A jövő ahogy a Samsung látja

A gyár már több fórumon hangoztatta, hogy 2020-ra minden terméke mindennel össze lesz kapcsolva. Legyen az akár hűtő, sütő, telefon, TV.  És merre tart a fejlesztés iránya?

Felmérésük szerint egy átlagember 85-ször nézi meg a telefonját naponta. Ez Kb. 5 óra használatot jelent. A nemrég felnőtt generációk igazából már nem is okos telefonként gondolnak az új készülékekre, nekik egyszerűen ilyen egy telefon. Beleszülettek ebbe a világba. Őket sokkal nehezebb megfogni egy új fejlesztéssel, mint az idősebb generációt. Mi csodálkozó szemmel néztük, amikor megjelent az első okos telefon. Minden gyártónak figyelembe kell venni, hogy felnőtt már egy új generáció, és a fejlesztések irányát ez határozza meg. Nem minden a külső, olyan szolgáltatásokat kell nyújtani, amelyet a fiatalok szívesen használnak.

A Samsungnak 100 millió készüléke van 80 millió háztartásban. Céljuk, hogy 2020-ra csak olyan terméket dobnak piacra, amelyek egymással kommunikálnak. A telefonok és a TV-k mellett az okos háztartási eszközök piacán is erősít a Samsung. Az okos hűtő kijelzőt kapott, ahol képeket oszthat meg a felhasználó, zenét hallgathat, vagy épp telefonjáról menedzselheti a hűtő tartalmát. Az okos sütő kommunikálhat a hűtővel, és az alapanyagokból kiindulva recepteket ajánl. És itt nem áll meg a felsorolás. Hamarosan itthon is kapható lesz az okos mosógépük az AdWash, amit telefonunkról felügyelhetünk. Bemutatták a PowerBot porszívót is, ami az otthoni Wi-Fi hálózaton kapcsolódhat telefonunkhoz. Porszívózás közben feltérképezi a lakást, így mindig tudjuk merre jár, de másik helyiségbe is átirányíthatjuk távolról.

Nemrég a Monaco-i Samsung fórumon elhangzott, hogy hamarosan a termékeik IOS kompatibilisek lesznek, így már IOS rendszerekkel is irányíthatjuk, ellenőrizhetjük okos otthoni eszközeinket. Arra törekednek, hogy az eszközök irányítása minél egyszerűbbé váljon, és az egyes termékek egymáshoz kapcsolását is pár egyértelmű mozdulattal meg tudja oldani az átlag felhasználó.

És végül ejtsünk néhány szót a virtuális valóságról is. A Samsung Gear VR egyre népszerűbb a világon mindenhol. Használhatunk térkép alkalmazást, játékokat, és egyre gyorsuló ütemben jelennek meg az újabbnál újabb alkalmazások. Tény, hogy csak a Samsung felső kategóriás mobiljaival élhetjük át ezeket az élményeket. A virtuális valóság elterjedése új távlatokat nyithat a mindennapi használaton kívül akár még az oktatás területén is.


Ezeket az okos eszközöket saját okos otthonunkba integrálhatjuk, így hamarosan valóban átélhetjük azt az érzést, mint amikor Marty McFly-t hazaérkezve otthona köszönti.

0 Tovább

Emberlight – az okos foglalat

Lakásunk világításának vezérlésére sokféle megoldást láthattunk már. Komplett otthon automatika rendszerek, okos izzók. Ezekről már sokat írtunk itt blog oldalunkon. Most egy olyan megoldásról olvashatnak, amivel a hagyományos izzónkat okosíthatjuk.

Az Emberlight egy szabványos izzó adapter. Először ebbe csavarjuk bele hagyományos izzónkat, majd együtt a lámpánkba. Ennyi az egész, és már készen is vagyunk az okosítással. Az adapterbe maximum 40W-os izzót tehetünk. Az adaptert Wi-Fi vagy Bluetooth LE kapcsolaton keresztül érhetjük el, a telefonunkon futó applikációval. Az applikáció egyaránt fut IOS és Android operációs rendszereken.  És milyen funkciókat kapunk?

Teljes fényerő szabályzás hagyományos izzókkal, de használhatunk kompakt vagy LED izzókat is. Ha több adaptert használunk, csoportokba is rendezhetjük őket. Különböző világítási hangulatképeket hozhatunk létre az alkalmazással, melyeket egyetlen gombnyomásra aktiválhatunk.

Az Emberlight egy ötletes megoldás, ha világításvezérlésben gondolkodunk. Nem kell minden izzót lecserélnünk lakásunkban, és különféle átalakításokra sincs szükség. Egyszerűen becsavarjuk a lámpába, és élvezzük a kényelmét.

0 Tovább

Wally - Páratartalom érzékelő a jövőből

A lakások, házak tulajdonosainak van miért aggódnia, főleg ha beázásról, magas páratartalomról, penészedésről vagy épp eresztő csövekről van szó. Ezek végkimenetelét senkinek sem kell bemutatni!

Egy új kütyü - ami a WALLY névre hallgat - mentesít minket, és állandóan figyelemmel tartja az esetlegesen előforduló, korábban leírt dolgokat.

A WALLY egy érzékelő hálózat, amit a vásárló egyszerűen telepíthet, kedve szerint elhelyezve a különböző érzékelőket. Az érzékelők figyelik a gyors páratartalom változást - beázás, csőtörés -, és a lassút, ami figyelmeztet arra, hogy nagy eséllyel a penésznek kiváló környezete van arra, hogy megtelepedjen.

Figyeli a hőmérséklet-, páratarlatom változásokat, és a vízszivárgásokat.

WALLY 6 különböző érzékelővel van csomagolva. 6 helyet tudunk kiválasztani, ahonnan információt szeretnénk gyűjteni. Természetesen a fejlesztők senkit sem hagytak ki a potenciális felhasználók köréből, így iOS és Android alkalmazás segíti az információk kielemzését, és az esetleges figyelmeztetések is az applikáción keresztül érkezik.

Wally mindig ott van, halkan figyel, és előre jelzi az előre jelezhetetlent!

0 Tovább

Nincs kulcs, nincs probléma

Okostelefonok, és okoseszközök segítségével irányítunk már szinte minden manapság. A lakatok már közel 100 éve nem változtak radikálisan.

Az alap koncepció megmaradt. Lakat, kulcs! Egyszerű ugyan, de többször felejtjük otthon a kulcsunkat, mint a mobileszközeinket. A kulcs több okból is macerás lehet. Elveszthetjük, ellophatják, vagy kellemetlenségek okozhat, ha oda kell adnunk valakinek.

A FÜZ Design gondolt egy nagyot, és megalkotta a teljesen kulcsmentes lakatot.

Mihelyst kezünkbe került az új lakat, le tudjuk tölteni a lakathoz tartozó alkalmazást. A lakat bluetooth 4.0-t használ, és ha nyitni szeretnénk a lakatot, akkor még a telefont sem kell elővenni. Nyomjuk le a fül részét a lakatnak, és hagyjuk, hogy a lakat megkeresse a telefonunkon tárolt „kulcsot”.

Extra kényelmet nyújt az a funkció is, hogy meg tudjuk a nyitási lehetőséget osztani másokkal is. Van állandó, és egyszeri megosztási lehetőség is, és bármikor vissza tudjuk venni ezeket a jogosultságokat.

A kérdés már sokak fejében megfogalmazódott, így gyorsan meg is válaszolom. Ha nincs nálunk a telefonunk, vagy lemerült, akkor is ki tudjuk nyitni a lakatot. Egy „klikk” beléptető kódot az üzembe helyezésnél megadva, bármikor ki tudjuk nyitni saját lakatunkat.

Főbb jellemzői:

Tetszetős – Olyan egyszerű, amilyen egyszerű használni!

Erős – Edzett acél szerkezet!

Vízálló – Minden helyszínen használható!

Hosszú üzemidő – Akár 1 évig is bírja az elem, és ez könnye cserélhető

0 Tovább

Knight Rider és a Samsung Smart Home

Nem tisztünk eldönteni, hogy előrelátó húzás volt-e David „The Hoff” Hasselhoff-ot egy okos otthon rendszer reklámba betenni, de az biztos, hogy nagyon vicces!

A saját magát alakító Hasselhoff azzal tölti az idejét, hogy megpróbál a Samsung rendszeréről beszélni, de ezt KITT nem nagyon engedi. Kicsit úgy érzi az autó, hogy „megcsalták”. Figyelmeztet, hogy ő már 1982 óta „okos”, és olyan dolgokra volt már akkor is képes, amire a Samsung Smart Home csak most vált képessé...

A reklám véletlenül (vagy teljesen tudatosan) csak nagyon keveset árul el a rendszerről. Ez pont elég arra, hogy felkeltse az érdeklődést, és árgus szemekkel figyeljük innentől, hogy merre haladnak a fejlesztések.

A Samsung komolyan gondolja, és ebben látja a jövőt!

Több, mint 200 millió USD-vel támogatta azt a start-up céget, amit SmartThings-nek hívnak, és Alex Hawkins alapított. A cég olyan Wi-Fi-t használó rendszert fejleszt, amivel a teljes otthonunkat az irányításunk alá tudunk vonni.
 

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (66),smart home (40),okos otthon (28),intelligens otthon (21),smarthome (19),otthonautomatika (19),iot (17),FIBARO (14),fibaro (11),z-wave (11),IOT (9),okos ház (7),okos eszköz (7),lakberendezés (6),design (5),mesterséges intelligencia (5),otthon (4),FIBARO (4),biztonság (4),fűtésvezérlés (4),lakásfelújítás (4),okos konyha (4),okosház (3),világítás (3),co sensor (3),berendezés (3),okos világítás (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),okos eszközök (3),futurizmus (3),alexa (2),életmód (2),okos autó (2),technológia (2),kislakás (2),DIY (2),találmányok (2),okos lakás (2),ingatlan (2),otthon design (2),szénmonoxid érzékelő (2),okoslakás (2),virtuális valóság (2),airbnb (2),futurism (2),zwave (2),jövő technológia (2),2017 trendek (2),tech (2),ces (2),okos termosztát (2),IoT (2),vezetéknélküli eszköz (2),szén-monoxid érzékelő (2),otthon design tippek (2),jövő (2),CES2018 (2),kutatás (1),lakások (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),élettér (1),IKEA (1),echo dot (1),hangvezérlés (1),AI (1),co érzékelő (1),echo (1),amazon (1),utazás (1),otthonok (1),energiamagtakarítás (1),épületek (1),okos konnektor (1),netatmo (1),CES (1),apple (1),házimunka (1),nyílt nap (1),építészet (1),okos fűnyíró (1),kert (1),homekit (1),siri (1),kütyü (1),design világítás (1),okosotthon (1),találmány (1),kirándulás (1),technology (1),telefontöltés (1),wallplug (1),ünnepi fények (1),felújítás (1),ünnepek (1),halloween dekoráció (1),miniatűr otthon (1),okos fűtés (1),távoli elérés (1),1 nap (1),okos_otthon (1),dekoráció (1),okos randizás (1),okosotthon rendszerek (1),ifa2017 (1),modern ház (1),művészet (1),intelligens otthon (1),konyha (1),halloween (1),okos hűtő (1),távoli vezérlés (1),fürdőszoba (1),okos árnyékolóvezérlés (1),intelligens ház (1),kütyük (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),szénmonoxid (1),karácsony (1),okosotthon ipar (1),videochat (1),kisállatok (1),ötletek (1),tipp (1),diy (1),alvás (1),alvás okosan (1),energiamegtakarítás (1),okos paplan (1),sonos (1),selfie (1),lakás (1),garzon (1),eladás előtt ingatlan (1),ingatlan eladás tippek (1),gyorsétterem (1),okos étterem (1),2017-es trendek (1),ces2017 (1),automata étterem (1),ház eladás (1),vezeték nélküli töltő (1),2017 tavasz (1),2017 trend (1),dekor (1),lakásdekor (1),elektromos autó (1),jövő autó (1),fejlesztések (1),autók (1),Aston Martin (1),lakás design (1),otthon technológia (1),navigáció (1),okos tükör (1),lézerprojektor (1),okos otthon (1),tomtom (1),okos kütyü (1),vezetéknélküli kamera (1),okosóra (1),mozgásérzékelő (1),design tippek (1),otthon automatika (1),alkalmazások (1),time management (1),lifestyle (1),applikációk (1),informatika (1),button (1),mini eszközök (1),elektronika (1),3d nyomtatás (1),házépítés (1),csináldmagad (1),Do it yourself (1),irodafelújítás (1),okos alvás (1),smartme (1),okos távirányító (1),feladat (1),hosszú hétvége (1),okos zár (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),nyitásérzékelő (1),szakma (1),jövő szakmái (1),AR (1),Internet of things (1),egészség (1),érintés nélküli vezérlés (1),távvezérlés (1),divat (1),divatblogger (1),vezetékes okosotthon (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),okosbolt (1),smartshop (1),újítások (1),helykihasználás (1),construma (1),lépcső világítás (1),repülő autó (1),automatika (1),amazon (1),amazon echo look (1),VR (1),digitális jövő (1),autócsodák (1),Aero Mobil (1),oktatás (1),okos öntözőrendszer (1)