Mindannyian tudjuk, hogy milyen érzés az iroda elveszett dzsungeléből kiszabadulva a Margit-szigeten sétálva magunkba szívni a tiszta levegőt. Az ejtőzés során sokszor azon morfondírozom, hogy vajon a szigeti levegő tisztasága mennyiben különbözik a pályaudvar melletti lakásom klímájától. Hogy miért nem tudom annyi sok zöldellő fával megtölteni a kecót, és közben gyerekkorom kedvencét játszanám Sandokan formájában. 


Mai írásom alanya egy olyan eszköz, amely hihetetlenül kecsességével szépíti a lakást, és ez mellett a design sem lett elhanyagolva a tervezés során, sőt mindennek a tetejében még technológiát is sikerült a projektbe fektetni. 
Alapvetően egy okos virágcserép a Clairy, amely olasz alapokkal rendelkezve az óceánon túl bontogatja szárnyait. Olyan eszmék mellet tették le a voksukat a megálmodók, mint a zöld etika kialakítása, elősegítve az egészséges és tiszta levegőt. 
Egy átlagos ember naponta 3000 liter levegőt lélegzik be, aminek a 90%-át zárt helyiségben teszi. Tudni kell, hogy ennek a levegőnek, amit elhasználunk a lakásba, irodába ötször szennyezettebb a tartalma, mint amit a Deákon beszívunk a fröccs kortyolása közben. 


Az okos szerkezet éppen abban segít, hogy szinte 100%-ig kiszűri a toxint a beltéri levegőből. Hogyan lehetséges ez? Két részből, úgynevezett dual virágcserepekből tevődik össze a kütyü. Bent van a nagyobb darab, majd a ventilátor, ami összeköti a másik cseréppel az egészet. A ventilátor irányítja a mérgező levegőt, amiből a méregtelenített levegő lesz. A ventilátor keringeti a levegőt a növény gyökereiben és kiküszöböli a mérgező anyagot. 
A beltéri levegő minőségét folyamatosan tudják kontrollálni és ellenőrizni a hőmérséklet- és páratartalom-érzékelők. Az így kapott és mért adatok a beépített Wi-Fi modulon keresztül érkeznek meg az okostelefon alkalmazásba. Természetesen az app azonnal figyelmezteti a felhasználót, ha kritikus értéket mér, és tanácsokkal látja el a használót. 


Mindkét telefonos platformra kompatibilis az alkalmazás. A szerkezet fontossága abban van, hogy a toxin mértéke a levegőben szoros összefüggésben van a hőmérséklettel és páratartalommal, így az okos virágcserép által felkínál javaslat a szoba levegőjére sokkal többet ér, mint gondolnánk.