Szinte minden héten jelennek meg újabb és újabb okosotthon eszközök, amelyek könnyebbé és főleg kényelmesebbé teszik a hétköznapjainkat. Szinte minden hétvégi bevásárlásnál a kosarunkba dobhatnánk egyet, de persze ezt nem bírja meg a pénztárcánk hosszú távon, mivel a kényelem sajnos nem mindig olcsó mulatság.

Az okosotthon téma annyira menő lett az utóbbi időkben, hogy a gyártók elkezdtek gyártani megfizethető és ugyanakkor igencsak jópofa és hasznos kütyüket, amelyek az átlagember számára is elérhetőek. Sorra jelennek meg a pofon egyszerűen telepíthető okos eszközök, amelyek nem kerülnek többe, mint 30.000 Ft.

  1. Nest füst-és szénmonoxid érzékelő – 29.000 Ft

Ha már eleged van a füstérzékelőd túl durva, hangosan szirénázó hangjából minden egyes alkalommal, amikor odaég a rántotta, akkor neked erre az eszközre van szükséged. Ez az okos megoldás, barátságos emberi hangon figyelmeztet a bajra, és lehetőséged van lenémítani az okostelefonod segítségével. Ha a füstszint már túl magas, akkor a rendszer egy erősebb hangjelzésre vált – 85dB-es kürt hangra - miközben értesít a baj pontos helyéről is. A jelzéshez erős piros színű fényjelzés is társul. Egyéb kényelmi funkciói az automatikus teszt lehetőség és a beépített éjszakai fény.

okos eszközök okosotthon smarthome

Nest

 

  1. Chamberlain MyQ-Garage vezérlő – 29.000 Ft

A legtöbb ember elfeledkezik arról, hogy a garázs is egy olyan pont, ahol be lehet törni a lakásba. Sokan el is követik azt a hibát, hogy nyitva hagyják. Pontosan emiatt népszerűek a garázshoz kapható okos eszközök. A MyQ szinte az összes garázsnyitóhoz kompatibilis figyelmeztető eszköz, amely monitorozza, hogy a garázs épp nyitva vagy zárva van. Távoli elérés funkció is tartozik hozzá telefonos applikáció segítségével, iOS-re és Androidra is.

okos eszközök okosotthon smarthome

The Chamberlain Group

  1. Roku Express Streaming Stick – 8.500 Ft

A Roku legújabb és egyben legolcsóbb terméke. Ez a stream eszköz közvetlen kapcsolatot létesít közel 350.000 mozi és TV műsorhoz, és bármely TV-hez használható, aminek van HDMI portja. Először csatlakoztasd, majd hozd össze az otthonod WI-FI kapcsolatával és már élvezheted is az full 1080p HD minőségű szórakoztató műsorokat, Dolby audio hanghatással.

okos eszközök okosotthon smarthome

Roku

  1. Blink Home biztonsági kamera – 29.000 Ft

Ez a világon a legegyszerűbb beltéri okos kamera. A WI-FI hálózatod segítségével működtetheted, és tiszta, 720p minőségű élő képet kaphatsz az iOS vagy Android eszközeidre. Legnagyobb meglepetésünkre mindössze 2 db AA-s elemmel működik, amivel akár 2 évig is kukucskálhatunk, hogy mi folyik otthon napközben.

okos eszközök okosotthon smarthome

Blink

  1. Fisher-Price Newborn Rock 'n Play Okos Ringató – 29.000 Ft

Egy icipici újszülöttel nem mindig könnyű. A Fisher-Price cég igyekszik levenni minél több terhet a frusztrált szülők válláról, a kezdeti időszakban.  Azon kívül, hogy a kényelmes plüs gyengéden körülöleli a kicsit, még okos funkciókkal is felruházták, amivel választhatunk különböző ringatás módok, zenék, hangok közt, illetve a vibrálás sebességét is állíthatjuk iOS és Android eszközökről.

okos eszközök okosotthon smarthome

 Fisher-Price