Az elmúlt 100 évben rengeteget változott a pár keresési procedúra. Ezt a 100 évet vették alapul a kutatók és az eddigi adatokat felhasználva komoly tippeket és előrejelzéseket adtak ki, hogy milyen lesz 2026-ra a randizás, hogyan találhatnak párra a magányosok. Eljutunk oda, hogy az okos eszközeink rögzítik szokásainkat és az alapján választhatnak majd randi partnert az egyedülállók, hogy minden randipartner minden szokásáról már előre tudhatnak.

Eléggé kellemetlennek hangzik első hallásra nem?

otthonautomatika okosotthon FIBARO okos randizás

Valaha az online randizásra is furcsán néztünk, ódzkodtunk tőle és még cikinek is számított, ha valaki interneten ismerkedett. Manapság már 5-ből minimum 1 kapcsolat az interneten kezdi meg virágzását. Ha már ennyire elfogadók lettünk és ennyire online-ak, akkor mi lesz a jövőben? Milyen technológiát fogunk felhasználni társkeresésre? Erre keresték a választ a kutatók.

Arra a következtetésre jutottak, hogy előreláthatólag 2026-ban már teljesen általános dolog lesz az okos eszközeink segítségével társra találni, hiszen a melegszendvicssütő nem hazudik, kegyetlenül megmondja milyen sűrűn eszel melegszendvicset, az okos zuhanyfej, hogy milyen sűrűn fürdesz, és az okos gardrób szekrény betekintést enged a ruhatáradba. Szinte már ismer is az érdeklődő!

A brit eHarmony.co.uk kezdeményezte a felmérést és az Imperial College Business School végezte el több mint 100 év adatainak feldolgozását, hogy megjósolják, mi vár a társkeresőkre 2026-ban. Arra jutottak, hogy az okos eszközökből nyert információk alapján elég nagy pontossággal meg tudják majd határozni, hogy ki is illik bele a mi szokásainkba, ki az igazi főnyeremény találat számunkra.

Nem is annyira hihetetlen ez az elmélet, hiszen az okos eszközeink számtalan információt rögzítenek és tárolnak rólunk, minden egyes lépésünket képesek követni és személyiségünkről, preferenciáinkról és viselkedésünkről fontos jegyeket tárolhatnak el, ami segít abban, hogy már előre jobban megismerjen valaki bennünket.

Ez alapján az okosotthon rendszer eszközei már nem csak kényelmet, és biztonságot fokoznak, energia felhasználást optimalizálnak, de még szerelmi életünket is igazgatják majd? Miért is ne! Ha a hűtőd tudja, hogy vegetáriánus vagy, akkor próbálja kerülni majd a párosítás során a folyton húst evőket? Ha a kávégépet megjegyzi, hogy te naponta 3 erős kávét iszol, akkor a koffein mentes partner kizárt lesz? Ha a szekrényedben csak a báli ruhák lógnak, akkor már egy póló farmer kombinációval össze se hoz? Van itt még kérdés rendesen ez az elképzelés mögött.

otthonautomatika okosotthon FIBARO okos randizás

Valaha úgy éreztük, hogy az ember zenei ízlése és vásárlási szokásai, na meg a kedvenc olvasmányi reflektálnak legjobban a lelkére, arra, hogy milyen is valójában. A kutatás szerint az, hogy hogyan szereti a pirítóst, hogy milyen sűrűn főz magára, hogy milyen gyakran mossa ki a ruháit, és hogy hogyan issza a kávét, sokkal pontosabb meghatározást adhat a személyiségéről.

Ezek után kijelenthetjük, hogy egyre fontosabbá válik, hogy pontosan és megfelelően legyen beállítva az okosotthon rendszerünk. Ahhoz, hogy ne csússzunk bele abba a hibába, hogy olyan információt osszunk meg magunkról, amit nem szeretnénk, vagy nem vet ránk jó fényt, kérjük inkább szakember segítségét az okosotthon rendszerünk beállításához. Mi is tudunk FIBARO vezeték nélküli rendszerekben tanácsot, felhasználási lehetőséget és megoldásokat javasolni.