Már ez sem lehetetlen feladat többé: az Acer egy leányvállalata, a Pawbo, az IFA-n bemutatta legújabb, vezetéknélküli, interaktív kisállat-kameráját, ami sokkal több, mint egy egyszerű webkamera. 

feladat okos otthon otthonautomatika vezetéknélküli kamera

Nem csak megfigyelhetjük kedvencünket, hanem távolról is gondoskodó gazdik lehetünk: a Pawdo+ kapott egy laser pointert, így otthon lustálkodó macskánkkal jót játszhatunk a reggeli kávézásunk közben.

feladat okos otthon otthonautomatika vezetéknélküli kameraNem csak mi láthatjuk őket, hanem a kis kedvenceink is hallhatják a hangukat, sőt, ha egy-egy utasításunkat szófogadóan végrehajták még jutalomfalattal is díjazhatjuk, az okos adagolónak köszönhetően. 

Egész nap élő stream felvételeket készíthetünk, ráadásul akár 8 különböző személy is figyelemmel kísérheti az otthoni történéseket. A kamera tulajdonosok a napközben készült videókat automatikusan tárolhatják Dropbox-on vagy Google Drive-on, de arra is van lehetőség, hogy azonnal megosszunk egy-egy felvételt a közösségi médián keresztül. 

Az okos kamerához számos kiegészítőt lehet párosítani, de ha még így sem éreznénk magunkat elég gondoskodónak távollétünk alatt, akkor egy komplex okos otthon rendszerrel még nagyobb kényelmet biztosíthatunk: ha a lakásunkban a hőmérséklet már nem lenne megfelelő, akkor távolról is elindíthatjuk a fűtést vagy éppen a hűtést kis kedvencünk számára. 

feladat okos otthon otthonautomatika vezetéknélküli kamera

Kutyusod nem mindig tartja be a szabályokat és távollédedben szívesen kikaparja a földet féltve őrzött virágod alól? Az okos otthon rendszereddel a növényeidet is megvédheted: egy mozgásérzékelő és egy hangszóró segítségével akkor is tudsz neki utasítást adni, ha éppen nem figyeled a Pawbo+ alkalmazáson keresztül. 

A Pawbo+ október közepétel lesz megvásárolható, bár egyelőre hazánkban nem tervezik a forgalmazását, azonban azt ígérik, hogy további családtagokkal bővül majd a rendszer. 

feladat okos otthon otthonautomatika vezetéknélküli kamera