Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kiskedvencek titkos élete karantén után​​​​​​​

Az elmúlt hetek könnyebben mentek még nekünk állattartóknak is, hiszen folyamatos felügyelet mellett tarthattuk négylábú barátainkat. Ki akart menni? Kiengedtük. Melege volt? Hűtöttük a levegőt. Szomjas volt és friss vizet kért inkább? Kicseréltük neki. Éhes volt? Adtunk neki enni. Mégsem kérte? Eltettük a hűtőbe. Unatkozott? Játszottunk vele. Törődésre vágyott? Megsimogattuk. Otthon voltunk velük, így minden lépésüket, minden mozdulatukat követni tudtuk, ha kellett, azonnal tudtunk reagálni. És most vége a karanténnak, szép az idő, itt a nyár. Újra irodai munkavégzés van, és a hétvégéket is inkább a szabadban töltjük mint a falak között bezárva. Mi lesz így a négylábúakkal? 

Mutatunk néhány okosotthon tippet és okoseszközt, amivel kellemesebbé tehetjük számukra az egyedüllétet, és könnyebben el tudjuk látni őket, akár távolról.

Hőmérséklet szabályozás


Egyik legfontosabb a kisállataink életében a megfelelő hőmérséklet. Nem szeretnénk ha fáznának, nem szeretnénk ha melegük lenne. Okosotthon rendszerünkben ott van a légkondícionáló és a redőnyök vezérlése. Attól függően, hogy milyen az idő kint, állíthatjuk a redőnyök állását, vagy a légkondícionáló ventillátorának sebességét vagy a lapátok állását az eszközön. Távolról, az applikáció használatával azonnal működésbe hozható a redőny és a légkondi is.

Kimegy, bemegy


Cicák és kutyák is szeretnek az udvaron lenni, de néha abból is elég és be akarnak menni a hűvös lakásba. Ha nem vagyunk otthon, akkor mi nem tudjuk nyitogatni nekik az ajtót, de az okos kutya/cica ajtó megoldja ezt a problémát. A kisajtó nyitását akár időzíthetjük is, vagy mozgásérzékelőhöz is köthetjük, de akár magunk is irányíthatjuk távolról. Ha pedig kedvencünk már megtanulta, hogy és hol kell kimennie, ha nincs otthon senki a családból, akkor teljesen önállóan képes lesz közlekedni. Így ha szabad levegőre támad kedve menni, csak kimegy a kisajtón és már bele is szagolhat a finom illatokkal teli levegőbe.

Okos a kutya - jutalomfalat adagoló


Léteznek már olyan kutyák számára szórakoztató etetők, amivel jutalomfalatot lehet adagolni számukra. Ha megcsinálják, elvégzik a feladatot, megnyomják, elfordítják a megfelelő helyen az eszközt, akkor jutalomfalatot adagol számukra. Ezzel nem csak a nassolást biztosítjuk számukra, de szórakoztató feladatokkal le is tudjuk kötni őket. Csak vigyázzunk, mert ha gyorsan tanuló, okos fajtánk van, akkor 2-3 ismétlés után már gyerekjáték lesz számára, hogy jutalomfalathoz jusson.

Egyetlen cica sem képes maga után feltakarítani

Nem is kell nekik ilyet tenni. Manapság már elérhető olyan okos cica alomtartó, ami érzékeli, ha a cica elvégezte dolgát, majd kiválogatva begyűjti a cica kakit. Egy olyan tartóban gyűjti a nemkívánatos elemeket, amely kiválóan magába zárja a szagokat és egy egyszerű kattintással levehető az alomdobozról. Így a cica minden alkalommal friss és tiszta alomba végezheti dolgát. Nem lesz finnyáskodás. Sőt, még a telefonra is tud értesítést küldeni a alomtartó, hogy tele van a gyűjtődoboz, üríteni érdemes.

Automata labdaadagoló a kutyáknak

Labdázni szeret? Legjobban annak örül, ha valaki eldobja és visszahozhatja? Már ez is megoldható anélkül, hogy ott lennénk. Az automata labdaadagaló gépek kilövik labdát kutyusunk, de akár mi is indíthatjuk a kilövést a telefonunkról. Ezzel órákat el tud játszani, mozgásra motiválja, így biztosan nem fog eltunyulni kiskutyánk.  

Automata egér a cicáknak

Cicák szeretnek mindent üldözni legyen az kisegér, lézerfény, vagy egy tollas bot. A felhúzhatós kisegerek továbbfejlesztett verziója már okostelefonról is vezérelhető. Így ha úgy érezzük kiskedvencünknek szüksége van egy kis mozgásra, bekapcsoljuk az egeret és cicánk élvezettel fogja üldözni az automata egeret. Az egér szenzorai pedig nem engedik, hogy elkapja. Nem adja könnyen magát.

Automata eledel vagy víz adagoló

Fontos, hogy ebben az időszakban mindig megfelelő mennyiségű víz legyen a kiskedvencünk előtt. Automata keringetős itató vagy itatókút képes folyamatosan friss vizet biztosítani kedvencünknek. Az etetés sem lehet akadály, több rekeszes automata etető segít abban, hogy előre időzítve kapja meg kisállatunk az éppen aktuális adagját.

Ez csak néhány példa arra, hogyan tudjuk új ellátni kiskedvencünket, hogy ott se kelljen lennünk. Mindemellett érdemes figyelembe venni, hogy ezek az eszközök nem helyettesítik a négylábú barátunkkal eltöltött minőségi időt. Ne hanyagoljuk el őket nyáron sem!

0 Tovább

Ott voltunk a CONSTRUMA-n

Rendkívüli sikerről számolhatunk be az idei CONSTRUMA-ról. 6x nagyobb stand, 6x nagyobb motiváció és 6x több érdeklődő, mint az előző évben.

Így telt a CONSTRUMA a SMARTme Csapatával.

construma okos otthon fibaro smartme smart home

0 Tovább

CONSTRUMA x SMARTme

Április 11-15 között lesz látogatható a rendkívül nívós, nemzetközi építőipari szakkiállítás. 

A SMARTme-t az A pavilon 106A2-es standján találjátok, ahol első kézből kaphatsz információkat a okosotthon megoldásainkról, és tapasztalhatod meg személyesen a FIBARO rendszer működését.

Lesz élő bemutató, játék, sok-sok ajándék és egy nagyon jó hangulat.

Kedvezményes jegyekről bővebb információt a smartme weboldalán találsz.

Látogass el a standunkra, ülj le a nappalinkba egy kellemes beszélgetésre, vagy hallgasd meg az előadásaink egyikét. A vásáron tartott előadásaink helyéről és idejéről helyszíni szórólapjainkról és a standunknál kaphatsz további információt.

Várunk szeretettel!

0 Tovább

FIBARO okos otthon nyílt nap - 2018 február 23

Itt a várva várt alkalom, hogy Te is személyesen megtapasztald mi az okos otthon! Idén először FIBARO okos otthon nyílt napot tartunk, ahol szeretettel várunk mindenkit, aki otthonába, irodájába, vagy akár albérletébe szeretne okos otthon renszert.

FIBARO  okos otthon smart home nyílt nap

Első nyílt napunk 2018 február 23-án, pénteken lesz. A nap folyamán egy délelőtti és egy délutáni eseményt tartunk, amelyek egy okos otthon élő bemutatóval kezdődnek az erre a célra kialakított bemutató termünkben.

Kipróbálhatod a rendkívül felhasználóbarát FIBARO applikációt is, és irányíthatod vele a bemutató teremben lévő eszközöket. Ezután bátran lehet kérdezni szakértő kollégáinktól, valamint időpontot foglalni személyes igényfelmérésre.

A bemutató alatt nem megyünk bele a műszaki részletekbe, nem megyünk bele a hardcore programozásba, egyértelműen és felhasználóbarát módon mutatjuk be a FIBARO rendszert adta lehetőségeket.

Részletes információk és REGISZTRÁCIÓ a FIBARO okos otthon nyílt nap aloldalon.

 

0 Tovább

Miért jó az IKEA és a Sonos házassága?

Pár napja jelentette be várható együttműködését az IKEA és a Sonos. Az IKEA éppen a szárnyait bontogatja az okos otthon piacon, ez lehet a következő lépés.

De miért lehet ez jó hír a FIBARO okos otthon felhasználóknak?

sonos FIBARO  IKEA smarthome okosotthon  okos otthon alexa

Azt már régóta tudjuk, hogy a Sonos hangszóró egy kivaló kiegészítőjeFIBARO okos otthon rendszernek. Legyen az egy kellemes vacsora, amit fel szeretnél dobni, vagy a hazaérkezésed

Az igazán nagy előnye ennek a társulásnak, viszont mindenképp az, hogy ha a a Sonos hangszórók beépülnek a közkedvelt IKEA bútorokba, akkor úgy tudod a multi-room audio rendszered kiépíteni, hogy már a hangszóró dobozokat sem kell dugdosnod. Elrejtheted őket designos bútoraidban és úgy oszthatod el a lakásban, hogy mindenhol megfelelő legyen az akusztika.

Sőt, mivel az Amazon Alexa is integrálható a FIBARO rendszerébe, az egész audio rendszered hangvezérléssel is irányíthatod, ahogy eddig.

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)