A jelenleg elérhető biztonsági kamerák között szétnézve láthatjuk, hogy a különböző gyártók a hagyományos formájú termékeket részesítik előnyben. Ezt az egyhangúságot próbálja megtörni Vivien Muller, aki megálmodta ezt a madarat. Az Ulo egy innovatív biztonsági kamera, ami hatalmas szemeivel éber bagolyként figyeli otthonunkat. A kreatív külső alá egy sor megfigyelésre alkalmas technológiát építettek be, és a fejlesztés során a kommunikációt és interaktivitást végig szem előtt tartották. 

Már az első bekapcsolásnál meglepődünk, amikor kinyitja hatalmas szemeit, és a feladatra összpontosít. Ezzel a vizuális visszajelzéssel néha igen mulatságos látványt nyújt. És milyen technikák vannak benne? Wi-Fi kapcsolaton keresztül csatlakozik otthoni hálózatunkhoz, így a beállításoknak megfelelő üzeneteket, képeket, streamelt videót küldi Dropbox fiókunkba, vagy e-mail formájában telefonunkra. A feje tetején egy érintő gomb található, amivel aktiválhatjuk madarunkat.

A csőrében kapott helyet a 1080P HD kamera éjjel látó funkcióval, a mozgásérzékelő, és a mikrofon. A hatalmas szemek LCD kijelzők, az applikáció segítségével megváltoztathatjuk a színét, méretét, így teljesen egyedi megjelenést kreálhatunk. Az akkumulátora akár egy hétig képes töltés nélkül működtetni. A töltöttségi szint csökkenését is látványosan jelzi, egyre jobban „álmosodik” madarunk. A szemek teljesen élővé varázsolják, képes hangulatokat megjeleníteni (zavart, izgatott, boldog). Ha mozgást érzékel, a szemeivel folyamatosan követi, „nézi” a mozgó embert. Folyamatosan figyel, sőt néha még pislog is, mint egy igazi bagoly.


Mint sok hasonló termék, ez is a közösségi finanszírozásnak köszönheti létrejöttét. A forgalmazását az év vége felé kezdik csak meg. Minket meggyőzött, kíváncsian várjuk.