Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Játszd újra, Prizm

A zenelejátszók széles termékpalettájából egy-egy eszköznek nagyon nehéz győztesként kikerülni. A Prizm mégis újragondolta a funkciókat és a működésen túl még a design kialakításával is képes újat mutatni. 
Első ránézésre egy egyiptomi bazársoron vásárolt csecsebecse körvonalai látszódnak előttünk, hallva az árussal folytatott ádáz alkudozást. Természetesen ennél sokkal extrémebb a cucc megjelenése, ami önmagában már eladhatóvá teszi a terméket. 
A Prizm egy olyan okos lejátszó kütyü, amely bármilyen másik hangszóróhoz, hangfalhoz kapcsolódik. Működését tekintve Wi-fi-n keresztül kontaktól a felhasználó felhő zene fiókjához, ahol a már előzőleg kedvelt dalok közül, véletlenszerűn lejátssza azokat. Egyelőre csak két ilyen zeneszám szolgáltatóval kompatibilis az eszköz, de a fejlesztők további bővítést terveznek. 


Ami mindenképpen extrát jelent az eddigi lejátszók között, az a kontextus alapú zeneszám kiválasztás. A tervezők által szabadalmaztatott Kontextus Music Engine-nek köszönhetően a Prizm azonosítja a felhasználókat, ezzel konvertálja maga számára a hangulatot, és ennek érdekében a legjobb zenéket játssza le, ergo nem kell felkelni és beállítani, beprogramozni a lejátszót. 


Örömteli, hogy a termékleírás alapján a Prizm csatlakoztatható az össze egyéb audióhoz, jack-kel, optikai kábellel és Bluetooth-szal. A kapcsolódásán túl rém egyszerű az interakciós felülete is. Az eszköz oldalán két ikon – rövid és hosszú érintés szerint működnek - található. Ebből az egyik a kedvelő, szívalakú gomb, amivel dalokat adhatunk hozzá a lejátszási listához, illetve további zenéket hallgathatunk meg a favorizált előadótól. Az ikszet formázó ikon funkciója a szám átugrását és a soha többet ne játszd le, parancsot tartalmazza. 
A Prizm okosságát tovább emeli, hogy telefonról is kontrollálható, irányítható a két legnépszerűbb platformon. Árát tekintve barátinak tűnik a 150 dolláros értékesítés, és csak bátorítani tudjuk azokat, akik szeretik a zenét és a szép designt, hogy Prizm-re fel. 
 

0 Tovább

Dexter új kése

Férfi társaim. Tegyük kezünket széles mellkasunk szívtájékára és valljuk meg az őszinteség oltárán, ki az, aki szeret kenyeret szeletelni? Nagyjából ezt az eredményt vártuk, és a jelentkező tömeget látva, nem lepődtünk meg. 
Az eredmény hitelesítése előtt ismét egy fantasztikus okos kütyüt hoztunk nektek, ami esetünkben inkább műszaki kivitelezésben nyerte el az intelligens jelzőt. Amikor először láttuk a hajszálvékonyra szeletelt kenyerek garmadát a promóciós videóban, a megdöbbenés halvány jelei jártak körtáncot a vágódeszka morzsái körül. 
Mélyebbre evickélve a technológia bugyrában homlokunk ráncai simulni kezdtek. A kés ultrahang hullámokat generál. A hullámok rezegtetik a pengét a mikroszkopikus frekvencián keresztül. Ez nagyjából 20.000 és 40.000 közötti tartományban van, másodpercenként. 


A kés a legkisebb erőfeszítés nélkül hatol be a kenyér vagy sütemény szövetében, ahol precízen elvégzi a szeletelési feladatot. Az édes, szirupos világon túl, a technológia eljárás kiválóan alkalmazható az autók gumiköpenyének vágásakor is. 
A sütő iparban évek óta használt ipari technika hitchcocki csavarja egy, a kés nyeléhez csatlakoztatott ultrahang generátor. Felhasználási javaslatként ajánljuk debil sorozatok szüneteiben szakszerű használatra. Garantált vérmentes.  

3 Tovább

Marty McFly beájulna

Hétről-hétre azon vagyunk, hogy a technológia új vívmányait mutassuk be, ezért mindig lázas kutatómunka előzi meg a cikkeink tartalmát. Valljuk be magunk között, hogy nem könnyű az okos kütyük tengerében öreg halász módjára kifogni a legnagyobb cetet az olvasóknak, de mindig azon vagyunk, hogy agyeldobós tartalmat generáljuk.

Hát kérem, amikor megláttuk ezt az okos cipellőt, könnyek csordultak irodánkban, mindenki egyperces győzelmi szeánszot ült, mintha fogtuk volna a szerencse négylevelű lóheréjét és közben a levegőben hangos heurékák szálltak, jelezve, megtaláltuk.

A Digitsole Smartshoe 01 nickname alatt született cipő az első csatlakoztatott, interaktív, fűtött és rezgéscsillapítós cipő, amely automatikusan szorítja a lábfejet és okostelefonról lehet vezérelni.

A tervezés során elsősorban kényelmi és egészségügyi primer szempontok lebegtek a fejlesztők szemei előtt. Kivételességét a cipőnek az adja, hogy ellentétben a legtöbb kapcsolt termékkel – csuklópánt, órák -, a kapott információkat nem csak gyűjti, hanem azokat meg is változtatja adott jellemzők alapján.

A lábbeli lelke egy speciális több rétegű talpbetét, amelynek súlya alulról súrolja a 120 grammot, vastagsága 13 mm. A hat részből álló betét szolgáltatja a kiváló ütéselnyelő tulajdonságot, illetve a Soft Touch PU mikroszálas résznek köszönhetően optimálisan vezeti a hőt.

A kapcsolat Bluetooth 4.0-án keresztül történik az okostelefonnal, az applikáció kétirányú kommunikációt folytat, ami az adatok gyűjtésén túl, hőmérséklet szabályozásra is kiterjed. A fűtési funkció – maximum 45C fokig - egyetlen érintéssel elérhető a telefonon, ami a beépített termosztátot hozza működésbe. A cipő viselője mindig tudja ellenőrizni a belső hőmérsékletet, akár egy házban vagy autóban. A beépített gyorsulásmérő rögzíti a megtett lépések számát, méri a távolságot és kiszámolja az elégetett kalóriát.

Hát eljött az idő, hogy a cipőt felhúzva visszamenjünk a jövőbe és apatikusan megállapítsuk, hogy a világegyetem sokkoló rejtélyei már egy cipővel is bővültek.

 

5 Tovább

A tökéletes alvásért

Mielőtt még bárki is azonnal előkészítené az alváshoz szükséges kellékeket és lemenne alfába, hogy testét, lelkét kényeztetve az eszményi pihenés átlátszó, megfoghatatlan felhőjén ringassa magát alvás címszó alatt, bocs, de ne olvassa tovább mai írásunkat. 
Igaz, egy kelléket ki fogunk emelni a kuszaság nagy kosarából, de ez pontosan az az egy, a legfontosabb, a minden. Ugye az nyilvánvaló, hogy legtöbbünk ágyban - akár délben, akár este - hajtja álomra fejét, bízva abban, hogy a pihenés után, egy másik, egy új, friss, üde világkép fogadja. 
Hát kérem szépen, itt van a Balluga, aki magát csak a világ legokosabb ágyaként pozícionálja magát. Igen, szép lassan háztartásunk minden szegletét elfoglalják az okos kütyük, és most, kopogtatnak már a hálószoba ajtaján is. Az még hagyján, hogy a konyhában okosan főzzük a kávét, a szobában okosan kapcsoljuk a világítást és talán még az is belefér, hogy automatikusan egy vezérlő egység szabályozza az árnyékolásunkat. 


De kérem, mi folyik itt, hogy a hitvesi ágyban is már az intelligens szó előbb ér oda, mint a család eltartója? És most javaslom, hogy tekintsünk el a szokásos bullshittől, hogy applikáción, meg mobilon ki-bekapcsolunk valami kényelmi funkciót. 
Első extraként álljon itt egy aktív légrugózás, mely arról szól, hogy az ágyon fekvő testet figyeli és méri az ágy, zónákra osztva tudja, hogy mekkora a nyomás. És itt jön a csavar, mert az ágy szabályozza a zónák légnyomását, azt csökkenti vagy növeli, annak érdekében, hogy a test és vele együtt a gerinc makulátlanul helyezkedjen el. Az ágy belsejében az egyéni légbuborékok puhák ahhoz, hogy ne korlátozzák az egészséges vérkeringést, miközben határozottan támasztják az egész testet. 


Szintén az újszerű megoldások tárházát bővíti az állítható keménység funkció. A Balluga felfüggesztés lehetővé teszi, hogy használatkor – minden alkalommal -, változtassunk a matrac keménységén, függetlenül attól, hogy melyik oldalán vagyunk az ágynak, matracnak. 
Akár klíma funkcióként is tekinthetjük, ahogy a folyamatos levegő áramlás során, az ágy képes optimális hőmérsékleten tartani a testet az éjszaka alatt. Az egyedi hőmérséklet színt meghatározása, jószerivel nullára redukálja a párok vitatkozást a hideg-meleg, melyik oldalon fekszem témát illetően. 
A felsorolt különlegességeken kívül az alapfelszereltséget gazdagítja a vibro masszázs rendszer, ami akár finomam ébreszt reggel, az okos kütyüknél elengedhetetlen mobilalkalmazás ellenőrzés, irányítás és az alvás monitoring funkció. És van itt még horkolás elleni mód, ami addig emeli a párnádat, amíg hallja a horpasztásod, és mindehhez, finom LED világítás párosul, ami tovább emeli az éjszaka minőségét. 


Szóval urak, hölgyek, ti, akik folyton vágytok a sok és alapos pihenésre, és ki tudtok alsóhangon 1.200 amerikai dolcsit pengetni a minőségi alvásért, ne hezitáljatok…mentem aludni. 
 

0 Tovább

Tizenhatan egy mérlegen

A legfrissebb felmérések szerint Amerikában a 20 évnél idősebb populációban, közel 160 millióan elhízottak, túlsúlyosak (forrás: American Heart Association és az American Stroke Association). Hazánkban sem rózsásabb a helyzet, sőt az EU-ban Magyarország toronymagasan vezeti a kövérek listáját (forrás: WHO). Adatokra konvertálva, ez azt jelenti, hogy minden negyedik magyar állampolgár magán hordozza a zsírkontinensek összefüggő darabjait.

Nem véletlen, hogy a nagyszámú célközönség miatt, ontja ki magából a prevenciós piac a kütyüket, sportszereket, diétás eljárásokat. A nagy halmazban akadt meg a szemünk a KOOGEEK Bluetooth – Wifi okos mérlegen. Már az első pillanatban szerelem volt a találkozás, a gusztusos megjelenés vonzotta szemünket. Egy olyan mérleget láttunk, ami szinte beleolvad a térbe a maga 2,9 centiméteres magasságával.

Mit is tud ez az okos szerkezet? A kütyü nevéből eredően már nem tudunk zsákbamacskát árulni, ergo a készülék Bluetooth 4.0 és Wifi képes. A mérleg 16 fő adatait tudja tárolni, tizenhatan használhatják akár egy időben. Ugyanennyi felhasználói fiókot tudunk aktiválni, akár gyerekeknek is. A mért és kapott adatokat magunknak hasznosíthatjuk, de meg is oszthatjuk ismerőseinkkel, barátainkkal a social platformokon.

A mérőeszköz BMI (testtömegindex), BMR (alapanyagcsere), zsigeri zsír, zsírtömeg, testvíz, és a csontsűrűséget mér, de kézi üzemmódban babamérlegként is funkcionál. Ahhoz, hogy a Koogeek-t használni tudjuk, szükségünk van egy okostelefonra és egy Koogeek alkalmazásra (iOS és Android kompatibilis).

A mérlegen polírozott ITO edzett üveg felület van, hasznos tartozék még a csúszásgátló, ami stabilitást kölcsönöz a készüléknek, és mindezt 18 hónapos garanciával szolgáltatják.

KOOGER Bluetooth – Wifi okos mérleg specifikáció


Anyag: ITO edzett üveg + csúszásgátló
Szín: fehér
Felhasználók száma: 16 főig
Mérési tartomány: 11-330 lb / 5-150 kg
Mérési egységek: kilograms (kg), stones (st), vagy pounds (lb)
Funkciók: BMI, BMR, zsigeri zsír, zsírtömeg, testvíz, csontsűrűség
Kapcsolódás: Bluetooth 4.0 vagy Wi-Fi
Kijelző típusa, színe: LED, kék
Energiaforrás: 4 * AA elem
Eszköz méretei:  31.5 * 31.5 * 2.9 cm

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)