A stresszel teli hétköznapokban, a szomszédoktól és az utca zajától hangos lakásokban igencsak nehéz úgy aludni, hogy az tényleg pihentető is legyen. Pedig az egészséges életmódhoz a megfelelő, minőségi alvásnak nagy százalékban van jelentősége. Ezt felismerve egyre több találmány jelenik meg, ami segít a leggyakrabban előforduló problémák leküzdésében.

Alvás applikációk

Először telefonos applikációk százai jelentek meg, amik alvásfigyelésre alkalmasak, néhány plusz funkcióval mint a meditatív zene vagy hangok. Némelyik intelligens ébresztő funkcióval rendelkezik, amely a beállított időintervallumon belül akkor ébreszt, amikor érzékeli éberségünket.

okos alvás okos eszközök okos párna pihentető alvás életmód egészség

Sunrise Pillow

A Sunrise Pillow feltalálói tovább mentek az okos párna ötletével, amely szintén képes megfigyelni és értékelni az alvás minőségét. A hangfallal rendelkező párnán különböző hanghatásokat állíthatunk és időzíthetünk be, okostelefonunk segítségével. Szintén képes felismerni az éber állapotunkat, és akkor elkezdi a napfelkelte szimuláció programot.

Gravity - nehéz paplan a stressz ellen

A Gravity egy különleges, terápiás paplan, amely nagy súlyával körbeöleli testünket. Ez az érzés pont olyan, mintha valaki átölelne minket, ami köztudottan relaxáló hatással van ránk - növeli a szerotonin és melatonin szintet, ugyanakkor csökkenti a kortizol szintet - így minden adott a nyugodt, pihentető alváshoz, anélkül, hogy bármilyen gyógyszert bevennél.