Ismét itt a fűtés szezon. Ha nem távfűtésed van, rohamosan elkezd felfele szaladni a rezsiszámla. Hogyan tudsz ennek elébe menni? Milyen okos megoldások állnak rendelkezésre, hogy télen is emberi árakon tartsd a fűtésszámlát?

Van pár tippünk, amelyeknél a FIBARO okos otthon rendszer lesz a legjobb barátod.

fűtés okosotthon okos otthon FIBARO  smart home fűtésvezérlés

1. Ne fűtsd az utcát!

Előfordult már veled, hogy siettél és nyitva maradt valahol az ablak? Főzés után csak bedőltél az ágyba aludni, de a konyhában bukón hagytad az ablakot?

Ilyen esetekben hasznos a FIBARO Door/Window Sensor – Nyitásérzékelő. Egy nyitva maradt ablak, ajtó már nem hűti tovább a lakást. Beállíthatod, hogy jelezzen, ha nyitva maradt valami, amikor elmész, vagy ha például több mint fél órán át nyúlik a szellőztetés. De egy erre alkalmas Z-Wave-en kommunikáló vezeték nélküli motoros eszközzel akár távolról is bezárhatod a bukón maradt ablakodat.

fűtés okosotthon okos otthon FIBARO  smart home fűtésvezérlés

2. Szigetelés, szigetelés, szigetelés

És itt nem a fesztiválra gondolunk. Az otthonodat nem csak fűtéssel tarthatod melegen, hanem ha megvéded a kihűléstől. Illetve, ha éppen süt a nap, akkor hagyod, hogy hatékonyan felmelegedjen.

Ebben segít a FIBARO okos otthon rendszere. Amikor kint lehűlik a levegő, például naplemente után, előre programozott menetrend alapján a redőnyök maguktól leereszkednek. Ez így maradhat akár napközben is a csípős téli napokon.

Ha viszont napközben váratlan szikrázó napsütés alakul ki, a FIBARO Roller Shutter – Redőnyvezérlője felengedi a redőnyöket, hogy a ház felmelegedhessen, a virágok fénnyel töltődhessenek fel.

fűtés okosotthon okos otthon FIBARO  smart home fűtésvezérlés

Ennyi fért bele mára, jövőhéten folytatjuk azzal, hogyan tudod az ideális hőmérsékletet beállítani minden helyiségben.