Ezen a nyáriasan őszies napon, amikor az esőcseppek halk moraja kaparja az ablak sokat látott, edzett üvegét, nincs más dolgom, mint álomra hajtani fejemet, és az álomvilág vad póniján vágtatva, eljutni a mély és kietlen alvás mezejére. A gondok végtelennek tűnő láncolata, mely nyakunkon próbál fojtogatni, akkor kezdődik, amikor ez a végetlennek tűnő egyszerű folyamat, a nyavalyáért sem akar működni. 
Volt, hogy a magyar zenei piac oszlopának tekintett formáció is erről énekelt, ami a mai napig fülbemászó dallamokat emészt fejünkben, ’ha nem jön álom a szememre’ szavakkal koronázva. 
Ismerős a szitu, amikor nem tudsz elaludni, nem jönnek a báránykák, nem csukódik a szem, az agy kattog, te pedig a következő reggelen úgy nézel ki, mint az elvonón lévő beteg, tele kérdőjellel az arcán. 


Heurékát zengjen a nap, ingyen ölelést mindenkinek, a megoldás egyszerűbb, mint a Rubik-kocka. Az okos kütyü, ami segíteni fog nekünk a probléma megoldásában, nem más, mint a FitSleep, ami egy személyes nyomkövető, egy altató. 
Az eszköz több mint egy nyomkövető, mert képes mérni a pulzus- és légzés számot, figyeli a testmozgást, feltérképezi az alvási szokásokat. Akár egy személyes altató, egy személyes dada, aki az alfa-hullámokat használva juttat el az alvás gyönyörű dimenziójába. 
Nézzük meg pár lépésben a készülék működését. Elsőként a 0-13 Hz közötti hullámok kibocsájtása történi meg, az úgynevezett könnyű alvás szakaszában. Majd az életjelek változni kezdenek, ergo elménk, testünk egyre jobban halad a mély alvás fázisába, amit a készülék is érzékel. A frekvenciatartomány 5-8 Hz között mozog ekkor és a test mély álomba merül. 


A FitSleep az összes adatot, amit a használat során a userről szerez, felmér, megismer,felhőben tárolja. Komoly orvosi- és fejlesztői csapat dolgozik azon, hogy az adatokból olyan tanácsokkal lássák el a falhasználókat, hogy ők a legjobb alvást kapják cserébe. A  Konzultáció az appon keresztül történik.
Kiváló megoldásnak tűnik, hogy az eszköz nem zavarja a szokásainkat, a napi rutinunkat, mert a párna vagy matrac alatt is tökéletesen végzi a dolgát. Diszkréten megbújik, ott van, dolgozik, de nem zavar. 


822 nap kutatási- és fejlesztési nap és 1700 anyagtesztre volt szükség a végtermékhez, ami tartalmaz egy ’gold sensor chip’-et. A szenzornak köszönhető az alfa-hullám közvetítése. Szintén a készülékhez tartozik egy 2050 mAh-ás aksi 30 napos készenléti idővel és egy beépített Bluetooth 4.0 modul, ami a kommunikációért felel. 
A készülék ára – 90 amerikai dollár - garancia arra, hogy mindenki vegyen egy mély levegőt, takarózzon be és aludjon egy jót. A többit megoldj az alfa-hullám.