A kánikula kellős közepén, fáradt és meggyötört testünk az izzadság sikamlós öleléséből szabadulva, epedezve szemléli a boros üveget, bízva az üdítő nedű frissítő erejében, bízva a folyadékpótlás eme egyszerű és nagyszerű, jótékony hatásában.
Amikor híján vagyunk a Supermani képességeknek, és csupán egy pohárkára szomjazunk, agyunk vadul keresi a megoldást, hogy vajon mi lesz a maradék, üvegben maradt borral. 
Erre a filozófiai mélységű nyomasztó problémára kínál megoldást az okos borosüveg, amely mégsem annyira üveg a szó szoros értelmében, de okos. 
Szemléltetve az ivásig lévő folyamatot, elsőként választunk a borkollekcióból – jelenleg 12 bortermelő 48 bora közül - magunknak, ami egyszerre 5 üveget jelent, 750 ml nagyságban. Ezek az üvegek a betétei az okos burkolatnak, így csupán annyi a dolgunk, hogy egymásba illesztjük a két dolgot. Olyan ez, mint amikor Gábor Áron rézágyújába töltetet teszünk. 


Azonnal kommunikál velünk az üveg. A kijelzőn megjelenik az összes infó a fogyasztott borról. További opciók: látjuk a borlapot, rajta a rendelhető választékkal, virtuális sétát tehetünk a boros pincében, és minden adatot megkapunk a borászatról. 
Szóval, amikor kedvünk van másik bort kóstolni, fogjuk az egészet és patront cserélünk benne. Így nem kell azon agonizálni, hogy megkezdtünk az üveget, de nem fogyott el, és addig pihentetni kell az ízlelőbimbókat. Ergo bármikor lehetőségünk van arra, hogy engedelmeskedjünk szokásunknak, kielégítve kíváncsiságunkat, csillapíthatatlan szomjúságunkat. 


Az első darabok az okos kütyüből 2016 októberében érkeznek Californiába, mivel itt van a világ egyik legnagyobb működő borpiaca. Az amerikai borkedvelők meghódítás után a tulajdonosi csoport, további terjeszkedést tervez. 
Az eszköz okossága ott kezdődik, hogy Wi-Fi kapcsolatképes, tehát már arra is egyértelmű a válasz, hogy hogyan tudjuk pótolni a muníciót. Az érintőképernyőn keresztül azonnali kapcsolat alakítható ki a raktárral, ahova leadhatjuk a következő készlet kérést. 


Telefonos app is készült a szerkezethez, ami egyenlőre csak az iOS platformosoknak érhető el. Az okos kütyü aksival működik, így az 6 órás működést engedélyez felhasználójának, ezért célszerű a nap végén a dokkolóra helyezni az üveget. 


Ui.: a megkezdett borok 30 napig fogyaszthatók, proszit