Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Inspirációk konyhai világításhoz - okosan

Beköszöntött az esős, szomorkás, rossz idő. Meglepő, hogy már a héten olyan sötét van, hogy korábban fel kell kapcsolnunk a villanyt a lakásban. Okos világítást használva optimalizálni tudjuk a világításunkat, ugyanakkor nem szükséges nekünk személy szerint felkapcsolnunk, hanem ha érzékeli a mozgásérzékelő, hogy a szobában tartózkodunk, akkor felkapcsolja nekünk a világítást. 

Az okos világításnak nem csak kényelmi, hanem esztétikai előnyei is vannak. A színeknek köztudottan pozitív hatása van a hangulatunkra, így egy fárasztó nap után kellemes színekkel beállított konyhába érkezni igazi felüdülés. Beállíthatsz sémákat főzéshez, relaxáláshoz vagy a vendégek fogadásához.

Ha többféle automatikára is vágysz otthonodba, és nem szeretnéd szétfúrni a falakat érdemes komplett vezeték nélküli z-wave-es okosotthon rendszerben gondolkodni, így egy applikáción belül vezérelheted elektromos eszközeidet.

Íme néhány inspiráció a konyha megvilágításához

A dizájnos narancssárga:

okosotthon otthonautomatika világítás konyha
Forrás: Pinterest​​​​

Spotlámpák és LED szalagok elegáns elhelyezése:

okosotthon otthonautomatika világítás konyha
Forrás: Pinterest

Hűvös kék árnyalat a szekrények alján:

okosotthon otthonautomatika világítás konyha
Forrás: Pinterest

Tenger hangulata:

okosotthon otthonautomatika világítás konyha
Forrás: Pinterest

Modern elegancia

okosotthon otthonautomatika világítás konyha
Forrás: Pinterest

Ezeknek az ötletes világítás kompzícióknak csak emelheti az értékét, hogy otthonautomatikai rendszerünkbe integráljuk. Ugyanakkor persze a felhasználási lehetőségeit is növeli. Tudd meg otthonautomatika.hu oldalunkon, hogy mire használható még a világítás vezérlés és milyen funkciókkal gyarapodik még az okosotthon rendszerrel a házad.

0 Tovább

Minden, amire egy okos konyha képes lehet

Az okos konyha megoldások nagyfokú kényelmet és nyugalmat biztosítanak. Rengeteg olyan hasznos funkciót érhetünk el, amik megkönnyítik életünket, és csökkentik az otthoni munkával töltött időnket, hogy ezzel is több időnk maradjon pihenésre és a családra.

Nézzük, mik a legjobb okos konyhaeszközök és funkciók, amik már nem csak az álmainkban vagy a filmekben léteznek. A legjobb, hogy ezek mostmár akár a hétköznapi emberek számára is elérhetőek.

okosotthon intelligens otthon okos konyha smart home smart kitchen IOT z-wave

Okos hűtő

Senki sem képes napról napra fejben tartani a hűtő aktuális tartalmát. Így a boltban ácsorogva sokszor nem jut eszünkbe, mi fogyott el. Ilyenkor hatalmas segítség lehet, ha a rá tudunk pillantani távolról is a hűtő tartalmára. A Samsung okos hűtők LCD kijelzős panellel is rendelkeznek, így ezen keresztül, online is bevásárolhatunk. Ez a panel a posztitokat is kiváltja, elektronikusan írhatsz fel üzeneteket, emlékeztetőket, melyeket szinkronizálhatsz telefonoddal is.

okosotthon intelligens otthon okos konyha smart home smart kitchen IOT z-wave

samsung

Távoli elérés telefonnal

0 Tovább

7 okos konyhai kütyü, ami nélkül nem élet az élet (vagy mégis?)

1. Somabar egy saját bártender, amely 5 másodperc alatt kikeveri a kedvenc koktélodat

okos konyha okos eszköz okosotthon


2. CinniBird segítségével gyönyörű mintákat készíthetsz például a kávédra

okos konyha okos eszköz okosotthon

3. Swipe - gesztusvezérelt pad, konyhai munkák közben egy-egy kézmozdulattal irányíthatod elektromos eszközeidet, így anélkül felveheted a telefonod, vagy bekapcsolhatod a zenelejátszót, hogy épp a főzés folyamatát megszakítanád

okos konyha okos eszköz okosotthon

4. Peres, az okos orr, segítségével, meg tudod határozni a hús minőségét, így elkerülhető az esetleges gyomorbaj

okos konyha okos eszköz okosotthon


5. Top Brewer egy designos kávéfőző, amely a konyhapultba süllyesztve bármely minimalista konyha éke lehet, és persze tabletről irányítva keverheted ki a kedvenc kávédat

okos konyha okos eszköz okosotthon


6. Egg Minder - okos tojástartó, egyrészt mobillal csatlakoztatva akár vásárlás közben jelzi, hogy elfogyott a tojás, másrészt megjegyzi melyik a legrégebbi

okos konyha okos eszköz okosotthon

7. A Prep Pad a személyes táplálkozási tanácsadód lehet, a rátett élelmiszernek nem csak a súlyát, hanem a szénhidrát-, fehérje tartalmát illetve kalóriaértékét is megadja.

okos konyha okos eszköz okosotthon

0 Tovább

Vertikális kert - okosan

Mégis mire és kinek lehet jó a függőleges kert?  Hát bárkinek, aki lakásban él és szeretne egy kis természetet varázsolni otthonába.

okos otthon okos eszköz okos konyha otthonautomatika

A Verde Vertikal szabadalma egy olyan technológiai megoldás, amely segítségével akár egy egész falat különböző növényekkel boríthatunk be. Ha ez a szabadalom elterjed, akkor a városokban újra teret nyerhet a zöld. A zölterületek hiánya nem csak esztétikai kérdés persze, hanem a növények légtisztító, oxigén termelő hangszigető, porgyűjtő tulajdonságai is igencsak hiányoznak. 

okos otthon okos eszköz okos konyha otthonautomatika

A függőleges kert azok számára is lehetővé teszi a természettel való kapcsolatot, akik olyan helyen laknak, hogy csak álmodozhatnának a kertészkedésről. Hiszen a függőleges kert megalkotói nem csak nagy felületekben, hanem kicsi blokkokban is is gondolkodtak: akár 1nm függőleges falfelület is hasznosítható. 
Kicsi és zsúfolt a lakásod? Akkor is kipróbálhatod a függőleges kertet! Akár 1 blokk is elég és a konyhád máris 4-5 különböző friss fűszernövénnyel gazdagodhat! 

Szívesen varázsolnál egy kis természetet az otthonodba? Akár a nappalid dísze is lehet egy pár négyzetméter átmérőjű zöld díszkert. Minél nagyobb felületet borítunk be zöld növényzettel, annál inkább érvényesül a növények ereje: javul a levegő minősége, csökkenhet a beltéri hőmérséklet, letompítja a kültéri zajt,  elnyeli a káros porokat, gázokat és persze esztétikatilag kellemes érzetet nyújt. 

A Vertical Garden csúcstechnológiája hat elemre épül: a blokkos szerkezet, a műanyag szigetelés, a textil szubsztrátok, az öntözőrendszer, távfelügyelet és automatizálás és persze a kiválasztott növényzet.

Mivel főképp városiak számára tervezték, ezért a modern gondolkodásra is építettek: a függőleges kert gondozását mobilunkról irányíthatjuk, egy okos alkalmazás segítségével. 

0 Tovább

Meglepő és mulatságos

A Panasonic a Japánban rendezett Ceatec 2016 hatalmas kiállításon igencsak fura okos otthon megoldásokkal rukkolt elő. 

okos otthon okosotthon okos konyha okos tükörElőször is itt az edény méretéhez és helyzetéhez igazodó indukciós tűzhely, amely belesimul a konyhai munkalapba. Főzés közben fény jelzi a meleg/forró részeket, és persze a kezelőfelület is láthatóvá válik, és mihelyst levesszük az edényt, a lap kikapcsol.   

okos otthon okosotthon okos konyha okos tükörMásodszor bemutatták az igencsak meglepő, és talán nem is mulatságos, hanem talán veszélyesnek is tűnő mikrot. Mégpedig az étkező asztal lapjába épített mikrohllámú sütő. Igen, jól olvasod. Az asztal felületének egy részét úgy alakították ki, hogy mikrohullámú sütőként működik, ha a helyére rakjuk a védőüveget, akkor a mikrohullámú sütő bekapcsol. Ha levesszük az üvegfedelet, akkor pedig leáll. Hát én mindenesetre nem szívesen próbálnék ki ilyet a konyhámban. 

okos otthon okosotthon okos konyha okos tükör

Mulatságos lehet otthon, hasznos viszont egy étteremben a hűtőre kerülő teljesen átlátszó kijelző. Otthon nem biztos, hogy szívesen fogadjuk, ha bármely vendégünk azonnal a hűtőnk tartalmát vizslatja...

Ami számomra szintén óriás meglepetés, és még nem tudom eldönteni, hogy zseniális vagy hatalmas átvágás: a legújabb okos tükör. Persze eddig is volt már okos tükör... na de ilyen?! Az arc és a bőr elemzése után, amikor is minden hiányosságunkkal szembeállít és olyan bőrhibákat megmutat, amit még szabad szemmel nagyítóval sem akarnánk elismerni, na akkor végre nem csak az arcodba tolja a valóságot, hanem megoldást is kínál. A tükörhöz csatlakoztattak egy fantasztikus 3D nyomtatót, amely az elemzés adatait felhasználva kinyomtat egy tapaszt. Ez elsőre elég furán hangzik, igaz? Mit tudhat egy tapasz? Hát ez a tapasz először is engedi a bőrt lélegezni, másodszor tökéletesen passzol a bőrszínhez és harmadszor pontosan oda illik, ahol a tükör recognizálta a bőrhibát. Így nincs többé szükség órákig tartó sminktrükkökre és az eredeti arcunkat totálisan átváltoztató arcfestésre, hanem jöhet a természetes szépség - igaz mesterségesen előállított természetes szépség. 

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)