Te is mérgelődsz amikor a konyhában túl meleg, a nappaliban pedig túl hideg van? Hiába állítod be a termosztátot, nem sikerül az egyes helyiségek hőmérsékletét megfelelően szabályozni. Erre nyújt most praktikus megoldást a radiátorokra szerelhető thermo szelep a Netatmo-tól.

A Netatmo név ismerős lehet, hiszen egy igazán designos, okos termosztátot dobott piacra kb. 3 éve. Ehhez használható ez a kis kütyü, amely végre átveszi tőlünk azt a feladatot, hogy minden helyiségben egyesével próbáljuk beállítani a radiátorok intenzitását, annak érdekében, hogy végre elérjük a kívánt hőmérsékletet. 

A legtöbb európai szerelvényre egyszerűen felcsavarható, mindössze két elemmel működik, és persze az okos termosztáttal vezeték nélkül tartja a kapcsolatot. A saját szabályozójával könnyedén beállíthatjuk a kívánt hőfokot, és így végre a termosztát nem csak a saját hőmérője alapján kapcsolja ki-be a kazánt, hanem a raditátorokon elhelyezett szelepek is küldik folyamatosan a jelet. Kvázi minden szobánk külön fűthető lesz. 

Ez persze nem csak arra jó, hogy végre bármelyik helyiségben komfortosan érezzük magunkat, pedig ugye ez is egy fontos szempont. Hanem a fogyasztásunkat is csökkenthetjük, akár 30-40%-kal. 

Az okos kis szelep még azt is érzékeli, hogy például kinyitjuk az ablakot, és gyorsan jelzi a termosztátnak, hogy ne akarja az utcát is kifűteni. Majd ha vége a szellőztetésnek, akkor máris küldi a jelet, hogy ismét kapcsolhatja vissza a fűtést a megfelelelő szintre.