Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elképesztő átalakítható eszközök, amik megkönnyítik az életedet

Összehajtható babakocsi

Ránézésre egy teljesen szokványos babakocsinak tűnik, de van egy tulajdonsága, ami a többinek nincs: olyan picire össze lehet hajtogatni, hogy elfér a táskádban is.

Hajtogatható elosztó

Hányszor kell bosszankodni a bútorok mögött lévő elosztók miatt. Ez az eszköz segít, hogy még több helyet spórolhass.

Ezer féle képen átalakítható kanapé

Feküdni szeretnél? Vagy ücsörögni? Egyedül vagy? Sokan vagytok? Állítsd be a kanapédat az épp aktuális igényed szerint.

Egy icipici ottomán, mégis mennyi minden belefér

Nem hinnéd első látásra, hogy ez az egyszerű ottomán mit rejt magában: ha szétszeded, öt ülőhelyet is biztosíthatsz vendégeidnek, mindezt könnyedén, percek alatt.

0 Tovább

5 hihetetlenül pici otthon, szerte a világban

Napjaink ingatlan árai mellett egyre jobban előtör a miniatűr házak építése. Ezek a pici területen fekvő házak megoldást nyújtanak a fiataloknak, akiknek a diákhitel törlesztése mellett nem futja nagyobb lakásra vagy házra, és nem szeretne albérletre költeni évekig vagy évtizedekig. Attól még hogy picik, nagyon is ízlésesen kialakíthatóak. Íme az öt legszebb miniatűr otthon a világon. 

  1. Költöztethető betonház

Méret: 23 m2

Hely: Észtország, Tallin

A KODA „Walking Concrete” mini projekt lett a legjobb a 2016-os Építészek Világfesztiválján. Az egyszerű designnak köszönhetően szinte bármire használható: tengerparti háznak, hegyi kunyhónak, kávézónak vagy irodának is.

miniatűr otthon építészet lakberendezés

businessinsider.com

  1. Mini faház, ami kevesebb, mint 3,5 millió forintból épült

Méret: 18 m2

Hely: Boise, Idaho

Macy Miller otthona pont olyan, mint egy teljes méretű ház kicsinyített mása. Saját maga tervezte és építette meg. A párjával és kutyájával élnek itt együtt.

miniatűr otthon építészet lakberendezés

businessinsider.com

  1. Konyha, fürdő és hálófülke 11,5 m2-en

Méret: 11,5 m2

Hely: Colorado

Ez a Colorado-ban élő pár 2011-ben kezdte el építeni miniatűr otthonát, amiről még egy mozifilm is született. Konyha, fürdő, hálófülke is van benne, illetve 4 tárolóhelység a ruháknak, könyveknek.

miniatűr otthon építészet lakberendezés

businessinsider.com

  1. Önfenntartó, környezetbarát Ökokapszula

Méret: 11 m2

Hely: Bratislava, Szlovákia

Ez a futurisztikus mini otthon Tomas Zacek és Sona Pohlova építészek közös munkája. Ez az egyedülálló tervezésű otthon önfenntartó, önmagának állít elő áramot, a vizet pedig a környezetéből szerzi. Egy ilyen otthonnak az értéke körülbelül 25 millió forintnak felel meg.

miniatűr otthon építészet lakberendezés

businessinsider.com

  1. Diákok tervezték: 6,5 m2-es mobilis otthon

Méret: 6,5 m2

Hely: Poultney, Vermont

A Green Mountain Főiskola diákjai tervezték ezt az elképesztő lakóházat.  Ez a 6,5 m2-es miniház napenergiát használ, és újrahasznosított anyagokból épült.

miniatűr otthon építészet lakberendezés

businessinsider.com

0 Tovább

Inspirációk lépcsővilágításhoz

A lépcsőre sokszor csak mint funkcionális használati eszközre gondolunk. Pedig egy kis kreativitással igencsak sokat kihozhatunk belőle. Ehhez nincs szükségünk másra, mint néhány ledvilágításhoz, és máris a ház legdesignosabb pontjává változtathatjuk a lépcsőfokokat. A szemet gyönyörködtető eredmény mellett - éjszaka, vagy korán reggel, amikor még sötét van, és fel kell kelned, lebotorkálsz a mosdóba vagy a konyhába pár jó falatért - igencsak jó szolgálatot tesz. Ha ki akarod hozni a maximumot, akkor okosíthatod is a fényeket. Egy mozgásszenzor a falra, és a LEDek csak akkor kapcsolnak fel, ha valaki arra jár. Ma már olyan okos LEDvezérlés is létezik, ahol a fényeket dimmerelhetjük, azaz beállíthatjuk hogy hány százalékos fényt adjanak ki, vagy finomíthatjuk a felkapcsolás és a lekapcsolás módját.

Íme néhány inspiráció beltérre és kültérre egyaránt:

okos világítás otthon design lakberendezés lépcső világítás

ArchitectureArtDesigns

okos világítás otthon design lakberendezés lépcső világítás

HitLightsBeyond the Bulb

0 Tovább

Varázsold Hollywood csillogását otthonodba

Rengeteg trend és stílus közül választhatunk, amikor megálmodjuk otthonunk külsejét. Az egyik legjobb, amit tehetsz a házaddal, az az, ha olyanra tervezed meg, mint egy Hollywood-i sztár otthona lenne. Ezzel lehetőségek teljes tárháza nyílik meg előtted, amelyekkel igazán egyedivé teheted minden szempontból, ráadásul nem kerül olyan sokba mint gondolnád. Íme néhány egyszerű trükk, amivel elbűvölő hangulatot kölcsönözhetsz házadnak: 

  1. Hagyományos nappali

Az egyike a legjobb tippeknek a Hollywoodi álomotthon érzethez a hagyományos stílusú nappali. Ez az ötlet eleganciát kölcsönöz a szobának, ahol a legtöbb idődet töltöd. Ehhez nagy, nyitott terekre lesz szükség, elegáns fehérre festett falakra és mészkő padlóra.  Beszerezhetsz egy gurulós ottománt is, amit könnyedén be tudsz tolni a kávézó asztal alá, ha nincs rá szükséged. 

okosotthon otthon design lakberendezés

pinnipan

  1. Mediterrán stílusú házimozi szoba

Érdemes elgondolkodni egy otthoni házimozi rendszeren, ami stílusban is megy Hollywood ihlette otthonunkba. Ahhoz, hogy megvalósíthasd, sötét színű falakra, sötét bútorokra, kiegészítőkre és hozzá illő szőnyegre lesz szükséged. Hogy még elbűvölőbbé tehesd, beépített média falra is szükséged lesz. Ha pedig teljesen el akarod bűvölni vendégeidet, automatikát is állíthatsz be, hogy a vászon és a fények egy gombnyomásra készen álljanak a filmkezdéshez.  

okosotthon otthon design lakberendezés

houzz

  1. Tükrök a csillogásért

Egy Hollywood-i sztárotthonból nem hiányozhatnak a nagyméretű tükrök, amelyek körben design lámpákkal, vagy LED szalaggal meg is vannak világítva. A LED világítás azon kívül, hogy nagyon jól néz ki, még energiatakarékosabb is, mint a többi megoldás.  

okosotthon otthon design lakberendezés

  1. Ledvilágítás

A világítás nagyon fontos része az otthon hangulatának, külsejének. A konyhában különösen fontos, hogy a padlótól a mennyezetig mindenhol legyen világítás. Ha van esetleg egy szép vitrined, amit ki szeretnél emelni, azt a világítással egyszerűen megteheted. Ha színes LED szalagokat is használsz a design során, akkor a „Wow” faktort a tetőfokára emelheted. Már vannak olyan okos világítások is, amelyek telefonnal vezérelhetőek, így hangulatod szerint állíthatod színvilágát.

okosotthon otthon design lakberendezés

homegallerys

A fürdőszobád hangulatát is remek ötlet lehet fali LED világításokkal feldobni. Egy melegszínű búrával otthonosabbá és egyben elbűvölőbbé teheted ezt a helységet is. Helyezz el LED lámpákat a padlóra is és az asztalokra is, hogy ezzel tovább növelhesd otthonod eleganciáját.

 

0 Tovább

Lakás dekorációs trendek 2017-ben

2016 a szőtt falidíszekről, Skandináv mintákról szólt. Beköszöntött a 2017-es év, ilyenkor sokan tervezik a szobák felfrissítését az aktuális trendeknek megfelelően, de van, aki ebben az időszakban álmodja meg készülő otthonának beltéri elrendezését. Nézzük, mi várható 2017-ben.

A zöld

A világhírű Martyn Lawrence-Bullard szerint - aki többek közt Kendall Jenner lakberendezője is - a zöld újra hódít. A lime zöldtől a smaragdzöldig mindegyik árnyalat nagyon menő lesz ismét, legyen szó falszínekről vagy egyszerű, a padlót szépítő szőnyegekről. Ha valaki nem szeretné nagy felületeken használni ezt a színt, annak is érdemes beszerezni egy-egy üvegtányért, vázát, apróbb kiegészítőt a letisztult fehér terekbe, és máris vidámabbá, élőbbé teheted otthonodat.

lakás design lakberendezés világítás 2017-es trendek

onedia

0 Tovább
«
12

otthonautomatika

blogavatar

Hogy működik egy okos otthon? Hogyan teszik egyszerűbbé az okos eszközök a mindennapjainkat? www.otthonautomatika.hu Látogassa meg weboldalunkat is.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

okosotthon (88),okos otthon (47),smart home (41),intelligens otthon (24),smarthome (24),otthonautomatika (23),iot (17),FIBARO (14),fibaro (14),z-wave (11),okos eszközök (10),okos eszköz (9),IOT (9),okos termosztát (7),fűtésvezérlés (7),okos ház (7),okos világítás (7),biztonság (6),redőnyvezérlés (6),lakberendezés (6),design (5),okos fűtés (5),okos konnektor (5),mesterséges intelligencia (5),okosház (4),otthon (4),lakásfelújítás (4),mozgásérzékelő (4),FIBARO (4),világításvezérlés (4),okos konyha (4),füstérzékelő (3),co sensor (3),világítás (3),szén-monoxid érzékelő (3),okoskonnektor (3),fűtés (3),okos nyaraló (3),vezetéknélküli eszköz (3),okos kert (3),nyitásérzékelő (3),futurizmus (3),berendezés (3),construma (3),energiamegtakarítás (3),kamera (3),távoli ellenőrzés (3),DIY (2),okos iroda (2),árnyékolásvezérlés (2),energiatakarékosság (2),airbnb (2),okos lakás (2),CES2018 (2),IoT (2),technológia (2),életmód (2),karácsony (2),alexa (2),intelligens ház (2),szénmonoxid érzékelő (2),wallplug (2),smartme (2),zwave (2),távoli irányítás (2),vízérzékelő (2),okosotthon rendszer (2),virtuális valóság (2),okos otthon rendszer (2),öntözőrendszer (2),okos zár (2),távoli felügyelet (2),ingatlan (2),okoslakás (2),2017 trendek (2),kislakás (2),otthon design (2),jövő (2),ces (2),okos autó (2),jövő technológia (2),futurism (2),találmányok (2),hangulatvilágítás (2),otthon design tippek (2),tech (2),okos épület (1),okos redőny (1),okosotthon ipar (1),tippek (1),gesztusérzékelő (1),intelligens épület (1),gyerekbarát (1),sonos (1),CES (1),nyílt nap (1), biztonságos otthon (1), generációk (1),technology (1),romantika (1),páratartalom (1),okos árnyékolás (1),IKEA (1),okosotthon (1),ünnepi fények (1),intelligens otthon (1),okos_otthon (1),hacker (1),felújítás (1),dekoráció (1),cyberbűnözés (1),1 nap (1),távoli elérés (1),tipp (1),diy (1),fürdőszoba (1),távoli vezérlés (1),okos randizás (1),konyha (1), szén-monoxid érzékelő (1),intelligens redőny (1),halloween (1),halloween dekoráció (1),hőmérsékletszabályozás (1),művészet (1),okos hűtő (1),ifa2017 (1),modern ház (1),okosotthon rendszerek (1),ünnepek (1),valentin (1),hangasszisztens (1),hálózati biztonság (1),okos porszívó (1),intelligens konnektor (1),hőmérséklet-szabályozás (1),internetbiztonság (1),okos berendezések (1),télapó (1),generációk (1),mikulás (1),csőtörés (1),biztonsági kamera (1),jelenlétszimuláció (1),okos világításvezérlés (1),robot fűnyíró (1),lego (1),árnyékolás (1),biztonsági rendszer (1),ötletek (1),riasztó (1),intelligens árnyékolás (1),kapuvezérlés (1),okos óraokos mérleg (1),okos otthonokos eszközök (1),karácsonyi mozi (1), karácsonyi fények (1), okos konnektor (1), (1), okos otthon (1),intelligens izzó (1), füstérzékelő (1), okos zár (1),jövő otthona (1), (1),wall-plug (1), amazon echo (1),biztonságos otthon (1),led világítás (1),hangszóró (1),fogadalom (1),karácsonyi fények (1),okosotthonokos konnektorokosotthon (1), led fények (1),karácsonyi zenék (1),karácsonyi hangulat (1),valentin nap (1),design világítás (1),dekor (1),2017 trend (1),lakásdekor (1),3d nyomtatás (1),újítások (1),házépítés (1),2017 tavasz (1),elektromos autó (1),fejlesztések (1),vezeték nélküli töltő (1),autók (1),Aston Martin (1),jövő autó (1),helykihasználás (1),smartshop (1),Aero Mobil (1),autócsodák (1),oktatás (1),digitális jövő (1),automatika (1),VR (1),repülő autó (1),lépcső világítás (1),vezetékes okosotthon (1),okosbolt (1),vezeték nélküli okosotthon (1),tárolás (1),nyaralók (1),ház eladás (1),ingatlan eladás tippek (1),design tippek (1),okos otthon (1),otthon automatika (1),button (1),elektronika (1),mini eszközök (1),lézerprojektor (1),okos tükör (1),okosóra (1),vezetéknélküli kamera (1),okos kütyü (1),tomtom (1),navigáció (1),informatika (1),applikációk (1),okos étterem (1),automata étterem (1),gyorsétterem (1),lakás (1),eladás előtt ingatlan (1),garzon (1),ces2017 (1),2017-es trendek (1),time management (1),alkalmazások (1),lifestyle (1),otthon technológia (1),lakás design (1),amazon (1),amazon echo look (1),smart kitchen (1),nyaralás (1),kutatás (1),épületek (1),energiamagtakarítás (1),utazás (1),élettér (1),lakások (1),találmány (1),kirándulás (1),kütyü (1),feladat (1),otthonok (1),amazon (1),echo (1),kütyük (1),okos árnyékolóvezérlés (1),videochat (1),kisállatok (1),alvás okosan (1),okos paplan (1),okos redőnyvezérlés (1),Z-Wave (1),hangvezérlés (1),echo dot (1),AI (1),co érzékelő (1),szénmonoxid (1),telefontöltés (1),siri (1),okos alvás (1),irodafelújítás (1),okos párna (1),pihentető alvás (1),érintés nélküli vezérlés (1),egészség (1),Do it yourself (1),csináldmagad (1),divat (1),divatblogger (1),selfie (1),hosszú hétvége (1),okos távirányító (1),távvezérlés (1),Internet of things (1),házimunka (1),kert (1),netatmo (1),apple (1),homekit (1),okos fűnyíró (1),építészet (1),szakma (1),AR (1),jövő szakmái (1),okos öntözőrendszer (1),miniatűr otthon (1),alvás (1)