Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Yoda? Nem Yoda!

Mi az? Kicsi, zöld, olyan a hangja, mint Yoda mesternek, és nagyon bölcs!
A válasz az - lenne, hogy - Yoda mester maga, de sajos nem. Yoda emberére - umm, állatára? - talált egy olyan modern kütyüben, ami egy beszélő-hallgató-értő-gondolkozó dinoszaurusz.

Ez a kicsi dinoszaurusz nem más használ agyának, mint az IBM által állandóan fejlesztés alatt álló Watson-t.

Watson az IBM "agya", azaz egy olyan számítógépes rendszer, ami a természetes beszélt nyelvet érti. Fejlődik magától, tanul és így állandóan okosodik.

Ahogy az alábbi videón látni fogják, a kis dinoszaurusz teljesen interaktív. Érti a gyerekek kérdéseit, válaszol, dönt, és mérlegel is akár.
"Biztonsági okokból nem lenne célszerű, ha a robotka direktbe kapcsolódna Watson-hoz, így egy olyan Q&A adatbázist hoztunk létra, ami Watson bölcsességét ötvözi, de a kapcsolat nem direkt vele. Watson-t használjuk a logikusan gondolkozó bal egyféltekének, egy kreatív jobb mellett. Minden egyes dinoszaurusznak van egy saját felhő adatbázisa is, ahova a tanult dolgokat tárolja. Ezek a tanult dolgok a viccek, szójárások, kedvenc színei a gyerekeknek, és más olyan adatok, amik még személyesebbé teszik a robotkával való kommunikációt." - mondta JP Benini, az Elemental Path társalapítója

A robotka hasán van egy nagy gomb, aminek a megnyomásával a gyerekek feltehetik a kérdéseiket, amiket az 5 és 9 éves korosztály intelligenci szintjének megfelelően meg is tud a kis dinoszaurusz érteni. Ami a legszebb, hogy értelemsen válaszolni is tud a kis dínó.

Hogy mennyire lesz az okos dinoszaurusz jó társ, vagy kiegészítő a gyerekeknek? Az gyerek, de leginkább szülő függő. Sokan inkább a gyerek kezébe nyomnak egy okostelefont, hogy csendben maradjon. A Watson aggyal rendelkező okos dinoszaurusz ennél sokkal többre képes, és sokkal több a nevelő hatása is van, hiszen interaktív!

0 Tovább

A FIBARO otthon automatika rendszer

Már korábban olvashattak bejegyzést a FIBARO termékeiről. Most újra elővesszük a témát, és magáról a rendszerről ejtünk néhány szót.

A FIBARO rendszer olyan megoldást kínál, amely nem teszi szükségessé falak bontását - vésését, valamint a hagyományos, vezetékes rendszereknél megszokott kábelezést. Az eszközök telepítése könnyen és gyorsan elvégezhető. A miniatürizált vezérlő modulok beépíthetők a mindennapokban használt fali aljzatokba, villanykapcsolók mögé, vagy esetleg a motoros redőny vezérlőkapcsolója mellé. Az eszközök bármilyen elektromos rendszerrel kompatibilisek. A FIBARO  rádiós eszközei a telepítés után is nagyfokú szabadságot biztosítanak. Az egyes eszközök Z-wave vezeték nélküli protokollt használva kommunikálnak egymással. A rendszer konfigurációját grafikus felületen végezhetjük el.

A FIBARO rendszer teljes szabadságot kínál a vezérlés és a kommunikáció terén. Kompatibilis az IOS és Android operációs rendszert futtató mobiltelefonokat és egyéb mobileszközöket gyártók jelenleg kapható termékeivel. A különböző gyártók termékei közül közel 300 vezeték nélküli, Z-Wave technológiát használó eszközzel kompatibilis. Együtt működik a jelenleg kapható IP kamerákkal is - ha eseményt érzékel a rendszer, képet vagy videót küld mobiltelefonunkra.

A központi egység folyamatosan ellenőrzi és felügyeli a rendszer elemeinek állapotát, és ha szükséges, tájékoztatást küld a bekövetkezett változásokról, eseményről. 
 A rendszer másolatot készít az aktuális beállításokról, és felhőszolgáltatásban is tárolja azokat. Az elemmel működő eszközök előre jelzést küldenek, hogy időben cserélhessük a lemerülőben lévő energiaforrásokat.

0 Tovább

A Sonesse ULTRA 50 AC redőnymotor

A Sonesse ULTRA 50 AC motor kevesebb, mint 38 dB zajszinttel működik, ami messze a leghalkabb redőnymotor a piacon. Tökéletes bármilyen olyan környezetben, ahol a nyugodt és csendes teljesítmény elengedhetetlen.

Kiemelkedő nyomatékkal rendelkezik, ami akár a 6Nm is lehet. Több redőnyt is fel tud húzni egyszerre, és a nehezebb alumínium redőnyökkel is könnyedén bánik.

Többféle vezérléssel is elérhető. RS485, RTS (Radio Technology Somfy) és normál vezetékes változatban is. A motort páratlan teljesítmény és a rugalmasság jellemzi.

A Sonesse ULTRA 50 AC motor többféle redőnnyel használható, hogy tökéletesen kielégítse a végfelhasználók igényeit ugyanúgy, mint a néha extrém megoldásokkal dolgozó lakberendezőkét is.


 

0 Tovább

Hangvezérelt otthonok – voicepod

Több szó esett a hangvezérelt megoldásokról mostanában, mint eddig valaha. Ez valami véletlen lenne? Természetesen nem, hiszen minden olyan újat és érdekeset bemutatunk a BLOG-unkban, ami jövőbemutató, innovatív és igen nagy eséllyel meg is fogja állni a helyét a piacon.

Voicepod mindenképpen hoz valami újat a nap alá. Volt már ugyan szó hangvezérelt otthonokról korábban, de ők mást ígérnek.

Az alábbi videó röviden – kicsit tele közhelyekkel – bemutatja, hogy milyen egyszerű is használni a rendszert.

Mivel nem mindenkinek van egy csodálatos loft lakása valamelyik amerikai nagyvárosban megtalálható felhőkarcoló tetején, azért mindenki bele tudja magát képzelni a hölgy helyzetébe. Sűrű napok, sok munka, pörgő élet. Ez alól kevesen mentesülnek manapság, és az időhiányból adódó kapkodást egy-egy „vezényszóval” meg is tudunk oldani.
 

0 Tovább

Ecoisme - energia megtakarítás egyszerűen

A mai világunkban sokan vagyunk akik odafigyelünk, hogy energiafelhasználásunkat csökketnsük. Ez nem is mindig olyan egyszerű feladat. Különböző érzekelőket telepítünk az egyes fogyasztókhoz, ezeket valahogy összekötjük egy központi rendszerrel. Sokan azért nem vágnak bele, mert bonyolultnak tartják. Ezeken próbáltak meg változtatni a fejlesztők, és  sikerült is nekik.

Az Ecoisme egy olyan okos eszköz, amivel nyomon követheti az energiafogyasztást a lakásban, értesítést kap telefonjára, amikor valami bekapcsolva marad. Nem kell aggódnia, ha elfelejti kikapcsolni a vasalót, ha a gyerek égve hagyta a világítást az éjszaka közepén, vagy ha a hűtőszekrény ajtaja nyitva maradt. Ecoisme segít vigyázni erre.

Az eszközt elektromos hálózatunkra kötve nyomon követhetjük a lakás teljes fogyasztását, vagy akár egyes berendezésekről kaphatunk információt. Ezeket az adatokat számítógépünkről, telefonunkról vagy tabletünkről is megnézhetjük. Az adatokat látványos, jól áttekinthető grafikonon, valós időben is megjeleníthetjük. Ajánlásokat is kapunk a rendszertől, mely fogyasztóknál érhetünk el megtakarítást. Mindehhez csak egy készüléket kell az elektromos hálózatba kötni. Egyedi technológiájának köszönhetően egyesíti a terhelés ellenőrzést és a spektrum analízist.  A fogyasztókat csoportokba is rendezhetjük, így például külön figyelhetjük a háztartási gépek, külön a világítás fogyasztási adatait.

Az Ecoisme az idei CES kiállítás innovációs díját is megkapta.

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)