Azok, akiknek már van otthonában valamiféle automatika, már tudják, mennyire meg tudja könnyíteni életünket néhány jól beállított programsorozat. Ha már rendelkezünk okosotthon rendszerrel, akkor már nem kihívás ezt az automatikát a házon kívülre is átültetni.

smart home okos öntözőrendszer intelligens otthon okosotthon iot

Egy okos öntözőrendszer könnyedén kialakítható egy olyan smart home rendszerben, mint a Fibaro. Kialakíthatunk egyszerű távolról vezérelhető és időjárás figyelő öntözőrendszert.

 

smart home okos öntözőrendszer intelligens otthon okosotthon iot

Mikor melyikre lehet szükségünk?

Ha szeretnénk mi magunk eldönteni, mikor van és mikor nincs szükség öntözésre, akkor elég a rendszert egy relé modullal, a telefonunk segítségével, az okosotthon applikáción keresztül ki-be kapcsolgatni. Ha még kevesebbet szeretnénk ezzel foglalkozni, akkor rábízhatjuk a FIBARO intelligens otthonra, hiszen képes hőmérsékletet és páratartalmat is érzékelni, így ennek függvényében irányítani öntözőrendszerünket. Érzékeli, ha egész nap esett az eső, és természetesen aznap este nem fogja fölöslegesen elindítani a beprogramozott locsolóprogramot.

Ez a megoldás nyaralók esetében különösen népszerű, hiszen így nem kell minden héten ezért külön leutazni.  Mindezzel rengeteg pénzt és időt spórolhatunk meg.