Mégis mire és kinek lehet jó a függőleges kert?  Hát bárkinek, aki lakásban él és szeretne egy kis természetet varázsolni otthonába.

okos otthon okos eszköz okos konyha otthonautomatika

A Verde Vertikal szabadalma egy olyan technológiai megoldás, amely segítségével akár egy egész falat különböző növényekkel boríthatunk be. Ha ez a szabadalom elterjed, akkor a városokban újra teret nyerhet a zöld. A zölterületek hiánya nem csak esztétikai kérdés persze, hanem a növények légtisztító, oxigén termelő hangszigető, porgyűjtő tulajdonságai is igencsak hiányoznak. 

okos otthon okos eszköz okos konyha otthonautomatika

A függőleges kert azok számára is lehetővé teszi a természettel való kapcsolatot, akik olyan helyen laknak, hogy csak álmodozhatnának a kertészkedésről. Hiszen a függőleges kert megalkotói nem csak nagy felületekben, hanem kicsi blokkokban is is gondolkodtak: akár 1nm függőleges falfelület is hasznosítható. 
Kicsi és zsúfolt a lakásod? Akkor is kipróbálhatod a függőleges kertet! Akár 1 blokk is elég és a konyhád máris 4-5 különböző friss fűszernövénnyel gazdagodhat! 

Szívesen varázsolnál egy kis természetet az otthonodba? Akár a nappalid dísze is lehet egy pár négyzetméter átmérőjű zöld díszkert. Minél nagyobb felületet borítunk be zöld növényzettel, annál inkább érvényesül a növények ereje: javul a levegő minősége, csökkenhet a beltéri hőmérséklet, letompítja a kültéri zajt,  elnyeli a káros porokat, gázokat és persze esztétikatilag kellemes érzetet nyújt. 

A Vertical Garden csúcstechnológiája hat elemre épül: a blokkos szerkezet, a műanyag szigetelés, a textil szubsztrátok, az öntözőrendszer, távfelügyelet és automatizálás és persze a kiválasztott növényzet.

Mivel főképp városiak számára tervezték, ezért a modern gondolkodásra is építettek: a függőleges kert gondozását mobilunkról irányíthatjuk, egy okos alkalmazás segítségével.