nagy eséllyel a penésznek kiváló környezete van arra, hogy megtelepedjen.

Figyeli a hőmérséklet-, páratarlatom változásokat, és a vízszivárgásokat.

WALLY 6 különböző érzékelővel van csomagolva. 6 helyet tudunk kiválasztani, ahonnan információt szeretnénk gyűjteni. Természetesen a fejlesztők senkit sem hagytak ki a potenciális felhasználók köréből, így iOS és Android alkalmazás segíti az információk kielemzését, és az esetleges figyelmeztetések is az applikáción keresztül érkezik.

Wally mindig ott van, halkan figyel, és előre jelzi az előre jelezhetetlent!

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (67),smart home (41),okos otthon (30),intelligens otthon (21),otthonautomatika (19),smarthome (19),iot (17),FIBARO (14),fibaro (13),z-wave (11),IOT (9),okos eszköz (7),okos ház (7),lakberendezés (6),mesterséges intelligencia (5),design (5),biztonság (4),FIBARO (4),fűtésvezérlés (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),okos konyha (4),berendezés (3),fűtés (3),okosház (3),okos világítás (3),okos nyaraló (3),construma (3),co sensor (3),világítás (3),futurizmus (3),okos eszközök (3),zwave (2),futurism (2),otthon design (2),jövő technológia (2),szénmonoxid érzékelő (2),otthon design tippek (2),életmód (2),vezetéknélküli eszköz (2),okos lakás (2),találmányok (2),DIY (2),ingatlan (2),airbnb (2),okoslakás (2),IoT (2),virtuális valóság (2),CES2018 (2),kislakás (2),smartme (2),ces (2),szén-monoxid érzékelő (2),2017 trendek (2),okos termosztát (2),jövő (2),alexa (2),okos autó (2),technológia (2),tech (2),echo dot (1),echo (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),amazon (1),házimunka (1),AI (1),kert (1),okos fűnyíró (1),CES (1),szénmonoxid (1),épületek (1),co érzékelő (1),hangvezérlés (1),nyaralás (1),okos konnektor (1),wallplug (1),siri (1),design világítás (1),kütyü (1),kirándulás (1),találmány (1),nyílt nap (1),homekit (1),élettér (1),telefontöltés (1),smart kitchen (1),lakások (1),otthonok (1),apple (1),netatmo (1),kutatás (1),kisállatok (1),sonos (1),okos hűtő (1),karácsony (1),ifa2017 (1),IKEA (1),konyha (1),okosotthon (1),dekoráció (1),okos randizás (1),ünnepi fények (1),modern ház (1),okos fűtés (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),intelligens otthon (1),energiamegtakarítás (1),okosotthon rendszerek (1),művészet (1),okosotthon ipar (1),felújítás (1),építészet (1),ünnepek (1),technology (1),okos paplan (1),videochat (1),kütyük (1),okos redőnyvezérlés (1),okos árnyékolóvezérlés (1),intelligens ház (1),alvás okosan (1),alvás (1),távoli elérés (1),1 nap (1),okos_otthon (1),távoli vezérlés (1),fürdőszoba (1),ötletek (1),tipp (1),diy (1),Z-Wave (1),selfie (1),lakás (1),garzon (1),eladás előtt ingatlan (1),ingatlan eladás tippek (1),gyorsétterem (1),okos étterem (1),2017-es trendek (1),ces2017 (1),automata étterem (1),ház eladás (1),vezeték nélküli töltő (1),2017 tavasz (1),2017 trend (1),dekor (1),elektromos autó (1),jövő autó (1),fejlesztések (1),autók (1),Aston Martin (1),lakás design (1),otthon technológia (1),navigáció (1),okos tükör (1),lézerprojektor (1),okos otthon (1),tomtom (1),okos kütyü (1),vezetéknélküli kamera (1),okosóra (1),mozgásérzékelő (1),design tippek (1),otthon automatika (1),alkalmazások (1),time management (1),lifestyle (1),applikációk (1),informatika (1),button (1),mini eszközök (1),elektronika (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),Do it yourself (1),irodafelújítás (1),okos alvás (1),okos párna (1),csináldmagad (1),okos távirányító (1),feladat (1),hosszú hétvége (1),okos zár (1),pihentető alvás (1),egészség (1),szakma (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),nyitásérzékelő (1),AR (1),érintés nélküli vezérlés (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),divat (1),divatblogger (1),vezetékes okosotthon (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),okosbolt (1),smartshop (1),házépítés (1),újítások (1),helykihasználás (1),lépcső világítás (1),repülő autó (1),automatika (1),amazon (1),amazon echo look (1),VR (1),digitális jövő (1),autócsodák (1),Aero Mobil (1),oktatás (1),miniatűr otthon (1)