Sokan rettegnek attól, hogy az okos jövő, a mesterséges intelligencia megjelenése rengeteg munkahelyet meg fog szüntetni. A félelem valóban jogos, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a technikai újítások új munkalehetőségeket is teremtenek.

Erre remek példa az okosotthon telepítő és programozó szakma. Nyugat-Európában már az otthonok nagy része rendelkezik valamilyen szintű automatizmussal, intelligenciával. Ez a trend már Magyarországon is érezhető, napról napra növekszik az intelligens otthon érdeklődők száma. Azok a telepítők, akik időben elsajátítják, és kellő tapasztalatot szereznek az okosotthon rendszerek telepítésében, lényeges előnyre tesznek szert azokkal szemben, akik a közeljövőben várható drasztikus keresletnövekedés közepette próbálják majd bepótolni ezt a tudást.

Azok, akik vidéken, nyaraló övezet közelében élnek, a nyaraló okosítás terén is rengeteg megbízást kaphatnak.

Vezetékes vagy vezeték nélküli okosotthon telepítő?

A vezeték nélküli okosotthonok előnye a vezetékesekkel szemben, hogy rombolási munkák nélkül, meglévő otthonokba is lehet telepíteni. Így egy jóval szélesebb érdeklődő kör számára lehet releváns a szolgáltatásunk, arról nem is beszélve, hogy kedvezőbb áron nyújthatjuk mindezt.

Magyarországon a FIBARO okosotthon rendszer az egyik legismertebb márka. Magyarországi képviselete, a Smartme Building Technologies Kft. rendszeresen tart ingyenes oktatásokat azok számára, akik üzleti lehetőséget látnak ebben a lehetőségben. A kétalkalmas intenzív oktatás után hivatalos FIBARO telepítőként egy új szakmával a kezünkben bővíthetjük vállalkozásunkat.

Amennyiben érdekel az oktatás további információt itt találhatsz: otthonautomatika.hu

okosotthon okos otthon intelligens otthon iot szakma jövő szakmái smart home