Már egy éve, hogy a Neeo elindította sikeres projektjét a Kikstarteren, ahol több min 1.500.000$ sikerült összegyűjteniük ötletük megvalósításához. Egy merőben újszerű elgondolásuk volt a jövő távirányítójának elkészítésére. Egy olyan eszközt készítettek, melynek a fele érintő képernyő, alsó részén hagyományos gombok találhatók.

Alumíniumból készült ház, letisztult megjelenés, tiszta, átlátható felület, könnyű kezelés jellemzi. Ezzel a távirányítóval nem csak a TV-t, set-top boxot irányíthatjuk, hanem a játékkonzolunkat, a világítást, és több mint 50.000 egyéb eszközt. A távvezérlő Bluetooth, Wi-Fi, infra kapcsolatra képes, így biztosítva hogy különféle érzékelők is csatlakozhassanak hozzá. Ezáltal képesek vagyunk okos otthonunk vezérlésére akár egy ilyen távirányítóval. Az érintő képernyőn megjelenő ikonok egyértelműek. Villámgyorsan érhetjük el a menüpontokat. Semmi komplikáció. Akiknek már lehetőségük volt kipróbálni, azonnal beleszerettek.

Különböző távirányító alkalmazások már régóta elérhetők okos eszközeinkre, de a gyártó felmérése szerint az emberek nagy többsége igényli a fizikai gombokat is egy távirányítón. Úgy néz ki, hogy telitalálat volt részükről a Neeo elkészítése. A Kickstarter kampányukon nem véletlen, hogy ennyi pénzt össze tudtak gyűjteni, és az idei CES kiállításon is hatalmas érdeklődés volt az újszerű távirányító után.