Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

3 újdonság az IFA-ról 2017-ben, amit érdemes megnézned - Smartme szubjektív

Egy majd 160 000 négyzetméteren tartott rendezvényről, amelyen több mint 1800 kiállító vett részt a legfrissebb technológiai innovációival, a vezeték nélküli okosotthonokkal foglalkozó FIBARO is bemutatta új termékeit. A sok újdonság közül nehéz kiemelni párat. Mi megpróbáltuk, lássuk az eredményt.

Lesz bóklászó hűtő, okosautó és tech-varázspálca.

okosotthon okos otthon smart home technológia tech 2017 trendek okos autó okos hűtő otthonautomatika ifa2017

Forrás: IFA


Arról, hogy mi is az IFA és a FIBARO milyen újításokat mutatott be itt írtunk.

1. Ha a hegy nem megy Mohamedhez…


Szól a jól ismert mondás. De mi a helyzet, ha már nem te mész a hűtődhöz nasiért, hanem az jön hozzád? 


Az idei IFA-n a Panasonic újdonsága a Movable Fridge. Egy központi irányító rendszerrel összekötve mobillal, vagy hangvezérléssel is irányítható. Okos szenzorokkal felszerelve szobákon keresztül, akadályokat kikerülve bárhova elmegy, ahová szólítják. Majd vissza is tér a helyére.

okosotthon okos otthon smart home technológia tech 2017 trendek okos autó okos hűtő otthonautomatika ifa2017

Forrás: Panasonic Movable Fridge

2.  Mi hiányzott még a VW Golfból?


Manapság azt hinnénk, hogy autóinkból csak a jakuzzi és kerti bútor hiányzik. Azonban a Volkswagen egy ezeknél sokkal hasznosabb dologgal rukkolt elő, egy új távvezérlésű funkcióval az autóihoz.

A Telecommal társulva a Volkswagen lehetővé tette, hogy okosautóihoz most már csatlakoztathatod okosotthon rendszeredet, és amely funkciókat eddig a mobiloddal vagy tableteddel értél el, most már autóddal is irányíthatod. Egyetlen hátránya, hogy egyelőre csak korlátozott számú okosotthon rendszerrel kompatibilis. 

okosotthon okos otthon smart home technológia tech 2017 trendek okos autó okos hűtő otthonautomatika ifa2017

Forrás: VW e-Golf

3. Tükröm, tükröm mondd meg nékem, milyen folt van az ingecskémen?

Ha a tükröd nem is, de a Siemens X-Spect Stain/Fabric ID Wand lehet a hűtlen férfiak legrosszabb rémálma, de a kezdő háziasszonyok legnagyobb ajándéka is.

A Siemens varázsbotja bármely foltról megállapítja, hogy honnan származik, majd javaslatot tesz az eltávolítására.

okosotthon okos otthon smart home technológia tech 2017 trendek okos autó okos hűtő otthonautomatika ifa2017

Forrás: IFA

0 Tovább

A virtuális valóság új szintje!

A Magic Leap nevű startup vállalat minden képzeletet felűlmúlt azzal, hogy milyen szintre fejlesztette a virtuális valóság lehetőségeit. Némi kreativitással és technikai háttérrel az eredmény lenyűgöző. Amit létrehoznak az már művészet. Nagy valószínűséggel mindez meg fogja változtatni a számítástechnikát, oktatást, vidójátékokat, és még sok minden mást. 

0 Tovább

Okos élet – milyen lesz az életünk a közeljövőben?

Az emberiség, a technológia fejlődése soha egyetlen pillanatra sem áll meg. De mi is ami előre viszi ezt a fejlődést?

Ha jobban megfigyeljük, a feltalálók egyik fő motiváció mindig is a kényelem volt. Ha nem lennének lusta emberek, talán sosem találták volna fel az autót, a mosógépet vagy a számítógépet. Az emberek információéhségének köszönhető a mobiltelefon, rádió és televízió. A hadiipar fejlődése is sok hasznos találmánnyal gazdagította vagy könnyítette meg hétköznapjainkat, hiszen a biztonságérzetünk fokozása való igény is rengeteg feltaláló agyában kelt fantasztikus ötleteket.

Az utóbbi időkben azt tapasztalhatjuk, mintha egy újabb ipari forradalmat élnénk meg. Szinte naponta láthatunk cikkeket arról, milyen újabb és újabb találmányok jelennek meg a köztudatban, amelyek használatától talán ma még idegenkedünk, de lehetséges, hogy pár éven belül már ugyanúgy elképzelhetetlennek találjuk az életünket nélkülük, mint most az okostelefonunk nélkül.

A mi generációnk egyik fő problémája, hogy sajnos egyre kevesebb szabadidővel rendelkezünk, ezért megnőtt az igény arra, hogy a lehető legtöbb terhet levegyünk a vállunkról, a napi teendőinket gyorsabban, egyszerűbben elláthassuk. Valljuk be őszintén, az otthoni teendők terén egyre lustábbak vagyunk, így nagymértékben megnőtt a hajlandóságunk arra, hogy a megfelelő automatizmusokért, eszközökért akár jelentősebb összeget is kifizessünk. Ezért látni egyre több olyan találmányt, amelyek egyre ügyesebben, egyre hatékonyabban ellátják ezeket a macerás feladatokat helyettünk. Így lehet egyre jobban létjogosultsága az okosotthonoknak, az egyre több funkcióval rendelkező háztartási gépeknek, és hosszabb távon a mesterséges intelligenciával rendelkező robotoknak.

A másik fő irány, ami különösen megmozgatja korunk fejlesztőinek fantáziáját az a fokozódó információ éhségünk, különösen a saját testünk működésével kapcsolatban, így egyre több embernél látni okosórákat és más okosított hétköznapi tárgyakat, amelyek egyre több mindent tudnak egészségi állapotunkról, vagy arról hogy mennyit mozgunk, mennyi folyadékot iszunk. Ehhez tartozó applikációk pedig tanácsokat is adnak életmódunkkal kapcsolatban.

A harmadik igencsak bíztató irány az emberiség egyre jobban ébredező környezettudatossága, amely forradalmasítja a közlekedést és az energiafogyasztásunkat is, így egyre több zöldrendszámú elektomos autót láthatunk, valamint az újrahasznosításban és a napenergia felhasználásában is nagy előrelépések történtek.

Íme a mi kedvenc listánk a manapság megjelent legfantáziadúsabb fejlesztésekről, találmányokról:

  1. FoldiMate

Ez a hajtogató automata gép bizonyára minden olyan ember álma, aki szokott otthon mosni, legyen az háziasszony gyerekekkel, vagy agglegény. Arra számítunk, hogy éveken belül teljesen normális lesz az ezekhez hasonló gépek használata a háztartásokban.

  1. Okos hajkefe

Ahogy már említettük, egyre kevesebb időnk van, így ha egy ilyen hajkefével megspórolhatunk egy vagy inkább több utat a hajgyógyászatra, és ráadásul naponta kapunk információt hajunk állapotáról, máris kedvet kaphatunk egy ilyen eszköz vásárlásához. A hozzá tartozó applikációval tanácsokat is kapunk, hogy milyen terméket kellene használnunk, így egy új marketing fogásként a szépségipar is láthat benne fantáziát.

  1. Mini robot az eszközök ki-be kapcsolásához

Ezeknek a kis okos gombnyomó robotoknak a segítségével rengeteg mindent elindíthatsz akár távolról is, így fel se kell állnod, hogy lefőzd a kávét, lekapcsold a villanyt. Nem kell többé hazaszaladnod, hogy elindítsd a mosást, vagy megetesd a macskát. Készíts elő mindent, a kis robot pedig végzi a dolgát.

  1. Vespa robot bőrönd helyett

Ha ezek rendkívül jópofa guruló robotok elterjednek, akkor valószínűleg pár év múlva nem látunk a reptereken nehéz bőröndökkel bajlódó embereket.

  1. Szemetes, ami újrahasznosítja az ételmaradékot

Íme egy remek példa a környezettudatos eszközök elterjedésére a hétköznapokban.

  1. Napelemes tetőcserép

A Tesla nem csak az autóiparban, de a napenergia felhasználásban is nagy előrelépéseket tett. Ezek a napelemes tetőcserepek forradalmasíthatják a teljes ipart.

  1. Repülő taxi

Az életünk talán túl nagy részét töltjük utazással, sokszor dugókban ülve, így nem meglepő, hogy már ez irányban is van igencsak előrehaladott állapotban lévő projekt.

  1. Élj úgy, mint a Vasember!

Igen, jól látod, a Vasemberben látott hangvezérelt okosotthon már nem csak fikció. Tőlünk nyugatabbra már egyre több otthonban van hangvezérléshez használható eszköz. A Google, az Amazon és az Apple már látványos fejlődést ért el a technológiában, egyelőre úgy néz ki, az Amazon vezeti a mezőnyt.

9. Biztonságos otthonok

Az otthonunk biztonsága mindenki számára fontos, így fontos, hogy a technológia ezirányba is fejlődjön. Akinek igazán fontos a család biztonsága, vagy van szenilis idős rokona, az biztosan vevő lesz egy ilyen találmányra: 

10. A robotok megjelenése az otthonokban

Egy szülőnek mindent megér a gyermeke biztonsága. Azért, hogy mindent megadhassanak nekik, gyakran rengeteget kell dolgozniuk, így nem csoda, ha fáradtan érkeznek haza. Nekik is kijár a pihenés, ilyenkor nagy segítség lehet egy olyan robot, mint Kuri, aki akár a mesét is felolvassa a gyerekeknek. A napi otthoni teendők elvégzése közben is hasznos lehet, ha ez a kis jópofa gép szemmel tartja a gyerekeket. 

0 Tovább

Tényleg lehetséges? Mobiltelefon töltés vezetékek nélkül

Végre egy cég, amely ki meri mondani: valóban megoldotta a mobileszközeink töltését vezetékek nélkül. A Yank Tech nevű startup cég úgy néz ki áttörést ért el a vezeték nélküli töltés tudományában. Ha valóban működik, ez lesz az első olyan töltő, amely valóban vezeték nélkül oldja meg ezt a mindennapos procedúrát. Úgy néz ki a befektetők is látnak fantáziát ebben a technikai újításban, hiszen már össze is gyűlt a $25,000 amit célul kitűztek.

A Motherbox-nak nevezett termék azt ígéri, hogy kábel használata nélkül fel tudja tölteni az Android-os és iOS telefonokat is, 2-10 watt teljesítménnyel, attól függően, hogy milyen messze vagyunk a MotherBox-tól. Az eszköz maga úgy néz ki, mint egy kis focilabda, amelyet csatlakoztatni kell a konnektorhoz. A cég ígér kisebb, akkumulátorról működő verziót is. Ugyanakkor a feltöltendő eszközökhöz csatlakoztatni kell egy fogadó egységet is az USB porton keresztül.

Egyelőre az eszköznek megvannak a korlátai, mégis egy fontos lépés a vezeték nélküli technológia kialakításában. Ahogy egyre több eszközünk csatlakozik az IOT-hez, úgy egyre jobban megnő az igény is arra, hogy ne kelljen őket egyesével kábelen keresztül tölteni, hanem egy eszközzel egyszerre megoldhassuk mindezt.

Az első termékek kiszállítása szeptemberben érkezik meg, és $79 –ba fog kerülni.

8 Tovább

Hihetetlen otthontechnológia újítások, amik menők lesznek 2017-ben

Az otthon technológia eszméletlen fejlődésnek indult az utóbbi időben. A gyártók egyre több és több újítással jelentkeznek, amelyek megkönnyítik, vagy színesítik az emberek hétköznapjait. Nézzük, mikkel találkozhatunk hamarosan a boltokban:

  1. A 4K TV

A 4K TV felbontása a négyszerese a HD tévének. Pedig már az se volt rossznak mondható. A meglehetősen magas árazásnak köszönhetően nem is voltak túl népszerűek, de ebben az évben elkezdtek lecsökkenni, már 379$-os akció áron is hozzá lehet jutni.

otthon technológia 2017 trendek smarthome okosotthon

4k.com

  1. A vacsorád ezentúl elkészül magától

Új típusú lassúfőző edények, tea- és kávékészítő gépek látnak napvilágot, amelyek már wifivel is kommunikálnak, így egy applikáción keresztül irányíthatod őket.

otthon technológia 2017 trendek smarthome okosotthon

lifeinwifi

  1. Az okos hűtő

A Samsung Family Hub hűtőjében kamera van, amely pillanatképeket készít minden polc tartalmáról, így a boltban, vásárlás közben egy applikáción keresztül is csekkolhatod, hogy mi fogyott ki, ha már nem emlékeznél.

otthon technológia 2017 trendek smarthome okosotthon

samsung

  1. Okos konnektor

Az egyik legnépszerűbb okos konnektort a FIBARO-nál láthatjuk, amely nem csak hogy okos, de rendkívül designos darab is. Ezek az intelligens vezérlők nagyon hasznosnak bizonyulnak, ha otthonról távozás után szeretnénk ellenőrizni, hogy kihúztuk-e a hajvasalót, vagy abban az esetben is, ha szeretnéd időzíteni, vagy távolról vezérelni a hozzá csatlakoztatott lámpákat, hogy ne sötét lakásba kelljen hazaérkezned.

otthon technológia 2017 trendek smarthome okosotthon

otthonautomatika.hu

  1. Biztonságos konnektor

Egy kisgyerekes családban igazi megváltás lehet egy ilyen eszköz. A Brio Safe Outlet konnektor csak akkor ad le elektromosságot, ha érzékeli, hogy valóban egy megfelelő eszközt csatlakoztattunk hozzá, akkor viszont nem, ha egy gyerek dugja be aprócska ujjait.

otthon technológia 2017 trendek smarthome okosotthon

brio house

  1. Önjavító készülékek

Sharon Franke - a GH Institute Kitchen készülékek és technológia részleg igazgatója - elmondta, hogy már az olyan eszközök is a küszöbön vannak, amelyek képesek kommunikálni a technikai szakemberekkel, hogy melyik alkatrész az, amelyikkel probléma van, és esetleg cserére szorul.

otthon technológia 2017 trendek smarthome okosotthon

locksmithphoenix

  1. Kérésre működő eszközök

Az olyan hangalapú platformok, mint az Apple HomeKit, a Google Home vagy az Amazon Echo lehetővé teszik, hogy kérések formájában irányítsd a hozzájuk csatlakoztatott eszközöket.

otthon technológia 2017 trendek smarthome okosotthon

Apple

  1. Hajtogató robot

Kinek van már ideje arra, hogy egész hétvégén házimunkát végezzen? Egyre elterjedtebbek azok az eszközök, amelyekkel ezeket a munkaórákat spórolhatod meg. A FoldiMate hajtogató robottal többé nem fogod utálni a mosást sem, pillanatok alatt összehajtogatja a ruhadarabjaidat, ráadásul illatos parfümöt is fúj rájuk, amitől még puhábbak is lesznek.

0 Tovább

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)