Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hagyján, hogy pörgeti a bakelitot, de még okos is

Mai okos ketyerénk abszolút a fiatal generáció egyik ékköve lehet, de sokszínűségét és funkcióit látva, az idősebb korosztály is lubickolhat az okosságban, ha magáévá teszi használat során. 
A FIXO okoslemez elsősorban egy óra és időjárás-előrejelző berendezés első rápillantásra. Az egyszerűség mezején lépdelve, hogy mindenki értse a lényeget, egy csomó alkalmazás bújik meg, a kecsesen dekoratív, mélyfekete burkolat alatt. 


A készülék üzemeléséhez elég egy otthoni Wi-Fi hálózat vagy ha ez nincs akkor egy jó öreg és bevált Google-fiók. A zenelejátszó funkció extázisban történő emésztéséhez Bluetooth kapcsolatos hangszóró javallott. 
A naptár és időjárás-előrejelző funkcióhoz, eseményeket tudunk párosítani, ami azonnal szinkronban megjelenik a Google naptárunkban. Az információs sztrádán tovább száguldozva és gondolva az élethosszig tartó tanulásra, folyamatosan tudjuk bújni a Wikipédiát, híreket, térképeket és a portugálok elleni holnap győzelemről is értesülhetünk a készüléket használva. 


Az okos kütyü hasznosságát lineárisan növeli a jegyzet és kalkulátor funkció, amelyek már szinte kötelező appok egy-egy okos telefonban. Hasznos kiegészítők szerezhetők be a készülékhez, így az, okosotthon vezérlő egységgé avanzsál, figyelve és kontrollálva a világítást. Egy otthon- vagy lakás szenzorral bővítve a működési kört, haladva a totális nyálcsorgatás felé, olyan adatokat kaphatunk, mint hőmérséklet, páratartalom, de figyelmeztet is, ha nyitva felejtjük az ablakot, ajtót vagy ha törés történik. 


Egészségünk védelmében az okoslemezhez okosmérleg és egy úgynevezett egészségmonitor párosítható. Ez utóbbi a hagyományos vérnyomásmérést is magába foglalja és a mért adatokat telefonunkon tudjuk elemezni, bőszen haladva a hipochondria felé. 
És hogy az írás címe is értelmet nyerjen, hogy az aszalt gyümölcsdarab is felkerüljön a gesztenyehegy tetejére, az intelligens eszköz lejátssza a bakelit lemezt, és ehhez ütemesen világít a társított okoslámpa. Disco feeling forever. 


Az eszköz funkcionális nagyszerűségét tovább fokozza a játék üzemmód, a videótelefonálás opció egy másik FIXÓ-val vagy okostelefonnal. A használati élményt a teljes képernyős emotikon küldés teszi felejthetetlenné. 
Ha már nagyon nem tudunk mit kezdeni önmagunkkal és a magyarok is kiestek az EB negyeddöntőben, nyúljunk a ketyere után, és készítsünk selfie-t, amit képernyővédőként tárolhatunk a kör alakú keret között. A videót HD minőségben rögzíti, ha nem mondtam volna még. 
Egy szónak is száz a vége, végre egy olyan okos eszköz, amely számos, a hétköznapokban is gyakran használt alkalmazással, funkcióval van teli. A könnyen emészthető kialakításnak köszönhetően, hamar a népszerű intelligens kütyük élharcosa válhat belőle.  
 

0 Tovább

Riaszt és videót is készít a családbarát okos kamera

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a nyár és a hozzá tartozó pillanatok, sokkal szabadabbá teszik napjainkat, amelyek észrevétlenül suhannak el egyik pillanatról a másikba, közölve velünk, hogy ismét eltelt egy nap. A pihenés oltára előtt térdepelve mindig csak másnap szembesülünk azzal, hogy ismét egy éjszakába nyúló beszélgetés, ismét egy magyar győzelem a kontinens találkozón, ismét egy utolsó fröccs a haverokkal, miközben az órák észrevétlenül csúsznak ki a tudatunkból. 
Duplán igaz az eszmefuttatás, ha mindezt ketten végezzük a párunkkal, bízva abban, hogy a lakás biztonságban van, tuti, hogy nem hozzánk és nem ma jönnek betörni, Tóbiás a macska sem szedte szét az új kanapét.

 
A mai írás tárgya és okos eszköze azért innovatív, mert a gyártó több aspektusból is felvillant felhasználási javaslatokat, funkciókat, amelyek mind a hétköznapi életből merített jelen idejű történések, családi események. 
Az IZON Stem videó monitoring, ellenőrző okos kamera az első pillanattól tudatja velünk, hogy fogj meg és használj. Akár az első csajod is lehetne a kütyü, de a történet realisztikus vonalvezetése garantáltabb siker. 
Az egyik felhasználási javaslat az eszközt tekintve a gyermekfelügyelet. Elég, ha a szomszéd szobában vagyunk, mert az okos kamerához tartozó alkalmazást használva, szinte második szemként használhatjuk a telefonunkra kapott képet. A funkció nem kötődik időkorláthoz, sem helyhez, ergo annyiszor és bárhonnan működik a folyamat. Amint a kamera mozgást vagy sírást érzékel, azonnal küldi a felhasználónak az üzenet. 


Ami mindenképpen hab a tortán, hogy a kamera videófelvételt is készít – felhő alapú -, amely részben ingyenes az alkalmazáson belül, 100 alkalomra kalibrált. A kütyü okosságát jelzi még, hogy Wi-Fi kommunikáció képes, és használat közben nem csökkenti a sávszélességet, ergo minden más alkalmazás is futhat mellette. 
Beállítása nem igényel komolyabb IT ismereteket. Csatlakoztassuk az elektromos hálózathoz a kamerát USB-kábellel, majd az eszköz kapcsolódhat a Wi-Fi-hez, amelynek legalább 5MB-osnak kell lennie sebességileg. Végül töltsük le telefonunkra az alkalmazást, amely Android és iOS képes. 
A kamera a videókat azonnal a felhőbe küldi vagy a felhasználó telefonjára. Jól bírja a környezeti extrémitásokat, akár 45 fokos forráságban is működőképes marad és képes nagyon hangosan, 35-95 dB között jelezni. 


Lényegében a bemutatott működés és előnyök jellemzőek a többi javasolt használati területre: kisállat, otthon és kisebb vállalkozások. Amiben mégis többet nyújt és kiváltképpen hasznos a kamera az az, hogy minimalista design mellett, éppen kellően okos ahhoz, hogy elvégezze a feladatát, és az ilyenkor szokásos figyelmeztető hangok és a rögzített mozgó képek biztonságot jelentenek a családon belül. Ára kellemesen igazodik akár a magyar piacot tartalmazó célközönséghez, így megvétele erősen javasolt. 
 

0 Tovább

Kiderült: az alfa valóban segít az alvásban

Ezen a nyáriasan őszies napon, amikor az esőcseppek halk moraja kaparja az ablak sokat látott, edzett üvegét, nincs más dolgom, mint álomra hajtani fejemet, és az álomvilág vad póniján vágtatva, eljutni a mély és kietlen alvás mezejére. A gondok végtelennek tűnő láncolata, mely nyakunkon próbál fojtogatni, akkor kezdődik, amikor ez a végetlennek tűnő egyszerű folyamat, a nyavalyáért sem akar működni. 
Volt, hogy a magyar zenei piac oszlopának tekintett formáció is erről énekelt, ami a mai napig fülbemászó dallamokat emészt fejünkben, ’ha nem jön álom a szememre’ szavakkal koronázva. 
Ismerős a szitu, amikor nem tudsz elaludni, nem jönnek a báránykák, nem csukódik a szem, az agy kattog, te pedig a következő reggelen úgy nézel ki, mint az elvonón lévő beteg, tele kérdőjellel az arcán. 


Heurékát zengjen a nap, ingyen ölelést mindenkinek, a megoldás egyszerűbb, mint a Rubik-kocka. Az okos kütyü, ami segíteni fog nekünk a probléma megoldásában, nem más, mint a FitSleep, ami egy személyes nyomkövető, egy altató. 
Az eszköz több mint egy nyomkövető, mert képes mérni a pulzus- és légzés számot, figyeli a testmozgást, feltérképezi az alvási szokásokat. Akár egy személyes altató, egy személyes dada, aki az alfa-hullámokat használva juttat el az alvás gyönyörű dimenziójába. 
Nézzük meg pár lépésben a készülék működését. Elsőként a 0-13 Hz közötti hullámok kibocsájtása történi meg, az úgynevezett könnyű alvás szakaszában. Majd az életjelek változni kezdenek, ergo elménk, testünk egyre jobban halad a mély alvás fázisába, amit a készülék is érzékel. A frekvenciatartomány 5-8 Hz között mozog ekkor és a test mély álomba merül. 


A FitSleep az összes adatot, amit a használat során a userről szerez, felmér, megismer,felhőben tárolja. Komoly orvosi- és fejlesztői csapat dolgozik azon, hogy az adatokból olyan tanácsokkal lássák el a falhasználókat, hogy ők a legjobb alvást kapják cserébe. A  Konzultáció az appon keresztül történik.
Kiváló megoldásnak tűnik, hogy az eszköz nem zavarja a szokásainkat, a napi rutinunkat, mert a párna vagy matrac alatt is tökéletesen végzi a dolgát. Diszkréten megbújik, ott van, dolgozik, de nem zavar. 


822 nap kutatási- és fejlesztési nap és 1700 anyagtesztre volt szükség a végtermékhez, ami tartalmaz egy ’gold sensor chip’-et. A szenzornak köszönhető az alfa-hullám közvetítése. Szintén a készülékhez tartozik egy 2050 mAh-ás aksi 30 napos készenléti idővel és egy beépített Bluetooth 4.0 modul, ami a kommunikációért felel. 
A készülék ára – 90 amerikai dollár - garancia arra, hogy mindenki vegyen egy mély levegőt, takarózzon be és aludjon egy jót. A többit megoldj az alfa-hullám. 
 

0 Tovább

A mindent látó szem

Az okos kütyük világán túl, ha arra törekszünk, hogy olyan rendszert építsünk ki otthonunkba, amellyel szinte az összes elektromos eszközt lehet irányítani, szabályozni, lakásunkból okosotthon válik. Miért jó ez nekünk? 
Elsősorban azért, mert az okosotthon rendszer olyan biztonsági, kényelmi pluszt szolgáltat a felhasználónak, amivel tovább tudja növelni komfortfokozatát, ezzel pedig egy sokkal magasabb életminőséget biztosít maga számára. 
Másodsorban az okosotthon rendszer funkciós palettáján vannak olyan lehetőségek, mint a fogadó fény, távoli elérés stb., amelyek valódi 21. századi technológia érzést biztosítanak. 
Ezek ismeretében hatványozottan fontos, hogy milyen biztonsági rendszerrel szereljük fel lakásunkat, illetve ez a védelmi zóna, mennyire kompatibilis az okosotthon rendszerrel. Mai velőtrázóan lebilincselő írásunk egy olyan intelligens és egyszerű biztonsági rendszert mutat be, amely mindeniki számára tökéletes védelmet nyújt. 


A komplett biztonsági szisztéma a mesterséges intelligencia alapjaira épül, így különbséget tud tenni jó és rossz között. A művelet origója nem más, mint a készülék közepén lévő high-tech lencse, ami arc- és hangfelismerési funkciókat is magáénak tudhat. 
Az emberi profilról kapott jellemzések nagyban segítik a FLARE működést, de azt is mondhatjuk, hogy ekkor válik el az ocsú a búzától, ismerszik meg a jó és rossz ember, ergo a hívatlan ember a lakásunkban. Amint az utolsó személy elhagyta a házat, az eszköz automatikusan bekapcsol. 


Alapfelszereltségét tekintve nagyon hosszú a lajstrom, de ezek mind hasznos és szükséges tartozékok. A mindent látó szem egy 1080-as felbontású, 150 fokos látószöggel rendelkező kamera, ami éjszakai üzemmódban is megállja a helyét. Három szenzor, érzékelő is van a kütyüben, amelyek mozgást, hőmérsékletet és gyorsulást mérnek. 
1.2 GHz Dual-core processzor dobog a burkolat alatt, de a készülék Wi-Fi és Bluetooth kapcsolatra is képes. Ami szuper-extra-mega-giga különlegesség, hogy van egy PrivacyGuard funkció, ami tartalmazza a mechanikus lencse burkolatot, a már említett automatikus bekapcsolást és az adatvédelmi, EU-s megfelelést. 


A mindössze 16 cm-es átmérőjű rendszer, ultrakönnyűnek számító 400 grammot nyom és Lithium aksival működik, amit 220V-ról tudunk tölteni és természetesen a kornak megfelelően okos telefon kapcsolat képes, alkalmazás érhető el hozzá. 
Szóval,  anno, ha Kevin Costner helyett ez az okos eszköz játssza a testőrt, egy pillanatig se higgyük el, hogy nem végzett volna tökéletes munkát. 
 

0 Tovább

Strandszezon előtt: okos tükör

Itt toporgunk a nyár küszöbén, bebocsájtásért epedezve a hőség és kánikula birodalmába, ahol lehull a lepel és végképp megmutatja magát az ember, hogy a tavalyi év óta mennyit változott az az átkozott, fránya, egyre csak öregedő test. A főcsapás vonal mindenkinél az, hogy jobban nézzen ki a havernál, barátnál, hogy a csajok és pasik elismerően csettintve, nyálcsorgatva, nyakat kitekerve az elégedettség jeleit mutassák eredményes munkánkért. 


A kezdők, mint magam is, egész évben hullámvasúton ülve, havonta le, majd felszedünk kilókat, ami a nyári szezon beálltával felesleges és értelmetlen ruhahúzkodássá alakul át minden áldott reggel, mutatva a külvilág felé, hogy OK minden, csak az a fránya has nem lesz kisebb, hiába ettünk előző este csak egy egész grillcsirkét. 
Tudom, most sokan a fejüket csóválva, kezüket dádá mozgásra lendítve felszisszennek, hogy miért kellet idáig jutni. Ennyi volt, nincs tovább. Megérkezett a világ első otthoni test szkennerje és hogy a fanfárok se hallgassanak órákig, 3D-be csomagolva kapjuk arcunkba a maflást. 


A szerkezet felépítése áll egy mérlegből és egy tükörből tele szenzorokkal és érzékelőkkel. Egy szál alsógatyában felállsz a mérlegre és a Naked alkalmazás megméri a súlyodat, testzsírodat és testméreteket, majd az eredményeket megkapod a telefonodra. 
Visszatérve a tükörhöz, annak szélén a szegélyezés mögött található az okosság, a kütyü lelke. Fentről lefelé haladva először egy Intel RealSense szenzorba botlunk – három is van belőle egyszerre -, ami a test szkennelését végzi. Nyilván ehhez kell egy proci is, amit szintén az Intel szállít – Quad Core Processor – így a szerkezet gyorsan, megerőltetés nélkül dolgozik. 


Aztán találunk itt még egy beépített Wi-Fi és Bluetooth klienst, ami azonnal kapcsolódik a telefonra, akár iOS vagy Android alapról van szó. A tükör zökkenőmentesen beállítható lakásunk bármely szegletébe, vezeték nélküli, ergo nem kell a kébelrengeteggel küzdeni, birkózni. A súlyérzékelős mérleg használhatósága a szőnyegen túl is precíz marad. 
A tükör tartalmaz egy intelligens visszacsatolást is, ami LED gyűrű formájában jelenik meg a szegélyen és intuitív felhasználó élményt nyújt. Többek között jelez, ha gyenge az aksi – két hónapra elegendő krafttal -, vagy visszaszámol, és akkor is figyelmeztet, amikor frissítések érhetőek el a készülékhez. 


Szóval hölgyek, urak irány az áruház és tessék az egészségünkért minden megtenni, tokákat, zsírkontinenseket eltüntetni, mert azon vesszük észre magunkat, hogy a strandon lehajtott fejjel közlekedünk. Csókolom, egy sajtos-tejfölös lángost kérek…
 

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)