Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A toxinölő okoscserép

Mindannyian tudjuk, hogy milyen érzés az iroda elveszett dzsungeléből kiszabadulva a Margit-szigeten sétálva magunkba szívni a tiszta levegőt. Az ejtőzés során sokszor azon morfondírozom, hogy vajon a szigeti levegő tisztasága mennyiben különbözik a pályaudvar melletti lakásom klímájától. Hogy miért nem tudom annyi sok zöldellő fával megtölteni a kecót, és közben gyerekkorom kedvencét játszanám Sandokan formájában. 


Mai írásom alanya egy olyan eszköz, amely hihetetlenül kecsességével szépíti a lakást, és ez mellett a design sem lett elhanyagolva a tervezés során, sőt mindennek a tetejében még technológiát is sikerült a projektbe fektetni. 
Alapvetően egy okos virágcserép a Clairy, amely olasz alapokkal rendelkezve az óceánon túl bontogatja szárnyait. Olyan eszmék mellet tették le a voksukat a megálmodók, mint a zöld etika kialakítása, elősegítve az egészséges és tiszta levegőt. 
Egy átlagos ember naponta 3000 liter levegőt lélegzik be, aminek a 90%-át zárt helyiségben teszi. Tudni kell, hogy ennek a levegőnek, amit elhasználunk a lakásba, irodába ötször szennyezettebb a tartalma, mint amit a Deákon beszívunk a fröccs kortyolása közben. 


Az okos szerkezet éppen abban segít, hogy szinte 100%-ig kiszűri a toxint a beltéri levegőből. Hogyan lehetséges ez? Két részből, úgynevezett dual virágcserepekből tevődik össze a kütyü. Bent van a nagyobb darab, majd a ventilátor, ami összeköti a másik cseréppel az egészet. A ventilátor irányítja a mérgező levegőt, amiből a méregtelenített levegő lesz. A ventilátor keringeti a levegőt a növény gyökereiben és kiküszöböli a mérgező anyagot. 
A beltéri levegő minőségét folyamatosan tudják kontrollálni és ellenőrizni a hőmérséklet- és páratartalom-érzékelők. Az így kapott és mért adatok a beépített Wi-Fi modulon keresztül érkeznek meg az okostelefon alkalmazásba. Természetesen az app azonnal figyelmezteti a felhasználót, ha kritikus értéket mér, és tanácsokkal látja el a használót. 


Mindkét telefonos platformra kompatibilis az alkalmazás. A szerkezet fontossága abban van, hogy a toxin mértéke a levegőben szoros összefüggésben van a hőmérséklettel és páratartalommal, így az okos virágcserép által felkínál javaslat a szoba levegőjére sokkal többet ér, mint gondolnánk. 

0 Tovább

Benedek Elek is megkönnyezné

A gyereknap küszöbén toporogva, mi másról is szólna mai írásunk, mint azokról a virgonc rossz csontokról, akik édesítve napjainkat, mindig mosolyt csalnak szemünkbe, még ha néha ez a jó kedv mérgelődéssel is keveredik. 
Valószínű, hogy amikor az okos szerkezet tervezői nekiálltak munkájuknak, nem a régi történelmi hagyományokkal rendelkező matrjoska babát kívánták utánozni. Viszont, abban a pillanatban, amikor először láttuk a StoryHome kütyüt, egyszerre ez ugrott be szinte mindenkinek az asztal körül. 
Szóval a külső valóban nem számít elven kezdtük, minden részletre kiterjedő vizsgálatunkat. Nem kellett Platóni mélységbe ásni magunkat, hiszen a kütyü alapvetően nem tartalmaz semmilyen extra, technológiai újítást. Sőt, a forgalmazó úgy reklámozza az eszközt, hogy a gyereknek végre nem kell képernyő előtt ülni, nem kell játékkonzolt nyomkodnia. 


A megvalósítás és kivitelezés célja az lehetett, hogy a családok egy olyan eszközt kapjanak, ami jóval túlmutat az átlagos kapcsolattartáson. Muszáj valami újdonságot tenni a sztoriba, hiszen a szokásos beszélgetésekre ott vannak a telefonok, tabletek és egyéb alkalmazások. 


Az egyszerűség talaján maradva a történet arról szól, hogy a készüléket csatlakoztatjuk, és már mehet is a mese. A nagyszülő felmondja, a szerkezet rögzíti, ami bekerül a gyerek szobájába, és lefekvés előtt finom fényjátékkal jelzi, hogy meseidő van. 
A teljes folyamat lejátszódhat applikáción keresztül is, így akár a vonaton ülve felmondható telefonra a gyereknek szánt történet. Az alkalmazásnak hála, a mesét lehet szerkeszteni, hozzátenni és elvenni belőle. A StoryHome mindenképpen arra alkalmas, hogy játékossá tegyük vele az esti együttlétet, kapcsolatot tartsunk a rokonság távolabbi tagjaival, és nem elhanyagolandó azt sem, hogy mindeközben a gyerek egy új világot ismer meg. 

0 Tovább

Pamacs felhívta a gazdit

Hajlamosak vagyunk arra, hogy a gyűjtőszenvedélyünknek hódolva, rendszeresen elhalmozzuk magunkat mindenféle, kezünkbe kerülő eszközzel, megveregetve vállunkat, hogy ismét tettünk valami jót. Nehéz a szokás béklyójából szabadulni, hiszen a poharak, üvegek csak gyűlnek a konyhakredenc tetején, meg aztán hiszünk abban, hogy annyira jó fejek vagyunk, és annyira jól csináljuk, hogy határ a csillagos ég. 
Valahogy, így vagyunk a házi kedvencekkel is. Ha egyszer ráharapunk az ízére, és túl tudjuk tenni magunkat a 10 évenkénti, sorsszerű cserén, életünk végéig elkísérnek minket a négylábú ugató, nyávogó állatok. Nincs is annál jobb, mint minden reggel együtt ébredni, lehetőleg az ébresztő zörgése előtt 1 órával, aztán etetni, itatni őket, könyékig az alomban, vagy az utcán gyűjtve a kutyagumit. 


Az a szituáció minden állattartó előtt ismert, hogy vajon mit csinál a kutyi, amikor nem vagyunk otthon, és reggeltől azon aggódunk, hogy mi történik a lakásban. Kifejezetten görcsös a helyzet, amikor Pamacs beteg, és a gazdi kénytelen szomorúan tudomásul venni, hogy ma is munka van, nem lehet otthon maradni, nem lehet ápolni, simizni, cirógatni, holott a doki mondta, ez csak segítene. 


Az okos kütyük száguldó expressz vonatára új utas érkezett. A PetChatz tökéletesen marketingelte célközönségét, a háziállatok gazdáit, akik hajlamosak megadni minden földi jót állatuknak, hogy élethosszig tartó, szemtelen, játékos, bújós – a felsorolás folytatásától most eltekintünk -, nyálban úszó kapcsolat alakuljon ki. 
Az okos eszköz kiválóan betölti azt az érzelmi űrt, amit fent már próbáltunk átadni az olvasónak. A tervezők elsőszámú elképzelése az lehetett, hogy megoldást találjanak arra, hogy egész nap, vagy napokig biztonságba tudhassuk az állatot. 


Maga a rendszer két részből tevődik össze. Van egy PawCall gomb, amit a kisállat tud nyomni, ha hívást akar kezdeményezni a gazdival, és van egy PatChatz HD, ami akkor kezd működésbe, ha az okostelefonról, tabletről vagy asztali gépről hívást kezdeményez az állattartó a kutyi-macsek felé. Nyilván a kutyák sokkal jobban taníthatók az eszköz használatára, de a promóciós videóban és képeken a macsekok is alanyok. 
Az okos eszköz olyan tartós anyagból készült, ami garantálja az állat teljes védelmét, nem lehet szétrágni, nincsenek rajta élek. Természetesen a tökéletes működéshez tartozik egy alkalmazás is, és kapaszkodjanak meg, ennek köszönhetően, jutalomfalatot tudunk adni, adagolni kedvencünknek. 


A beépített mozgásérzékelő látja, hogy az állat mennyire aktív, érzékeli a mozgását. A telepítés szinte percek alatt elvégezhető, hiszen csupán egy aljzatra van szükségünk, rögzítjük a falon az eszközt, majd csatlakozunk a Wi-Fi-re és már mehet is a móka. 
A speciális hangon megszólaló hívó, tipikusan állatbarát frekvencián hallatszik, és azonnali cselekvésre ösztönzi a kutyát. Valószínű, hogy a PawCall gomb tökéletes használatához tréningre van szükség, de a gyártó csak opcionálisan ajánlja vásárlói figyelmébe. A nagyjából 150.000 forintba kerülő okos szerkezet már megrendelhető az interneten. 

0 Tovább

A világ első önmagát szerkesztő kamerája

Megható pillanatok, Moliérei-drámák, Bödöcs Tibikés kacajok, önfeledt örömök, könnyező szakítások, győzelmek, vereségek, sikerek, kudarcok. Az élethez kötött napjaink történései, a megörökített mementók, amelyek rögzítve okostelefonon, kamerán, örökre bevésődnek retinánkba, köszönhetően a rögzítés lehetőségének.  
A látszat már régóta csal, de jelenleg már ott tart a technológia, hogy megjelent az első önmagát szerkesztő kamera, a Kiba. Első ránézésre egy U-vas profilú készüléket látunk, amely a mérethez igazított íves formát ölt magára. Némi ridegséget vélünk felfedezni a határozottan, stabilan álló kamerán, ami valószínűleg a készülék burkolatából kiálló fém állvány robosztusának köszönhető. 


Technikailag a szerkezet Wi-Fi és Bluetooth képes, rendelkezik sztereó mikrofonnal és magas felbontású optikával, és ezt az egészet egy csúszásmentes gumi alap tartja meg. Az optika full HD-ra képes videót készít, fotózáshoz 13 MP áll rendelkezésre. 
A kamerát egy 1,2 GHz-es Quadcore proci mozgatja, beépített 1 GB RAM-mal és természetesen Adroid, iOS és WEB platform képes. A tápellátás 1000 mAh aksiról megy – vagy adapter -, ami a kütyü adatlapja szerint 3-4 órás készenlétet, működést tesz lehetővé. 


A technikai leírás után nézzük meg, mire képes a kamera használat közben. A KIBA kamera Woody Allen munkásságát megszégyenítve, saját rendezőt játszik felvétel közben, és a nem kívánatos, felesleges képkockák 90%-t kivágja, illetve a legjobb 5 pillanatot rangsorolja. 


A kamera egyik extrája, a parancsszóra történő utasítások végrehajtása, amely tartalmazza a selfie, videó felvétel, az utolsó pillanat emlékezése és a ki- bekapcsolás funkciókat. A négyféle élénk színben kapható kamera, barátságos kinézetével – CES innovációs díjas 2016-ban -, és megfizethető árával – 229 dollár akciósan – számos dicséretet és elismerést zsebelhet be, ha szélesebb körben is ismert lesz. 
 

0 Tovább

Az intelligens bébicsősz

Ahogy közeledik a gyereknap zsivajtól hangos ünnepe, úgy áldjuk a magasságost, hogy a kölyök már egyre nagyobb, lassan az iskola kapuját döngeti és mi a szülők, azon vesszük észre magunkat, hogy szép lassan a könnycseppeket a dagadó büszkeség váltja fel. Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond, hogy a közhely előnyös kifejezésével éljünk, ami szerintünk nem igaz, de a köztudat mégis támogatja ezt a véleményt. 
Talán az összes szülő emlékszik arra, hogy a gyerek születése utáni naptól kezdődve, egy teljesen új és ismeretlen világ tárult elénk, ahol nappalok és éjszakák egymásba folytak, és a kialvatlan, táskás szemek egy állandósult farsangi álarcosbállá varázsolták otthonunkat. 
A mai írásunk alanya valószínűleg a legtökéletesebb megoldás arra az esetre, amikor az újszülött megérkezése fokozott figyelmet kíván tőlünk. Az iBaby Labs Monitor M6T néven futó okos kütyü egyaránt alkalmas videós ellenőrzésre és távoli kapcsolattartásra. 


A készülék egybeöntött része tartalmaz egy speciális kamerát, ami a különleges fordulási képességének köszönhetően az átlagosnál is jobban irányítható. Ezzel a kamerás opcióval szinte biztos, hogy sikerül a legoptimálisabb szöget megtalálnunk. A monitor készülék a képet továbbítja okos telefonunkra – akár HD minőségben is rögzít -, ami az éjszaka folyamán is tökéletesen végzi munkáját, köszönhetően a LED segédfényeknek.   
A készülék a kétirányú párbeszédet is támogatja a gyerek és a szülő között, ami természetesen élőben zajlik le. Az Androidos készülékeken és iPhone-okon is elérhető alkalmazás arra is lehetőséget nyújt, hogy mesét, vagy bármilyen szöveges tartalmat rögzítsünk, amit távolról is el tudunk indítani a gyerek legnagyobb örömére. 


Az okos kütyü extraként tartalmaz páratartalom- és hőmérőt is, ami csak tovább növeli az eszköz hasznosságát. Árát tekintve valamivel több mint 50.000 forintba kerül az intelligens bébicsősz, mai ismerve a költségek nagyságát egy gyermekvállalás esetén, barátinak tekinthető. 
 

2 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)