A zenelejátszók széles termékpalettájából egy-egy eszköznek nagyon nehéz győztesként kikerülni. A Prizm mégis újragondolta a funkciókat és a működésen túl még a design kialakításával is képes újat mutatni. 
Első ránézésre egy egyiptomi bazársoron vásárolt csecsebecse körvonalai látszódnak előttünk, hallva az árussal folytatott ádáz alkudozást. Természetesen ennél sokkal extrémebb a cucc megjelenése, ami önmagában már eladhatóvá teszi a terméket. 
A Prizm egy olyan okos lejátszó kütyü, amely bármilyen másik hangszóróhoz, hangfalhoz kapcsolódik. Működését tekintve Wi-fi-n keresztül kontaktól a felhasználó felhő zene fiókjához, ahol a már előzőleg kedvelt dalok közül, véletlenszerűn lejátssza azokat. Egyelőre csak két ilyen zeneszám szolgáltatóval kompatibilis az eszköz, de a fejlesztők további bővítést terveznek. 


Ami mindenképpen extrát jelent az eddigi lejátszók között, az a kontextus alapú zeneszám kiválasztás. A tervezők által szabadalmaztatott Kontextus Music Engine-nek köszönhetően a Prizm azonosítja a felhasználókat, ezzel konvertálja maga számára a hangulatot, és ennek érdekében a legjobb zenéket játssza le, ergo nem kell felkelni és beállítani, beprogramozni a lejátszót. 


Örömteli, hogy a termékleírás alapján a Prizm csatlakoztatható az össze egyéb audióhoz, jack-kel, optikai kábellel és Bluetooth-szal. A kapcsolódásán túl rém egyszerű az interakciós felülete is. Az eszköz oldalán két ikon – rövid és hosszú érintés szerint működnek - található. Ebből az egyik a kedvelő, szívalakú gomb, amivel dalokat adhatunk hozzá a lejátszási listához, illetve további zenéket hallgathatunk meg a favorizált előadótól. Az ikszet formázó ikon funkciója a szám átugrását és a soha többet ne játszd le, parancsot tartalmazza. 
A Prizm okosságát tovább emeli, hogy telefonról is kontrollálható, irányítható a két legnépszerűbb platformon. Árát tekintve barátinak tűnik a 150 dolláros értékesítés, és csak bátorítani tudjuk azokat, akik szeretik a zenét és a szép designt, hogy Prizm-re fel.