Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Clairy - A csodálatos légtisztító

Mai bejegyzésünkben egy igazán zöld megoldást mutatunk be.

A Clairy ötvözi a természetet, a technológiát és a dizájnt. Egy hihetetlen okos virágcserép, ami a valódi növényeket használja légtisztításra, és megszünteti a mérgező anyagokat a levegőben. Az emberek azt hiszik, hogy a szennyezés csak kívülről jöhet a lakásba, pedig ez valójában nem igaz. A beltéri levegő minősége (IAQ) komoly aggodalomra adhat okot, mivel az épületek és lakások egyre inkább zártak az energiafogyasztás csökkentése érdekében. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a beltéri szennyezés akár 5x nagyobb lehet a külső szennyezéshez képest. És melyek ezek a káros anyagok? Egy rövid lista ezekről:


Benzol: használt műanyag, gumi, tisztítószerek, dohányfüst, bútor viasz és festék.

 Xilol: nyomtatás, gumi, bőr és festékek.

 Ammónia: ablaktisztító szerek, padló viasz és műtrágyák.

 Trichloroethylene: nyomdafestékek, lakkok, ragasztók és festékoldók.

 Formaldehid: papírzacskó, arckendő, papírtörlő, szalvéták és szintetikus szálak.

A Clairy egy kétrétegű kerámia virágcserép. A növény által megtisztított levegőt a gyökérzetből nyerik ki. A levegő minőségét, a hőmérsékletet és a páratartalmat az érzékelők folyamatosan ellenőrizik, a beépített Wi-Fi modul pedig elküldi a valós idejű adatokat a telefonunkra. A növény gyökerei által megtisztított levegőt egy ventilátor fújja ki a lakásba.

Cserepünk értesítést küld, ha a toxin szintje a szobában magas, valamint figyeli a hőmérsékleti és a páratartalom adatokat. Mivel ezek a szintek szoros összefüggésben vannak a toxicitás mértékével, a Clairy tippeket adhat, hogyan kell a ventilátor teljesítményét beállítani, hogy a levegő minőségét javítsuk. 1980-ban a NASA felfedezte, hogy a növények nem a levelikkel szüntetik meg a mérgező anyagokat, hanem a gyökereikkel. A hagyományos virágcserepek nem teszik lehetővé, hogy a levegő a gyökerekhez is eljusson, ezért a növény nem képes megfelelően kiszűrni a mérgező anyagokat. 

Ez a cserép egy remek és természetes megoldás lehet otthonunk levegőjének tisztántartására.
 

0 Tovább

SengLED Pulse - 2 in One

Hogy mi is a SengLED Pulse? Egy izzó és egy hangszóró kombinációja. Mindezt okosan.

A SengLED kínai cég, de már megszokhattuk, hogy a fejlődés náluk is rohamtempóban folyik, így termékeiket már az Amazonon is megtaláljuk.

A nagy kérdés, amire keressük a választ: A „két eszköz egyben” megoldás tényleg jó ötlet-e?

Nézzük mit is kapunk a pénzünkért. Egy olyan izzót, melyet a hagyományos foglalatba betekerve azonnal használhatunk. Az izzóban mono hangszóró kapott helyet, amelyet nem kisebb gyártó szállít, mint a JBL, és minden funkcióját okos telefon alkalmazáson keresztül vezérelhetjük. Sajnos ebben az esetben a hagyományos fali kapcsolók használatát el kell felejtenünk. Az izzó fényerejének változtatását csak a mobil telefonról, vagy tabletről végezhetjük. A mérete nagyobb mint egy hagyományos izzó, ezért érdemes vásárlás előtt lemérni a helyet ahova tenni szeretnénk.

A Pulse a világítás vezérléséhez a Wi-Fi-n keresztül kapcsolódik otthoni hálózatunkra, viszont a zenék lejátszásához csak Bluetooth kapcsolatot használhatunk. Az applikációk egyaránt megtalálhatóak IOS és Android rendszerű készülékekre is.

Az izzó nagyon szép meleg fehér fénnyel világít, 180 fokos szögben szórva a fényt. A hagyományos izzókhoz képest sokkal takarékosabb.

És most essen néhány szó a hangszórókról is. A JBL által szállított hangszórók nem képesek térhatású hangzásra. És mit jelent ez, ha a mennyezetbe süllyesztjük? A magas frekvenciájú hangok irányítottan terjednek, így a hangszóró alatt elegendő magas frekvenciájú hangot hallunk, de ahogy távolodunk a hangforrástól, úgy a mélyhangok dominálnak jobban. De nem is Hi-Fi minőségre tervezték. Ezzel a megoldással kellemes háttérzenét tudunk biztosítani lakásunkban, egy beszélgetéshez vagy éppen a főzéshez. Erre a célra viszont kiváló minőségben képes megszólaltatni telefonunkról, tabletünkről a zenét. 

0 Tovább

AXIS Gear - függöny automatizálás okosan

Biztos sokan elgondolkodtak már azon, hogy a lakásukban a függönyt vagy a sötétítőt milyen jó lenne automatizálni. Az eddigi megoldások elég költségigényesek voltak, valamint a hagyományos kapcsolókkal vezérelhettük. Most bemutattak egy olyan megoldást, amit utólag is beépíthetünk otthonunkba, méghozzá költséghatékonyan.

Az AXIS Gear egy kicsi, intelligens eszköz, amivel függönyt, sötétítőt, reluxát automatizálhatunk. Ráadásul a hagyományos zsinóros, és gyöngyös láncú rendszerekkel is működik. Az AXIS Gear-t úgy tervezték, hogy a megjelenésével bármilyen otthoni környezetbe beleillik. Telepítése egyszerű, és nincs szükség szakember segítségére sem. A készülékházon érintő szenzorok kaptak helyet, amikkel vezérelhetjük, de okos telefon alkalmazáson keresztül automatizálhatjuk a folyamatokat. Az alkalmazással lehetőségünk van csoportokat kialakítani, így akár egyszerre több ablakot is vezérelhetünk.

A Gear problémamentesen integrálható a vezető automatizálási rendszerekbe, bluetooth, Z-Wave, vagy ZigBee kapcsolaton keresztül. Így meglévő okos otthon rendszerünk új funkcióval bővülhet.

A Gear-hez egy kisméretű napelemet is kapunk, amivel működtethetjük, amikor kevés a fény, AA elemek biztosítják a biztos működést.

Ez év októberében kezdik meg a forgalmazását, előre láthatólag 145$ áron.

0 Tovább

EO1 – digitális fali képkeret

Már régóta kaphatók különféle digitális képkeretek, amiken saját fotóinkat jeleníthettük meg. Az EO1 fejlesztői ezt a lehetőséget magasabb szintre emelték. Nagyobb méretű, mint az eddig kaphatóak voltak, falra akaszthatjuk akár egy festményt. A a 16:9 arányú megjelenítőn fényképeket, videókat, animált GIF-ket nézhetünk. A fekete vagy fehér keretben egy 1080p felbontású matt kijelző kapott helyet, így mindig csillogás mentessen, ultra-széles látószögből nézhetjük kedvenc képünket.


Az EO1 az internethez kapcsolódik, telefonról, tabletről, vagy számítógépünkről választhatjuk ki a megjelenítendő képet. Az applikációval egy egész népes közösséghez kapcsolódhatunk, ahol híres művészek, mint például Björk, Ai Wei Wei, YACHT, és Sabrina Ratte  képei közül is válogathatunk, sőt híres múzeumok gyűjteményeiből (Cooper Hewitt Múzeum, a New York Public Library) is kiakaszthatunk egy-egy  képet a falunkra. Akár minden nap új „festmény” lehet a nappalinkba, elvarázsolva vendégeinket.

 

0 Tovább

Az okos zárak új generációja - 90K smart lock

Az év elején mutatták be az okos zárak új generációjába tartozó 90K ajtózárat. Több ilyen eszköz közül választhatunk, ha lakásunk ajtaját okos zárral szeretnénk felszerelni. Egy-két ilyen termékről már írtunk blogunk oldalain. A 90K okos zár magasabbra tette a lécet konkurensei számára.

Már első ránézésre látszik, hogy egy masszív, a mechanikai biztonságot is szem előtt tartó megoldás született, és a szolgáltatásokból sem szenvedünk hiányt. Itt nem csak egy plusz okos eszközt vásárolhatunk, amit a meglévő zárszerkezetünkre ültethetünk, hanem egy komplett rendszert. Nézzük milyen okosságokat is kapunk.

Ajtócsengő gomb, ami telefonunkon jelez, ha valaki érkezik

Egy 1 megapixeles infravörös éjjellátó web kamera, melynek segítségével láthatjuk, hogy ki áll az ajtó előtt. Beépített mikrofon és hangszóró található benne, így online beszélhetünk, mint egy video kaputelefonon, természetesen okos telefonunkon keresztül. Facetime-al és skype-al is együtt működik

Ujjlenyomat érzékelő, így pl. nem kell a gyerekeknek kulcsot adni. Kulcs és telefon nélkül is bármikor bejutnak.

4 ponton záródó mechanika. A német szabványnak megfelelő bevésőzár, "Extra.B" fokozatú zár maggal.

Természetesen minden funkciót az okos telefonunkon felügyelhetünk, vezérelhetünk.  A video kaputelefonunk képe megjelenik telefonunkon, bárhol is vagyunk. Lehetőségünk van akár távolról beengedni személyeket (pl. takarító).

És ne menjünk el szó nélkül a látvány mellett. Látszik, hogy minőségi anyagokat használtak, és megjelenésével bármilyen környezetbe beleillik. Egy valóban okos, és biztonságos megoldást kapunk a pénzünkért
 

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)