Végre a robogósok kedvében is akar járni valaki: a TomTom új készülékét, a VIO navit, a robogók visszapillantójára rögzíthetőre tervezték. 

okos kütyü okos eszköz tomtom navigáció

A visszapillantó tükörre hasonlító készülék bluetooth-on kapcsolódik az okostelefonunkhoz, tehát kvázi egy másodlagos képernyő. Így ha telefonunkon a VIO alkalmazást futtatjuk, akkor a visszapillantó türkön egy kifejezetten robogóra optimalizált útvonalat nyerhetünk. A robogósok kedvéért kihagyja az autópályákat, ha van mobilnetünka dugókat megmutatja. Bár robogóval ugye nem muszáj elkerülni - de mégis inkább akár kanyargós, biztonságosabb útvonalon terel minket. 
Még nagyobb kényelmet biztosít, ha a sisakunkban van egy bluetoothos hangrendszer, mert akkor ehhez is kapcsolódva az útvonal utasításokat közvetlenül hallhatjuk is. 

okos kütyü okos eszköz tomtom navigáció

Azoban ez a kütyü több, mint egy navi: kijelzi a hívásokat is, átveszi a névjegyeket a telefonunkról így azonnal látjuk, ha a főnök hív, hogy mégis hol késlekedünk már?!

Többféle színben is kapható, a designja teljesen semleges, visszafogott - így akár csajos akár pasis kivitelben választhatjuk. Ráadásul persze vízálló, hiszen igencsak ki van téve az időjárás viszontagságainak, ééééés a kijelzője kesztyűbarát, tehát nem kell aggódni, hogy menet közben kesztyűnk akadályozna meg abban, hogy egy hívást elutasítsunk.  Bár igazat megvallva kevesen ülnek robogóra ónos esőben, hóban, fagyban - de a TomTom mégis ellenállóra tervezte a VIO-t. 

okos kütyü okos eszköz tomtom navigáció

Szóval hajrá robogósok, itt van végre a Ti kütyütök!