Hajlamosak vagyunk arra, hogy a gyűjtőszenvedélyünknek hódolva, rendszeresen elhalmozzuk magunkat mindenféle, kezünkbe kerülő eszközzel, megveregetve vállunkat, hogy ismét tettünk valami jót. Nehéz a szokás béklyójából szabadulni, hiszen a poharak, üvegek csak gyűlnek a konyhakredenc tetején, meg aztán hiszünk abban, hogy annyira jó fejek vagyunk, és annyira jól csináljuk, hogy határ a csillagos ég. 
Valahogy, így vagyunk a házi kedvencekkel is. Ha egyszer ráharapunk az ízére, és túl tudjuk tenni magunkat a 10 évenkénti, sorsszerű cserén, életünk végéig elkísérnek minket a négylábú ugató, nyávogó állatok. Nincs is annál jobb, mint minden reggel együtt ébredni, lehetőleg az ébresztő zörgése előtt 1 órával, aztán etetni, itatni őket, könyékig az alomban, vagy az utcán gyűjtve a kutyagumit. 


Az a szituáció minden állattartó előtt ismert, hogy vajon mit csinál a kutyi, amikor nem vagyunk otthon, és reggeltől azon aggódunk, hogy mi történik a lakásban. Kifejezetten görcsös a helyzet, amikor Pamacs beteg, és a gazdi kénytelen szomorúan tudomásul venni, hogy ma is munka van, nem lehet otthon maradni, nem lehet ápolni, simizni, cirógatni, holott a doki mondta, ez csak segítene. 


Az okos kütyük száguldó expressz vonatára új utas érkezett. A PetChatz tökéletesen marketingelte célközönségét, a háziállatok gazdáit, akik hajlamosak megadni minden földi jót állatuknak, hogy élethosszig tartó, szemtelen, játékos, bújós – a felsorolás folytatásától most eltekintünk -, nyálban úszó kapcsolat alakuljon ki. 
Az okos eszköz kiválóan betölti azt az érzelmi űrt, amit fent már próbáltunk átadni az olvasónak. A tervezők elsőszámú elképzelése az lehetett, hogy megoldást találjanak arra, hogy egész nap, vagy napokig biztonságba tudhassuk az állatot. 


Maga a rendszer két részből tevődik össze. Van egy PawCall gomb, amit a kisállat tud nyomni, ha hívást akar kezdeményezni a gazdival, és van egy PatChatz HD, ami akkor kezd működésbe, ha az okostelefonról, tabletről vagy asztali gépről hívást kezdeményez az állattartó a kutyi-macsek felé. Nyilván a kutyák sokkal jobban taníthatók az eszköz használatára, de a promóciós videóban és képeken a macsekok is alanyok. 
Az okos eszköz olyan tartós anyagból készült, ami garantálja az állat teljes védelmét, nem lehet szétrágni, nincsenek rajta élek. Természetesen a tökéletes működéshez tartozik egy alkalmazás is, és kapaszkodjanak meg, ennek köszönhetően, jutalomfalatot tudunk adni, adagolni kedvencünknek. 


A beépített mozgásérzékelő látja, hogy az állat mennyire aktív, érzékeli a mozgását. A telepítés szinte percek alatt elvégezhető, hiszen csupán egy aljzatra van szükségünk, rögzítjük a falon az eszközt, majd csatlakozunk a Wi-Fi-re és már mehet is a móka. 
A speciális hangon megszólaló hívó, tipikusan állatbarát frekvencián hallatszik, és azonnali cselekvésre ösztönzi a kutyát. Valószínű, hogy a PawCall gomb tökéletes használatához tréningre van szükség, de a gyártó csak opcionálisan ajánlja vásárlói figyelmébe. A nagyjából 150.000 forintba kerülő okos szerkezet már megrendelhető az interneten.