Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Neeo - távírányító kicsit másképp

Már egy éve, hogy a Neeo elindította sikeres projektjét a Kikstarteren, ahol több min 1.500.000$ sikerült összegyűjteniük ötletük megvalósításához. Egy merőben újszerű elgondolásuk volt a jövő távirányítójának elkészítésére. Egy olyan eszközt készítettek, melynek a fele érintő képernyő, alsó részén hagyományos gombok találhatók.

Alumíniumból készült ház, letisztult megjelenés, tiszta, átlátható felület, könnyű kezelés jellemzi. Ezzel a távirányítóval nem csak a TV-t, set-top boxot irányíthatjuk, hanem a játékkonzolunkat, a világítást, és több mint 50.000 egyéb eszközt. A távvezérlő Bluetooth, Wi-Fi, infra kapcsolatra képes, így biztosítva hogy különféle érzékelők is csatlakozhassanak hozzá. Ezáltal képesek vagyunk okos otthonunk vezérlésére akár egy ilyen távirányítóval. Az érintő képernyőn megjelenő ikonok egyértelműek. Villámgyorsan érhetjük el a menüpontokat. Semmi komplikáció. Akiknek már lehetőségük volt kipróbálni, azonnal beleszerettek.

Különböző távirányító alkalmazások már régóta elérhetők okos eszközeinkre, de a gyártó felmérése szerint az emberek nagy többsége igényli a fizikai gombokat is egy távirányítón. Úgy néz ki, hogy telitalálat volt részükről a Neeo elkészítése. A Kickstarter kampányukon nem véletlen, hogy ennyi pénzt össze tudtak gyűjteni, és az idei CES kiállításon is hatalmas érdeklődés volt az újszerű távirányító után.

0 Tovább

Robomow – a robot fűnyíró

Ahogy közeledik a jó idő, egyre több kerti munka vár ránk. Hamarosan elérkezik az első fűnyírás ideje is, miért ne csinálhatnánk ezt a munkát is kényelmesen.

A Robomow robotfűnyíró képes akár fél hektáros területet is egy feltöltéssel levágni, és nem akadály neki, ha 35 százalékos lejtő a munkaterület. Erős acél pengéi könnyedén elboldogulnak a gyeppel, és a hagyományos fűnyírókhoz hasonlóan, állítható a vágás magasság. 28cm és 52cm vágásszélességű modell kapható. De nem írnánk róla, ha nem lenne benne valami „okosság”.

A jelenlegi Smart trendnek megfelelően, a fűnyíróhoz mobil applikáció is jár. Természetesen Android és iOS rendszeren egyaránt használható. És hogy mire is tudjuk használni? A telefonunk Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a géppel. Lehetőségünk van előre meghatározni a levágandó felületet, a fűnyírások idejének kezdő időpontját. Így biztosan nem történik meg, hogy az öntözéssel egy időben indul neki a feladat elvégzésére. Ha kész a terület lenyírásával, visszatér a töltő állomására. Kalandvágyó tulajdonosok a telefonjukról valós időben is irányíthatják, akár egy játékautót. Vége a hosszú fűnyíró tologatásnak. Akkor is végzi a munkát, ha éppen nem vagyunk otthon.


És az ára? Hát nem az olcsó megoldások közé tartozik. A kezdő ár is 1000$ felett van, ami a hagyományos fűnyírók között a csúcsmodellek árával egyezik meg.
 

1 Tovább

Takarítsunk okosan - iRobot Braava 380

A takarítás nem könnyű feladat. Kivéve, ha ezt a kisméretű robotot vetjük be a kosz ellen. Ez a szuper hatékony padlótisztító robot profi módon takarítja fel a lakás padlóját a nap bármely szakában. Csak egy eldobható törlőkendőt kell rá erősítenünk, megnyomjuk a söprés, vagy a felmosás gombot, és a robot már végzi is a feladatát. Tökéletesen elboldogul a száraz, vagy nedves törlőkendőkkel is, így felmosásra is a tökéletesen alkalmas. A készülékházban egy víztartályt találunk, ennek segítségével folyamatosan nedvesen tartja a felmosó kendőt.

A Braava egy NorthStar navigációs rendszerrel van ellátva, ami pontosan úgy működik, mint egy GPS rendszer, csak ezt beltéri használatra fejlesztették ki. A robotnak a navigáláshoz navigációs kockát kell a területen elhelyezni. Az alapcsomagban egy ilyen kockát találunk. Természetesen ez a kocka külön is kapható, így több szoba takarítását is el tudja végezni, feltéve, hogy a szobák között nincs szintkülönbség. Ennek a rendszernek a segítségével könnyedén elboldogul akár egy 800 négyzetméteres lakással is, minden pillanatban pontosan tudja merre jár. A pontos helymeghatározásnak köszönhetően szisztematikusan járja végig lakásunkat, minden helyen csak egyszer fordul meg. Ha végzett a feladatával automatikusan visszatér a kiindulási helyére.

Egy ilyen segítséggel már nem is olyan nehéz feladat a takarítás. Ameddig robotunk dolgozik, nyugodtan elvonulhatunk egy csendes sarokba kedvenc könyvünkkel, nehogy láb alatt legyünk.

0 Tovább

Sony - multi-funkciós okos lámpa

A Sony fejlesztői folyamatosan dolgoznak azon, hogy otthonunkban egyre több okos eszközt használhassunk. Az év elején egy multi-funkciós lámpát mutattak be. A lámpában egy külső gyártó, a Toshiba LED fényforrása kapott helyet.

Viszont ha csak világításra használhatnánk, akkor nem írnánk róla. Egy sor olyan megoldást építettek bele, amikkel lakásunk kényelmét növelhetjük, és egy igazi vezérlőközponttá válhat. A lámpa Wi-Fi kapcsolaton keresztül csatlakozik otthoni hálózatunkhoz, így mobiltelefonunkhoz is. A telefonunk applikációja segítségével automatizálhatjuk és vezérelhetjük lakásunk berendezéseit. És itt nem áll meg a felsorolás. A lámpatestben helyet kapott még mozgásérzékelő, fényerősség, hőmérséklet és páratartalom érzékelő, valamint memóriakártya-foglalat, infravörös vezérlő, hangszóró és mikrofon. A hőmérséklet és a páratartalom érzékelő segítségével fűtésünket és hűtésünket automatizálhatjuk. A mozgásérzékelővel jelenlétünkhöz tudunk különböző vezérléseket társítani, automatizálni. Például ha belépünk a szobába, automatikusan felkapcsolódik a világítás, elindul a TV. A beépített hangszóróval és mikrofonnal, a szobák közötti hang kommunikációt valósíthatjuk meg.

Az energiahatékonysága is lenyűgöző: a teljes lámpa kevesebb energiát használ fel, mint egy 60 W-os izzó: 42- és 53W között a világítótest, és további 5W-ot a vezérlőegység.

A forgalmazást ebben a félévben kezdik el japánban, majd az év második felében a világ más tájain is a boltok polcaira kerül.

0 Tovább

Mi Rice Cooker – főzzünk rizst okosan

Itt az oldalunkon már olvashattak a konyhákban alklamazható okos eszközökről. Sütő, hűtő, pohár. Mai bejegyzésünkben ismét a konyhába látogatunk.

Akik figyelemmel követik a kínai technológiai fejlődést, azokat nem cseng ismeretlenül a Xiaomi név. Ez a kínai gyártó leginkább mobiltelefonjairól volt ismert, de készítettek már vérnyomásmérőt, párásítót és vízlágyító berendezést is. Ahogy körbenézünk az interneten a technológiai oldalakon, szinte mindenhol feltűnik a Xiaomi új terméke az Mi Rice Cooker, avagy az okos rizsfőző.

A tökéletes rizs elkészítéséhez több tényezőnek kell teljesülnie. Ezeket a fortélyokat a kínaiak ismerik a legjobban. Ebben a készülékben minden adott, hogy sikeresek legyünk. Ez az intelligens rizsfőző 1,2atm nyomáson, 105 és akár 221 fok közötti hőmérsékleten készíti el nekünk kedvenc rizsünket. Nem kell mást tennünk, mint a megvásárolt rizs csomagolását beszkenneljük a mobiltelefonunkkal, és átküldjük a Rice Cooker-nek. Jelenleg 200 különböző márkájú rizst ismer. Az adatok alapján automatikusan beállítja a hőfokot és a főzési időt. A gyártó információja szerint 200 különböző márkájú rizsnek, összesen 2450 fajta főzési kombinációját ismeri a berendezés.

A készülékben egy öntöttvas belső edényt találunk, amit Neoflon porfestéssel vontak be. Ez az anyag a teflonbevonathoz hasonlóan, teljesen tapadásmentes felületet eredményez. Egyenlőre a forgalmazást április 6-án csak Kínában kezdték meg, de a gyártó szerint hamarosan más országokban is kapható lesz. 

1 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)