Szenzációs interfész, mellyel bárhol, bármikor írhatsz anélkül, hogy a telefonodhoz, tabletedhez nyúlnál.

Az meg van ugye, amikor unalomba fulladva azon vesszük észre magunkat, hogy ujjainkkal vad ritmusokat dobolunk az asztalon, és bambán nézve fejünkből, a legelképzelhetetlenebb helyen járunk agyunk egyik szűk szegletében.

Amikor először láttam ezt a szenzációs okos kütyüt, először a boxer, a boxerek jutottak eszembe. Tudva levő, hogy a szónak több jelentése van: kutyi, támadó eszköz, kínai felkelés lásd Wikipédia szigorúan bokszerként írva, fehérnemű és még ki tudja mennyi, amiről én magam sem tudok.

Felvezetésként legyen annyi elég, hogy napjaink szavakkal, mondatokkal, hangulatjelekkel teli kommunikációs sztrádáján, karaktereket nem sajnálva írunk, üzenünk, chat-elünk ismeretlen ismerősökkel, kiadva magunkból a minket érő ingereket.

Ezekhez a performanszokhoz kiváló társ mai intelligens díszpéldányunk a TAP. Az angol szó jelentése kopogás, megkoppint, ami teljes metszetében mutatja is a szóhoz kapcsolódó funkciót. Az eszköz első ránézésre nem árulja el magáról, hogy kiféle-miféle. Hajlékony anyagból, gumiból készült, és a kezünkön lévő összes ujjunknak van helye, ahogy azt felvesszük.

A TAP-ban, annak szíjában a fejlesztők sok-sok érzékelőt telepítettek, amelyek adatokat szolgáltatnak az ujjak mozgásáról. Ezek az információk feldolgozásra kerülnek a szíjban található MCU – mikrovezérlő  vagy mikroprocesszor  programmemóriával – által, majd dekódolás és a kapott karakterek továbbítódnak Bluetooth-on keresztül a használt készülékre. Nem is olyan bonyolult, ugye?

Három egyszerű lépés az üzembe helyezéshez:

  • csinálunk egy TAP account-ot
  • letöltjük az alkalmazást
  • és végül startolunk az eszközzel.

Az okos eszköz hagyományos USB-kábellel tölthető, egyszeri feltöltéssel 3 óra üzemidő lehetséges. A fejlesztők szerint nagyjából 1 óra alatt elsajátítható a használat, amihez külön alkalmazás érhető el (iOS App Store). Akár két kütyüt is használhatunk egyszerre, megvalósítva a tízujjas gépelést, írást.

Enyhe savanykás szájízzel intünk búcsút a kütyünek, mert csak olyan készüléken lehet használni, amely támogatja a Bluetooth Keyboard-ot.