Amikor nagyapád colostokja alulmarad a technológiai sztrádán szembejövő legújabb okos mérőszalaggal szemben, szemed könnycsatornája lassan megtelik a sós lével és tanácstalanul bambulsz magad elé, hogy mi a franc történik veled.

A Bagel egy olyan okos mérőszalag, amely nyomokban sem tartalmaz szalagot, de ez nem akadályozza meg abban, hogy pontosabban mérjen elődjeihez képest. Valószínű, hogy most pár szaki magához nyúl fejvakarás címszó alatt és rácsodálkozik a jelenre, ahol kopogtat a jövő.

Mielőtt elmerülnék a szavak ingoványos mocsarában a nagy semmi közepette, jöjjenek a tények. A Bagel nem használ szalagot a méréshez. Helyette zsinórral mérhetünk, ami a fejlesztők szerint sokkal jobban bírja a strapát, ezzel kompenzálva a mérőszalagok állandó betegségét, a szalag gyűrődését. Hozzáteszik, hogy így sem kell megijedni a pontos számoktól, mert egyrészt precízebb, másrészt egy aprócska kijelző digitális formában mutatja a számokat, a lemért távolság függvényében.

A Bagel további két mérési funkcióval virít. Lehet mérni görgő segítségével, amikor az egyik kezünk foglalt és a mérendő felület nem sík. A készülék királysága a lézeres mód, ami az egymástól távolabb lévő pontok mérésében ad adatokat. Zsinórral 3, görgővel 5, míg lézerrel 10 méterre van kalibrálva az okos mérőszalag.

Hogy valóban az ezermesterek szerszámos ládájából eszkábált trónra ültessük a kütyüt, érdemes tudni, hogy a rögzített eredményeket egy gombnyomással elmenti a mérőszalag – mindig az utolsó mért adatot -, és hozzá, hangfelvételt is rögzíthetünk, hogy tudjunk társítani akár tárgyakat, helyzeteket, szituációkat a számokhoz.

Hozzávetőlegesen 100 mérési adat tárolását oldja meg az okos eszköz, amihez már fejlesztettek telefonos app-ot, így Bluetooth segítségével telefonon tárolhatjuk a számokat. Valamikor karácsony környékén érkezik a virtuális raktárokba, és közel 70 amerikai zöldhasúba kerül majd.