Megható pillanatok, Moliérei-drámák, Bödöcs Tibikés kacajok, önfeledt örömök, könnyező szakítások, győzelmek, vereségek, sikerek, kudarcok. Az élethez kötött napjaink történései, a megörökített mementók, amelyek rögzítve okostelefonon, kamerán, örökre bevésődnek retinánkba, köszönhetően a rögzítés lehetőségének.  
A látszat már régóta csal, de jelenleg már ott tart a technológia, hogy megjelent az első önmagát szerkesztő kamera, a Kiba. Első ránézésre egy U-vas profilú készüléket látunk, amely a mérethez igazított íves formát ölt magára. Némi ridegséget vélünk felfedezni a határozottan, stabilan álló kamerán, ami valószínűleg a készülék burkolatából kiálló fém állvány robosztusának köszönhető. 


Technikailag a szerkezet Wi-Fi és Bluetooth képes, rendelkezik sztereó mikrofonnal és magas felbontású optikával, és ezt az egészet egy csúszásmentes gumi alap tartja meg. Az optika full HD-ra képes videót készít, fotózáshoz 13 MP áll rendelkezésre. 
A kamerát egy 1,2 GHz-es Quadcore proci mozgatja, beépített 1 GB RAM-mal és természetesen Adroid, iOS és WEB platform képes. A tápellátás 1000 mAh aksiról megy – vagy adapter -, ami a kütyü adatlapja szerint 3-4 órás készenlétet, működést tesz lehetővé. 


A technikai leírás után nézzük meg, mire képes a kamera használat közben. A KIBA kamera Woody Allen munkásságát megszégyenítve, saját rendezőt játszik felvétel közben, és a nem kívánatos, felesleges képkockák 90%-t kivágja, illetve a legjobb 5 pillanatot rangsorolja. 


A kamera egyik extrája, a parancsszóra történő utasítások végrehajtása, amely tartalmazza a selfie, videó felvétel, az utolsó pillanat emlékezése és a ki- bekapcsolás funkciókat. A négyféle élénk színben kapható kamera, barátságos kinézetével – CES innovációs díjas 2016-ban -, és megfizethető árával – 229 dollár akciósan – számos dicséretet és elismerést zsebelhet be, ha szélesebb körben is ismert lesz.