Végre egy cég, amely ki meri mondani: valóban megoldotta a mobileszközeink töltését vezetékek nélkül. A Yank Tech nevű startup cég úgy néz ki áttörést ért el a vezeték nélküli töltés tudományában. Ha valóban működik, ez lesz az első olyan töltő, amely valóban vezeték nélkül oldja meg ezt a mindennapos procedúrát. Úgy néz ki a befektetők is látnak fantáziát ebben a technikai újításban, hiszen már össze is gyűlt a $25,000 amit célul kitűztek.

A Motherbox-nak nevezett termék azt ígéri, hogy kábel használata nélkül fel tudja tölteni az Android-os és iOS telefonokat is, 2-10 watt teljesítménnyel, attól függően, hogy milyen messze vagyunk a MotherBox-tól. Az eszköz maga úgy néz ki, mint egy kis focilabda, amelyet csatlakoztatni kell a konnektorhoz. A cég ígér kisebb, akkumulátorról működő verziót is. Ugyanakkor a feltöltendő eszközökhöz csatlakoztatni kell egy fogadó egységet is az USB porton keresztül.

Egyelőre az eszköznek megvannak a korlátai, mégis egy fontos lépés a vezeték nélküli technológia kialakításában. Ahogy egyre több eszközünk csatlakozik az IOT-hez, úgy egyre jobban megnő az igény is arra, hogy ne kelljen őket egyesével kábelen keresztül tölteni, hanem egy eszközzel egyszerre megoldhassuk mindezt.

Az első termékek kiszállítása szeptemberben érkezik meg, és $79 –ba fog kerülni.