A magyar egy olyan nép, aki fociban, nőben és italban nem ismer kegyelmet. Imádjuk a focit, és gyakran elhangzik az a közhelyes szirupba mártott mondat, hogy 15 millió szövetségi kapitány érzi magának labdarúgásunkat.

A magyar lányok messze a legszebbek e földön, és ha éppen külföldön látok meg egy gyönyörű sellőt, tutifix, hogy ő is földim. A végére hagytam az ital témakörét, de ez is legalább olyan fontos, mint ez előző két halmaz, nem beszélve arról, hogy kánikula idején, jótékony hatással van testre és szellemre egyaránt.

Próbáljuk elképzelni, hogy a rekkenő hőségben munka után lazítunk egyet, és legurítunk pár fröccsöt, sört, kinek mi a favorit. Annyira belelendülünk a poharak emelgetésébe, hogy már automatikusan nyitódik a száj, és tágul a nyelőcső. Persze a vége megint az, hogy a nagyi húslevesében, a sárgán úszó zsírkontinensek között keresünk menedéket, ami mentőövként ránt ki minket a slamasztikából.

Az igazi lúzerség az, amikor hét közben gurítod le a piákat, és nem lesz erőd bemenni dolgozni, ergo adtál egy sallert magadnak. Viszont van egy jó hírünk azoknak, akik szeretnék elkerülni a szitut.

Nemrég az amerikai NIH versenyt írt ki egy hordható alkohol szondára, amelyet hatalmas fölénnyel mai kütyünk nyert. A BACtrack Skyn nevű karkötő nem csak jól néz ki, de még véd is az iszonyatos berúgástól.

Az egyelőre még csak iOS-rendszerű telefonokkal, Bluetooth-on át kapcsolatot tartó eszköz az alkohol bőrből való kipárolgásának mértékét érzékeli, és egy előre meghatározott szint elérésekor szól, hogy lassítsunk a tempón. Ha ez nem lenne elég a pialavina megállításához, akkor a cuccon az is beállítható, hogy az jelezzen valamelyik családtagunknak, hogy a szervezetünk alkoholtartalma megemelkedett.

Bár az eszköz még nem rendelhető, de az oldalukon már feliratkozhatunk a várólistára, így azonnal értesítenek majd, amint megvehetjük a kütyüt.

Egy biztos: a fesztiválra készülőknek nem ez lesz a kedvenc okos eszközük, de valóban hasznos és értelmes ketyerének tűnik a szonda.