Sokaknak még teljesen elképzelhetetlennek tűnik, hogy milyen lehet egy okosotthonban élni. Sokak fejében ez luxusnak tűnhet, pedig már egyáltalán nem olyan elérhetetlen, amióta vezeték nélküli otthonautomatika rendszerek léteznek. Az egyik élen járó intelligens otthon gyártó, a FIBARO például Z-Wave-es rádiókommunikációval oldotta meg a kapcsolatot eszközei közt.

Szokj hozzá a gondolathoz, az okosotthonok ideje eljött, egyre többször hallunk róla, és szépen lassan megjelenik ismerőseink körében is. Egy ilyen házban élni igazi életérzés. Most megmutatjuk, hogy miért.

Pihentető alvás a lehető legtovább

Sötétben a legjobb aludni. Viszont ebben a sötétben nehéz felkelni is. Itt a hosszú hétvége, ne hagyd el az ágyad 10-nél előbb, és ne hagyd, hogy a fény megzavarja az álmodat. Az intelligens otthonnal beállíthatod, hogy ébredéskor szépen lassan felgördüljenek a redőnyeid vagy árnyékolóid, ezzel igazán kellemessé téve a reggeledet. Kényeztesd magad, ezzel egy időben beállíthatod, hogy lefőjön a kávé, miközben a kedvenc zenéd szól a konyhában.

okosotthon smart home intelligens otthon z-wave hosszú hétvége

Fogadj vendégeket és nyűgözd le őket

Egy ilyen okosotthon még sok mindenkinek újdonság. Biztosan lenyűgözi barátaidat az intelligens zene beállítás, a színes fények vezérlése, vagy a mozimód, amikor behúzódnak a függönyök, legördül a vászon és indul a film – mindez egy gombnyomásra.

okosotthon smart home intelligens otthon z-wave hosszú hétvége

Tudd biztonságban otthonodat

Elutazol a hétvégére? Hogy ne kelljen aggódnod, állíts be jelenlét szimulációt, amely random kapcsolgatja a lámpákat és mozgatja a redőnyöket. A távoli megfigyelés opcióval pedig ránézhetsz a kamerák képeire, amikor csak szeretnél. Léteznek olyan szenzorok az okosotthonhoz amelyek vízet, füstöt, rezgést, tűzet, fagyot érzékelnek, és értesítést küldenek a rendellenességekről.